Jump to content

Enyaq 80


tucson

Postare recomandată

Super elegant interiorul, jantele deosebite, sa o porti cu placere!

Link către comentariu

Wow! Felicitari pentru achizitie! Imi place foarte mult interiorul minimalist.

Link către comentariu

Frumos modelul, cati mai multi km fara evenimente neplacute.

Link către comentariu

Felicitari pentru masina! Frumoasa si dotata. Sa va poarte fericiti !!

Ati avut ceva curaj sa mergeti pe roti de 21, fara suspensie adaptiva! 😒 

Modificat de DDoc
Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos, arata excelent!

Urmarim cu interes topicul! :) 

 

l.e: mergea volanul ala sport ;) 

Modificat de stryder
Link către comentariu

E superba masina. Cat a costat? Daca nu se poate spune pe "post"..poate in privat? :)

Link către comentariu

Interiorul e mai elegant decat ID4

Portbagaj mai mare , masina mai lunga , spatiu si in spate si in fata

Incep si electricele sa arate a masini normale in interior , prea o luasera spre design de jucarii de plastic din oua Kinder

Sa o folosesti sanatos

Link către comentariu

Sa te poarte cu placere !🤩

 

P.S mai sunt inca cel putin 5 prin tara.

Link către comentariu

Mulțumesc tuturor!

Prețul de “lista” a fost ~57.500 euro. Minus rabla, minus un discount de la dealer.

Am vazut ca sunt multe mașini de stoc, sigur o parte au ajuns și la clienti deja. Când a ajuns a mea, in curte la PBN lângă ea mai erau alte 5.

Și chiar cred ca se vor vinde foarte bine.

 

Nu imi place volanul, ma chinuie. Sper sa ma obișnuiesc la un moment dat

Link către comentariu

Am reușit in Weekend in sfârșit primul drum in condiții care sa testeze cu adevărat capacitatea bateriei, autonomia, viteza de incarcare.


Bucuresti (Titan) - Constanta (port), 95% baterie la plecare, vânt din fata 8km/h, viteza pe cruise control setată la 130km/h, viteza medie la destinație 102km/h. Ajuns cu baterie 24% și range 90km.

 

Am încărcat pana la 100% in 1h20min la EnelX chiar in port (a durat cat cina).

 

La întoarcere, Constanta - Ploiesti!

96% baterie la plecare, vânt puternic (tot) din fata - 20-25km/h, viteza pe cruise control 120-125km/h pe A2 și maxim legal pe DN1.

La rompetrol otopeni maxima masina arăta range 92km si distanta rămasă de parcurs: 45km așa ca am decis sa incarc. Am încărcat 18min, cu 26kw (atât poate stația aia) și am ajuns la ploiesti cu range…. 92 :)

 

Pentru a ma întoarce pe A3 la Bucuresti și fără emoții, cu ce viteza vreau, am încărcat la kaufland ploiesti pana la 52% (range 210) in 35 min. 
 

Consumul mediu pe toată excursia de 600km a fost de 23.5kwh/100km
 

Concluzia: ar ajuta mult niște stații de incarcare in benzinării pe autostrăzi :)

Dacă existau, și încărcam cu măcar 75kw (din 125 cât poate mașina) măcar 30 min, nu mai aveam nevoie de pauza la Otopeni, ploiesti, și mergeam doar pe autostrăzi, chiar cu vânt din fata.

 

Las aici și niște poze de la Vinalia (ceptura), unde am luat și bicicletele la alt drum, și de la EnelX Constanta

 

 

cfe9e66c-2f76-41ad-98e0-7621cbddba8c.JPG

IMG_0171.jpg

IMG_0152.jpg

IMG_0211.jpg

Link către comentariu

De curiozitate, ma bate si pe mine gandul la Enyaq, cat este penalizarea pe baterie la viteze peste 130 daca merg in Germania ? Creste liniar sau exponential consumul ?

 

Ps. Sa o plimbi sanatos!

Modificat de darksun
Link către comentariu

Strict teoretic vorbind, pentru ca nu ai cum legal in Romania, daca la 130 km/h faci Bucuresti - Constanta fara prea multe batai de cap ca nu ajungi, la 160 Km/h nu ajungi. Simplu!

Link către comentariu

Ms Rave, asta ma interesa daca penalizarea la baterie e imensa la o viteaza mai mare de 130. Mi-ai citit si viteza de croaziera. :)

Modificat de darksun
Link către comentariu

Consider ca este una dintre cele mai frumoase "electrice" din grupul VAG (dintre modele pamantene, nu vorbim aici de Taycan sau mai stiu eu ce E-Tron).

Totusi la nivelul asta de pret, mi se pare ca husa de piele de la bancheta sta destul de prost, sunt niste cute urate pe spatar.

Sa aveti parte de ea! 

Link către comentariu
mihai.onu94

Sa o stapanesti sanatos! Se pare ca se pot face calatorii mai lungi linistit si cu o electrica, trebuie doar regandit putin modul de abordare al traseului si locul in care faci pauzele. 

De ce nu ai luat si pompa de caldura? 

Link către comentariu

@darksunnu am condus peste viteza legală dar am găsit un post al cuiva care a testat in germania: “Holding 165km/h is really thirsty at anything above 30-40kWh/100, no surprise here”. De aici as zice ca este exponențială creșterea

 

@mihai.onu94 nu am luat pompa de caldura pentru ca pentru mine nu se justifica prețul de 1000 euro. Am stat și m-am gândit ce drumuri fac iarna vs vara, m-am uitat pe harta PlugShare ce și cate pompe exista deja pe traseele mele și concluzia a fost ca: nu e un câștig atât de mare de la pompa de caldura (poate 100km la temperaturile minime in RO) iar pe drumurile mele de iarna 100 km pot încărca in sub 30min in suficiente locuri (Pitești, Rm. Vâlcea, Sibiu sau Ploiesti, Busteni, Brașov sau Buzău, Focșani) - nu am de gând sa ies din țara cu masina iarna. Rămâne de văzut dacă am gândit corect.

 

 

Link către comentariu
BeciAcustic

Frumoasa masina, sa o incarci sanatos. 

 

Povestea de mai sus cu drumul de Constanta si retur ma face sa ma laud ca nu am mers inca pe versiune electrica si mai astept cativa ani, mi se pare horror ce ai povestit cu oprit incarcat putin, uitat iar la range, hai sa mai incarc putin etc, mai ales acum cu bebe mic cand trebuie sa ne intersectam somnul cu mersul si asa mai departe.

Link către comentariu

Apropo de copii, am uitat sa punctez: in masina electrica nu mai adorm, sau adorm foooarte greu. Le lipseste zgomotul 😬

 

Link către comentariu

sau vibratia... :):):)

Am sesizat si eu acest aspect, dar pana sa citesc acum nu am constientizat ca asta e motivul. Am zis ca au crescut si nu mai dorm asa mult :)

Tare faza.

Link către comentariu
2 hours ago, BeciAcustic said:

mi se pare horror ce ai povestit cu oprit incarcat putin, uitat iar la range, hai sa mai incarc putin etc, mai ales acum cu bebe mic cand trebuie sa ne intersectam somnul cu mersul si asa mai departe.

Pentru mine sigur nu a fost horror, aici fiecare apreciaza diferit. Dar o intrebare pe care sa ti-o pui este cat valoreaza acest comfort; daca ai fi putut sa pui benzina gratis, ai fi facut sacrificiul unei oarecare planificari inainte de a porni si a una-doua opriri extra (tocmai pentru bezina gratis)? Sau ai fi mers ca pana acum, plinul la OMV cand se aprinde becul...

Link către comentariu

@BeciAcusticde ce e horror sa opresti 18 minute la o benzinarie, dupa un drum de aproximativ 3 ore? Zici ca ai bebe, stii ca bebe ar trebui sa fie scos din scaun cam la fiecare ora, pentru ca statul in fund perioade prelungite le afecteaza coloana?

Da, trebuie facuta o mica planificare inainte de calatorie, pentru a vedea unde sunt statii de incarcare. Dar sunt site'uri care rezolva treaba asta din 3 clickuri.

Link către comentariu

F tare masina, sa o stapaniti sanatosi.

Referitor la alegerea/trecerea la electric, cine este indecis nu face trecerea in 99% din cazuri. Cine opteaza pt o electrica stie exact ce are de facut, isi face calculele pt traseu si isi asuma timpul de incarcare si vitezele ceva mai reduse de deplasare. As spune ca spre deosebire de masinile conventionale unde alegerile nu sunt mereu rationale si se mai aleg si din impuls/pasiune, la electrice as zice ca alegerea este rationala si studiata intensiv :)

Link către comentariu
BeciAcustic

@tucsonfara discutie la intrebarea ta momentan raspunsul este plin la OMV si mers mai departe. Nu ma refeream la bani ci strict la stresul de planificat drumul in functie de statii, repet, momentan. In viitor(nu foarte departat) ma uit pentru a doua masina(cel putin) sa fie electrica.

@tudy_cnusriu foarte bine acest aspect, pana la 6 luni opream la fiecare 45min-1h, acum am mai crescut perioada dar si cu unul din cele mai performante scaune auto care permit deplasarea pe o perioada mai lunga fara oprire.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!