Jump to content

Probleme accelerare + fum


Smok3
 Share

Postare recomandată

Buna ziua, detin un G5 2005 1.9 tdi 190.000km , revizii facute la timp etc.. nu am avut probleme cu masina pana acum.

Am plecat in concediu in Grecia acum 2 sapt, si pe drum a inceput sa-mi faca figuri masina, mai exact... daca acceleram puternic ( sa intru intr-o depasire sau ceva) ... deodata sarea turometru de la 2000 ture in 3000 de ture instant si apoi scadea iar in 2000 ture , mentionez ca nu face mereu ... insa m-am speriat ca poate raman cu ea in drum. 

Am observat ca face mai des in vitezele 3-4 treaba asta. Daca accelerez mai usor (mediu)  nu are probleme urca bine in viteza... face faza aia doar cand o accelerez ft puternic deodata.
M-am plimbat cu masina 1000km de cand am observat problema ( drumuri prin Grecia si intoarcerea in Romania)... saptamana viitoare voi merge cu ea in service, insa as vrea sa stiu daca a mai intampinat cineva aceasta problema si de la ce ar putea sa fie?
Mentionez ca am observat aseara intr-un drum prin bucuresti cand o acceleram eu de test sa vad daca mai face ca scoate si fum ( vedeam in retrovizoare fum luminat de masina din spate)... pana acum nu am observat sa scoata fum masina.

Inainte de a pleca in grecia am facut revizie schimb ulei filtre + discuri placute noi + lichid frana si schimbat furtunase de frana.

Cineva a zis ca poate fi ori turbina ori EGR. Un EGR e ieftin si nu ar fi problema sa il schimb daca din cauza lui se intampla chestia asta ... poate fi turbina?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 cum pot sa testez daca e de la ambreiaj? ... e neschimbat de cand e masina

ambreiajul nu trebuia sa dea semne cand schimb viteza sau ceva?... eu zic ca merg in a 3 a (fara sa schimb viteza)si o turez puternic sare turometru "in gol" .. dar nu face asta mereu

Modificat de Smok3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!