Jump to content

Update soft motor (Touareg CR7)


mihai.iancu
 Share

Recommended Posts

Pentru cei care au versiunea de 286 cai exista un update care rezolva plecarea lenesa de pe loc si face masina mult mai "sportiva", elimina cele doua stari in care masina trage slab sau foarte tare. 

Link to comment
Share on other sites

  • Doomy changed the title to Update soft motor (Touareg CR7)
albinatrevel

Am auzit despre acest update disponibil, 23CI, care vizeaza imbunatatirea reactiei motorului la plecarea de pe loc dar si unele actualizari referitoare la poluare. Nu am ajuns inca in service pentru acest update, dar din cate am auzit se pare ca nu duce la niste rezultate spectaculoase. O imbunatatire semnificativa exista la masinile model 2021, care prezinta modificari si pe partea de hardware, nu doar din soft.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Salut! Recent am primit si eu actualizarea 23CI  si se simte o mica imbunatatire la plecarea de pe loc. Nu este ceva spectaculos, dar se observa diferenta. De asemenea, masina pare mai dinamica, mai agila in accelerare. Schimbarea treptelor de viteza este putin intarziata fata de softul initial. Daca pana acum intra in treapta 8 chiar si la 80 km/h, cu noul soft, la o accelerare normala si continua, treapta 8 este selectata abia pe la 100-110km/h, vorbesc de modul D. Ca urmare, consumul a crescut putin, inca nu-mi dau seama exact cu cat, dar estimez la cca 0,5-0,7 l in plus la 100 km.

Referitor la modificarile aduse modelului 2021, odata cu implementarea dublului dozaj SCR, cuplul maxim este disponibil deja de la 1750 rpm(pt v6 tdi 286 cp), respectiv 1500 rpm(pt v6 tdi 231 cp), ceea ce pana acum era incepand cu 2250, respectiv 1750 rpm. Rezulta o diferenta destul de mare in dinamica motorului. Ar fi minunat daca VW ar veni cu o solutie de adaptare si a modelelor 2018, 19 si 20 astfel incat sa ajunga la performantele modelului 2021 pentru ca actualizarea de soft nu este suficienta

Link to comment
Share on other sites

Eu m-am interesat daca este disponibil si in Romania, dupa ce am aflat despre el pe un forum din afara.

Link to comment
Share on other sites

Salut. Am facut si eu ieri acest update. Am sunat acum 2 saptamani la tipul de la vanzari de la care am luat masina si mi-a facut programare la service.

Tot ce am observat pana acum e ca masina porneste de pe loc ceva mai "smooth". Inca nu am fost in afara orasului sa vad cum se comporta la viteze mari.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Salutare! Pe langa softul de la motor, a facut cineva update la soft pe cutie? Sunt curios deoarece am vb cu cei de la Porsche Timisoara despre asta si au spus ca nu stiu sa-mi spuna decat daca pun testul pe masina. La mine am observat niste mici smucituri cand isi da inferioara la mers prin oras, preponderent cu motorul rece, dar se intampla nu foarte frecvent si dupa ce se incalzaeste. Parca se chinuie sa dea din (ex.:) treapa a 7-a in a 6-a.

Link to comment
Share on other sites

Va rog sa continuați discuția despre Cutii de viteze aici:

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!