Jump to content

Vopsire integrală cu RAPTOR X ?


Bachus20
 Share

Postare recomandată

Salut! Din moment ce pe toate topic-urile se vorbește despre vopsirea ”normală” a mașinii, încerc să găsesc aici detalii mai amănunțite despre ceva mai ”nou”:

 

este cineva pe forum care și-a vopsit mașina (sau elemente de caroserie) cu vopseaua de la Raptor? Pregătirea caroseriei este la fel ca pentru vopsirea clasică, însă aplicarea acestei vopsele este extrem de simplă, nu este nevoie de ”cuptor” și rezistă excelent la intemperii (mai ales zgârieturi, fie ele făcute cu rea intenție de cineva sau accidentale).

 

Chiar mă gândesc serios să-mi vopsesc integral Golf-ul cu așa ceva (am ajuns să am mașina zgâriată și pe locul personal de parcare, mi s-a acrit deja), însă nu sunt complet sigur. Am tot căutat detalii referitor la avantaje și dezavantaje. Singurul dezavantaj (destul de important) este că odată vopsită cu această soluție poliuretanică, greu se mai poate da jos. Deci nu prea mai există cale de întoarcere.

 

Problema este că pe toate forum-urile unde am căutat (cele românești în mare parte) a fost vorba despre mașini de off-road, iar acolo mai mult se vorbea despre rezistența acestei vopsele la lovituri, îndoituri. Chiar aș vrea să știu dacă este cineva care a aplicat această vopsea pe mașina lui de ”zi cu zi”, eventual să spună mai în detaliu ce părere are despre aceasta.

 

Sper că nu am încurcat cu ceva făcând acest topic și totodată sper să fie cel puțin încă un curios ca și mine referitor la acest aspect. Mulțumesc :)

Modificat de Bachus20
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Cum ai spus si tu eu o vad practica pentru o masina ce face offroad si intra intre craci. Vrei sa nu ai lacul zgariat de cateva ori pe an.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e numai asta. Avantajele sunt multe, pe lângă rezistența la zgârieturi (toți au declarat că nu se mai încinge mașina atât de tare la soare, chiar și vopsită în negru, antifonare mai bună, mizeria se dă foarte ușor jos de pe ea, etc). Cred că voi începe să strâng bani la ciorap și cât de curând posibil voi arăta și rezultatul final. ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Totusi de tinut cont si cate kg adauga. Daca o vopsea reprezinta 5->10kg din greutatea automobilului cred ca acel material are de la 25kg in plus. Deloc neglijabil la un 1.0TSI spre exemplu unde le cari cu tine vrei nu vrei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai ce am vorbit cu cei de la Upol și mi-au zis că pentru Golf-ul meu (la care au mai făcut vopsiri integrale) sunt necesari 5L de vopsea Raptor. Le-am cerut acum și poze și niște prețuri aproximative ale unei vopsiri integrale (reprezentând 90% mâna de lucru, că acel kit de 6L de vopsea este 600 RON) ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

@Bachus20 Te rog sa ne spui la ce pret ajunge vopsea + manopera pentru G5-ul tau.  daca ai mers pana la capat... te rog ceva poze. sunt si eu interesat. multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut! Mă scuzi pentru răspunsul întârziat, sunt mai tot timpul la muncă..

 

Din păcate nu am mai avut timp să o duc la vopsitorie. Depind mult de mașină zilnic, iar pentru manopera asta am înțeles că le-ar trebui minim 48 ore.

 

Din câte am întrebat, la Golf-ul meu 5 (hatchback, nu break) totul ar ajunge la 4000-5000 lei (tinichigerie ușoară, dată jos vopseaua originală, kitul de vopsea Raptor și vopsirea pr-zisă).

 

Din câte am mai citit și pe forum-uri străine, cel mai mare dezavantaj e cel al...datului jos (în caz că te răzgândești). E un coșmar să dai jos o asemenea vopsea, așa că gândește-te bine dacă vrei s-o faci sau nu.

 

Mașina asta cu mine va muri, așa că sunt hotărât să o fac. Timp să fie..

 

În caz că te hotărăști să o faci, aștept și eu poze cu rezultatul final 😁

 

Stimă!

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Laurentiu_LWR

Nu este un cosmar sa o dai jos...este imposibil... :))

Adica nu e cum ai zice te chinui 10 zile sa o dai jos...pur si simplu nu o poti da jos niciodata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!