Jump to content

DIY - Inlocuire lichid servodirectie (Touareg 7P)


Bogdan.TM
 Share

Postare recomandată

Salut,

 

Pentru cei care vor sa faca acel lucru in regie proprie o sa descriu mai jos pasii ce trebuie urmati.Eu am ales sa "spal" si instalatia.De ce aveti nevoie ca si materiale veti gasi in pasii ce urmeaza.

Pentru 3.0 TDI CRCA

1.se extrage tot lichidul din vasul de servodirectie, eu am folosit o pompa electrica de la Lidl(60ron) dar puteti folosi orice alceva…o seringa mai mare, o pompita de la gelul de dus…etc

2.se scoate furtunul de retur(vezi poza), aveti nevoie de un cleste pt. coliere sau un cleste papagal.Aici este putin de munca pt. ca nu se desface foarte usor si accesul este greoi.Eu am ales sa desfac vasul, se face foarte simplu, are 1 surub si o piulita, se desfac si se scoate vasul din pintenul de fixare.

Aici trebuie sa fiti pregatiti cu niste hartie, carpe…o sa mai curga ceva lichid de pe furtun.

3.se astupa returul de pe vas cu un capac, furtun inchis la cap…va puteti folosi imaginatia, eu sincer am folosit o bucata de 4-5 cm de furtun blocata la un capat cu o bucata de lemn :)

4.se prelungeste furtunul de retur cu un furtun transparent(16mm sau putin mai mare) de max. 1 m. Foarte important sa se asigure acel furtun cu 1 colier pt. ca astfel la presiune va sari si o sa umpleti tot compartimentul motor cu lichid.

Rolul furtunului transparent este de a vedea cand vine lichid verde pe retur, eu nu am mai folosit acest furtun.

5.Se introduce furtunul de retur intrun bidon transparent de 2l.Important:daca furtunul ce intra in sticla este cam de aceeasi marime cu gura sticlei sa aveti grija ca de la presiune sticla se va umfla, o puteti turti…

6.puneti vasul pt. lichid inapoi pe pozitie si il umpleti cu lichid G 004 000 M2, eu am folosit lichid OE, am luat 2 litri pt. a spala si instalatia.Dupa caz se poate folosi si lichid after market(Febi)conform cu codul de original..eu consider ca nu merita pt. ca diferenta de pret este mica.

7.se porneste motorul si se opreste imediat, 2-3 sec trebuie sa dureze maxim.Lichidul din vas "dispare" imediat.Se reumple vasul si se repeta procedeul.Nu lasati motorul sa mearga mai mult de 2-3 sec, pompa nu trebuie sa functioneze fara lichid.Dupa 3-4 porniri/opriri o sa aveti lichid verde in sticla.Eu am folosit in mare parte ambele sticle..am pastrat 1-200 grame pt. a face nivelul la final.Toata instalatia are pana intr-un litru.

8.Se pune furtunul de retun inapoi pe vas.Daca nu dai vasul jos exista riscul sa curga ceva lichid…trebuie sa fiti rapizi.De pus se pune foarte usor…nu ca la scos :). Eu avand vasul dat jos nu am avut lichid care sa curga din vas sau de pe furtun.

9.Se asigura furtunul cu colierul desfacut in pasul 2.

10.La final se face nivelul, se pune capacul la vas, se porneste motorul, se fac cateva manevre stg-dr usor pe loc pentru aerisire.Oricum sistemul se aeriseste singur si in mers.

 

 

Urmariti nivelul de cateva ori….oricum odata facut nivelul si respectand pasii nu ar trebui sa se modifice.

Mentinui:de preferat ar fi ca acest schimb sa se faca in 2 persoane.Nu este singura metoda de inlocuit lichidul, mie mi s-a parut cea mai simpla.Unii spun ca lichidul nu se schimba, eu nu cred asta si pt. pretul mic prefer sa il schimb din 2 in 2 ani.Culoarea trebuie sa fie verzui transparent, nu rosu...sau "coca-cola".

 

image.png.f844d8dc0751c9aa489e0f5ce100dd21.png   image.png.aa057b98f53cf31c83f85f415abc70b4.png

 

 

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Simti ceva diferenta dupa schimbare ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu simt nimic special, nu am simtit nici inainte vre-un fel de inconvenient/sunet ciudat...etc cu toate ca lichidul meu era gen Coca-Cola, da stiu poate suna ciudat dar efectele secundare se vad in timp :)

 

Un lucru este clar, lichidul trebuie sa fie verde/transparent!

 

 

 

Modificat de Bogdan.TM
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Andrei_72 changed the title to DIY - Inlocuire lichid servodirectie (Touareg 7P)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!