Jump to content

Vanzare auto Sh persoana fizica cu garantie


Costel_B
 Share

Recommended Posts

Dragi colegi,

 

In prezent doresc sa vand ambele masini personale pentru un upgrade. 
Dat fiind vremurile actuale, doresc sa obtin un pret cat mai corect si sunt dispus sa ofer un beneficiu viitorului proprietar: garantie mecanica la un service, unde am facut reviziile incepand de la terminarea garantiei pentru ambele masini.

A facut cineva o asemenea operatiune? Eu m-am gandit ca trec acest aspect in contract in momentul vanzarii , respectiv a mai venit cineva cu o propunere , la un notar.

Alte idei sunt binevenite.

Multumesc frumos,

Edited by Costel_B
Link to comment
Share on other sites

Ce vei face in situatia in care cumparatorul este de rea credinta si, stiind ca beneficiaza de garantia oferita de vanzator, schimba diverse piese de pe masina si apoi reclama garantia? Imi scapa ceva cu privire la acest scenariu? Este posibil sau exagerez?

Link to comment
Share on other sites

Salut,

Pai le-am propus constatare initiala la acelasi service, schimbat ce este cu probleme, apoi daca mai apare pe parcurs ceva asta este, le suport din pretul initial al masinii, asta este am zis ca imi asum.

Daca schimba o piesa la motor cu una defecta, ex injector se vede imediat ca a fost umblat, putin probabil.

Eu inca mai cred ca suntem oameni.

 

 

Link to comment
Share on other sites

la notar cred ca se poate face ceva in acest sens.

Eu imi aduc aminte ca am facut un contract de comodat cu tatal meu pentru ca fosta masina era pe numele lui si in contract era specificat faptul ca eu ma oblig ca pe toata perioada contractuala sa mentin masina in stare buna atat din punct de vedere estetic cat si mecanic.

 

Dar as zice sa nu te complici. Mai bine o lasi putin mai ieftin si o vinzi rapid decat sa te legi la cap cu asa ceva.

La primul zgomot aparut o sa ajungi sa scoti bani din buzunar.

Link to comment
Share on other sites

La cate lucruri pot sa se strice la o masina veche...e o idee foarte proasta sa oferi garantie. Poti sa oferi o revizie gratis dupa 10k km sau altceva, dar garantie...daca de exemplu nu stie sa foloseasca ambreiajul corect si sta cu el semi-apasat la semafor, ti-l face praf in scurt timp. Ai chef sa schimbi ambreiaj + manopera pe banii tai dupa ce ai vandut masina din cauza cumparatorului? Si asta e doar un exemplu. 

 

Cum ti-a fost sugerat si mai sus, scade din pret daca vrei sa o vinzi mai repede si restul de bani, in caz ca ai nevoie de o anumita suma faci rost de ei din alta sursa, dar macar nu esti legat de niste promisiuni care pot varia de la 100 lei la mii de lei.

Edited by yeeeeman
Link to comment
Share on other sites

Poți oferi o tractare gratuită, în cazul în care cumpărătorului i se defectează mașina și rămâne imobilizat în termen de x luni de la cumpărare. 

Link to comment
Share on other sites

Constatare si schimbat eventual consumabilele daca e cazul, iar apoi o revizie la 10k, cum s-a mai spus.

 

A da garantie ca persoana fizica la o masina rulata(mai ales daca are 10+ ani) poate sa fie falimentar.

Plus ca nu cred ca decizia de a lua o masina rulata tine de o oarecare garantie si chiar si asa e un scepticism cand ti se ofera de catre o persoana fizica la un obiect uzat.

Cred ca e o complicare inutila.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!