Jump to content

e-Golf - Probleme și rezolvari


Vizitator.
 Share

Postare recomandată

Azi o pun pe D si intra recuperarea...destul de agresiva ... eram pe eco sau eco+... la e-up nu am pomenit asa ceva... e ciudata faza...a mai patit asa ceva cineva?

On 3/28/2020 at 10:24 AM, F l o r i n said:

Pt tine ca utilizator/client, cea mai complicata parte este cea financiara...ceasuri, fibra optica, adaptare, immo, codari...posibil si unitatea MIB, in functie de.masina/model, se verifica...1000.....1500 euro probabil, in functie si de pretul componentelor. Daca acesta nu este o problema, restul se rezolva.

Am facut mai multe Golf 7, Passat B8, Audi A4 B9, etc

salut. ai idee daca se poate monta pompa de caldura aftermarket? si in jur de ce suma... merci

On 2/10/2020 at 10:45 PM, herur said:

Salut. Am facut drive test cu un e-Golf (curios sa vad cum e o electrica) si masina avea range de 130km la -3degC cat au fost de dimineata. Range-ul e: mult, putin, normal? Masina merge super bine si e complet altceva, senzatia e ireala.

Dupa o discutie la reprezentanta, am primit azi o oferta pentru un e-Golf nou comandat de cineva care a ramas nevandut si care vine cu ceva dotari si port CCS la un pret de 18100 euro, dupa toate discounturile si rabla+/rabla (caderea guvernului sper sa nu afecteze programul).

Dar totusi, merita la banii astia? Eu o gandesc ca si masina de oras, dus copii la gradinita si apoi un magazin/parc/mall/acasa, si poate odata la 2 saptamani un drum de 80 km dus-intors. Credeti ca range-ul asta e suficient? De incarcat, am garaj inchis la casa, pe viitor si cu 380V.

Ceva pareri?:) Mai am 2 zile sa ma hotarasc.

Ai luat? ce dotari ai pe ea? in afara de ccs... ma refer la cele optionale bineinteles...

Modificat de Kong
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca motivul din spatele lipsei procentajului e faptul ca daca nu stii exact, nu te stresezi. La masinile pe combustie daca ai stii ca mai ai 9 litri din 50 parca te streseaza un pi, dar asa, ai un pic sub un sfert...e ok. Iar la e-Golf,care e model de tranzitie, cred ca l-au lasat pentru oamenii care asta fac, tranzitia intre ICE si electric. Nu toti sunt pasionati de gadgeturi. Masina mea o iau in principal pentru sotie, ea chiar nu e curioasa, cu cat mai putine cu atat mai bine. Si ca ea mai sunt altii.

Autonomia de 260 km e in modul Normal? Eu cred ca saptamana viitoare o primesc si am sa o testez in cartier urcand si coborand dealul :)

Modificat de herur
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deja sunt invatat de la eup sa merg fara clima asa ca la mine diferenta e mica intre normal eco sau eco+. asta e un luvru foarte enervant... de la 55 de km autonomie sa iti taie din putere si din confort... asta panicheaza mai mult decat faptul ca esti pe gata... si asa face ca ultimii 30 de km sa tina 50 sau mai mult in stres... la up parca nu am fost asa stresat... ma distra cand scria ca mai am 30 de km autonomie si casa e departe... iei iti induc fobia asta cu range-ul...

La fel ca tine am luat masina pentru sotie... si ne batem pe ea... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

pe termen lung, probabil. am incarcat odata sa vad cum e :) cred ca o sa fie ok in rest. 

am testat si viteza de incarcare a masinii prin CCS, incarca la 40 kwh pana pe la 80%,apoi scade. Range-ul a crescut cu 20 km din cauza cresterii temperaturii cu 4 degC. OBD nu a functionat pe durata incarcarii, vroiam sa vad temperatura in celule. 

 

Legat de Android Auto, nimeni nimic? :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pune o poza cu mesajul dat de masina cand conectezi telefonul, in mod normal nu are ce stick sa ceara. In primul rand trebuie sa ne zici daca ai luat optiunea, ca parca nu era standard.

Daca e luata, incearca cu mai multe telefoane sau, in functie de ce telefon ai, instaleaza aplicatia Android Auto pe telefon, pana la Android 9 nu venea standard, daca ai Android 10 ar trebui sa fie deja.

Daca nu o gasesti in (cum se numeste) Store poti sa o instalezi de aici:

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-5-3-5016-release/

Apoi incearca cu mai multe cabluri, cel original al telefonului este recomandat, sau alte telefoane.

Pentru discutii viitoare te rog sa te muti aici:

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

14 hours ago, herur said:

 

Legat de Android Auto, nimeni nimic? :)

 

La mine a mers instant cu un telefon mai nou... cel nou s-a stricat siam incercat cu unul mai vechi si nu a mai mers... eram curios de diferenta intre android si iphone...

pe android avem waze, google maps, spotify, podcast, yt muzic si puteam sa vad mesajele inclusiv de pe wapp dar nu puteam raspunde la ele si aplicatia de telefonie care nu are butoanele de control active tot timpul... ciudat... mie nu imi merge voice controlul... nu stiu daca se poate activa sau nu gratis... ca altcumva nu merita... pe ecran zice sa contactez dealarul pentru serviciu... 

On 5/2/2020 at 12:28 PM, herur said:

2. Stateam in masina cu contactul pus si radioul pornit si s-a auzit cam odata la cateva minute un tiuit ascutit si radioul si-a redus volumul pentru cateva secunde. Ati mai patit? 

se da singur incet radioul la activare marsarierului...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am incercat si cu Iphone 11 si acelasi mesaj, cablul original. Vad maine ce zic la dealer. @Rave, mersi de thread :)

 

 

IMG_20200503_182249.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aparent nu ai optiunea cumparata. Verifica optionalele masinii si daca este, vorbeste la dealer. Daca nu e in lista de optionale o sa te coste ~200 de euro activarea care se poate face doar la dealer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mor de ciuda ca nu am pastrat foile printate, dar era trecut Android Auto/Car play... o sa o cumpar optiunea daca e cazul. 

Ieri am testat din nou OBDeleven si de data asta s-a conectat. Cand incarcam rapid nu a mers, mai ramane de verificat la o incarcare viitoare. Vreau sa vad temperatura in baterii si cum fluctueaza cu incarcarea. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

In navigatia masinii, am cautat optiunea aceea in care poti vedea pe harta cat poti merge cu curentul ramas in baterie... Nu am gasit nici cum sa o activez? Voi stiti cumva?

Modificat de herur
Greaseala de tipar :)
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista?! Stiu ca alte masini au optiunea dar nu am auzit de ea la e-Golf... Cel mai bine vezi in manual.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai acolo am vazut-o si asta ma intriga. Daca are cineva si stie cum sa o faca sa apara...

Intr-o alta ordine de idei, am prins o zi ploioasa si am avut un traseu aproape identic cu cel din ziua precedenta, iar consumul a crescut cu aproape 2kwh. E bine de stiut cand mergi la un drum mai lung

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie mi-a aparut cand eram cu navigatia pornita... si am intrat in ultimii 50 km. Dar oricum harta nu contine chargerele... tot plug-share e de baza...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de cateva ori deja tot am incercat sa ma reconectez, cu toate neturile si hotspoturile posibile. Imi arata ca sunt conectat la wifi-ul din casa si degeaba. O aplicatie simpla care e asa de greu sa mearga usor.... nu ii inteleg. Nu ma mir ca au problem la ID3. 

IMG_20200522_122123.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nici eu nu am reusit chestia asta... dar car-netul nu e asta... e o aplicatie si un site web... care administreaza masinile prin intermediul unei cartele sim...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

El probabil ca are sim-ul din navigatie inactiv...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merge si navigatia, am si Car Net pentru 3 ani. Am fost conectat inainte si am facut o resetare si de atunci incerc zilnic sa ma conectez. Daca am drum la dealer ii pun si pe ei sa incerce ca deja devine enervant. Legat de software, azi am conectat telefonul la masina prin Android Auto si a devenit ecranul negru, radio s-a oprit, tot. Am scos cablul si totul a revenit la normal, la fel a facut cand am conectat din nou. M-am dat batut si nu l-am mai conectat. Android Auto cel putin nu merge la fel de bine ca si Apple Carplay. Daca as fi stiut inainte sa il cumpar, acum nu as fi dat banii. Daca vine ca optional ieftin sau e inclus, e ok, dar sa dai 1400 lei pe el...nu merita. Un suport de telefon e suficient si face exact la fel.

In schimb masina merge brici :) Azi mi-am condus Kia diesel dupa 3 saptamani si frateeeee....nu mai imi trebuie. Linistea din masina electrica si felul lin in care merge e ceva deosebit. Eu sunt mai relaxat cand conduc de cand il am. Am si un Volvo care iti da aceeasi senzatie, dar nu e la fel de rafinat. Un Volvo electric cred ca o sa fie pentru mine maximul de relaxare posibila la volan :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci ai avut conexiune pe we fi? Eu nu am reusit... Si la Android auto e de cacaoua ca trebuie mufat telefonul... daca se misca putin .. pa adio conexiune... Enervant. Polestar scrie pe urmatoarea ta masina... De abia astept si eu un drum lung.. O Grecie, o Budapesta ceva...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel platesc si eu cu telefonul, asa aleatoriu se deconecteaza... 

Azi comparand frana de motor diesel  1.6L si modul B in care conduc, e o diferenta mare. Cred ca dieselul franeaza cam ca in treapta 2 de recuperare. Eu doar cu B conduc, imi place grozav si ma face sa conduc mai prevazator, franez mai rar si conduc mai putin agresiv daca sunt atent sa dozez acceleratia 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi am sunat la VW asistenta in legatura cu CarNet si pana la urma nu mergea deoarece e blocat contul la ei. In 48 de hr se reactiveaza. 

Azi am dus masina pana in Turtle mode. Abia acum se transforma intr-o testoasa lenesa, chiar ca se simte cum puterea a scazut pe demaraj foarte tare. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 5/25/2020 at 3:26 PM, herur said:

Azi am sunat la VW asistenta in legatura cu CarNet si pana la urma nu mergea deoarece e blocat contul la ei. In 48 de hr se reactiveaza. 

Azi am dus masina pana in Turtle mode. Abia acum se transforma intr-o testoasa lenesa, chiar ca se simte cum puterea a scazut pe demaraj foarte tare. 

Daca ai bordul digital este indicata puterea disponibila.... tot mai mica... pana la deces...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si pe cel clasic are un ceas mic unde arata puterea. Fara ala care te ajuta sa inteleg de ce puterea scade, e de speriat transformarea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu info legate de CarNet. Se pare ca e mai complicat decat o resetare in sistemul lor.

"Stimate Domn,

Vă mulțumi pentru răbdare.

Am escaladat cazul dvs. la experți noștri din Germania și ne-au informat că va trebuie să vizitați un autorizat service Volkswagen pentru a reseta unitatea de comunicare. Plus, colegi ne au furnizat soluția specifică pe care trebuie să implementăm în mașina dvs.

Pentru acest motiv, vă rugăm să ne furnizați service-ul dvs. preferat care doriți să vizitați și noi trimitem soluția specifică pentru autovehiculul dvs. la ei."

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi am reusit si eu sa fac hot spot pt ea...

Am avut meteo, stiri si cam atat interesant... se misca foarte bine ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

WeConnect/car-net, se activeaza la dealer? fac ei abonament?

care e diferenta intre cele 2?

pt ca pe lista de optiuni nu scrie. Scrie ca are "Sistem de navigatie Discover Pro", iar dealerul spune ca le are

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!