Jump to content

ID.3 - probleme


Rave
 Share

Postare recomandată

se poate fara sign recognition. se poate pastra si CC fara A. doar ca trebuie umblat prin meniu, sau din butoane de pe volan. si la fiecare oprire se reseteaza. nu e complicat, dar uit.. si asa la cata autostrada noua avem..nu ma deranjeaza. 

eu il folosesc mult in aglomeratie ca e mai comod..si-l las asa si dupa ce se elibereaza. 

oricum, scriam si dupa primele drumuri..masina e cam prea smart pt RO. franeaza INAINTE de intrarea in localitate. dar TIRul din spate franeaza DUPA intrarea in localitate. si dupa ce te-a injurat ca a pierdut 1s...

si te obliga sa conduci mai..legal, mai corect (semnalizari mereu..etc).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La ID4 se poate dezactiva sign recognition preview si ramane asa pana il modifici din meniu, nu se reseteaza la repornire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Travel Assist este mai cuprinzator decat ACC, pentru ca tine si banda. In unele curbe insa decide ca nu mai tine banda, pentru ca asta e acum treaba mea, dar uita sa-mi spuna si mie ca "isi ia mainile" de pe volan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina fiind prea inteligenta (mai bine zis neadaptata pt imprevizibilul local) si cu un comportament preventiv care este strain multor soferi din Ro, poate sa puna probleme reale. Asta apropo de franare la intrare in localitate, franare la apropiere de giratoriu. Sanatos in Ro mi se pare ACC, dar fara alta contributie automata din partea masinii pana se ajunge pe autostrada. Lane assist de folosit pe autostrada cat timp nu sunt lucrari semnalizate. Masina nu poate face diferenta intre indicatoare temporare si permanente?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferenta intre Lane Assist si Travel Assist este ca primul este reactiv, al doilea proactiv: Lane Assist nu te lasa sa iesi de pe banda din greseala, Travel Assist te tine in mijlocul benzii singur (atat cat se pricepe, vezi postarea de mai sus). Teoretic, cu Travel Assist, poti sa tii mana pe volan doar de control, pentru ca vireaza singura.

@The_Ego, nu as zice ca e neadaptata doar specificului local, pentru ca am avut probleme si in putinele locuri cu marcaje bine semnalizate.

Nevasta, cand mai conduce masina, zice ca i se pare ca soferul o cam incurca pe masina la condus :).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

10 minute în urmă, Sparkyson a scris:

soferul o cam incurca pe masina la condus

Tocmai ca nu trebuie sa fie asa, pt ca nu trebuie masina lasata sa fie cea care dicteaza aspectele importante. Nu suntem inca acolo. In acelasi timp ACC-ul il vad ca pe o dotare de siguranta si extrem de util. Travel assist mai are de crescut.

 

Prefer ceva reactiv care imi poate corecta greselile mele decat ceva proactiv care ma poate baga in probleme.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

AndreiSergiu1991

EU am Travel Assist pe Golf 8, si daca ii intelegi limitarile e senzational. Pana acum am condus 2800km, atat urban cat si extraurban, si folosesc Travel Assist mult. E foarte bun atat de DN cat si pe Autostrada, iar in oras e bun in principiu bara la bara, daca ii intelegi limitarile. Pentru mine faptul ca tine banda e un plus, dar nu ceva pe care sa ma bazez, imi place ca pe o sosea putin serpuita mainile mele doar stau pe volan, dar mintea mea nu mai conduce volanul in mod activ, dar sunt atent. Important este sa fii in continuare atent, mainile pe volan, ambele, in permanenta si gata sa intervii daca vezi anomalii (ca nu mai e banda desenata pe jos, ca e un obstacol etc.)

Cat despre tinutul distantei, in weekend am parcurs circa 800km, nu cred ca am apasat pedalele mai mult de cateva ori, pur si simplu am inteles atata de bine sistemul, incat nu am nevoie de pedale decat in situatii specifice. In rest ma folosesc de masinile din fata mea, sau daca nu am masina in fata mea si e un drum mai serpuit, folosesc proactiv butoanele de viteza pe ACC, dau proactiv mai mica viteza ca sa franeze, apoi accelerez tot din butoane la loc si tot asa. Ma simt ca pe Play Station.

Pentru mine e un sistem bun :) 

Daca te astepti ca sistemul efectiv sa iti preia functia de sofer, vei intra in parapet, asa cum era sa fac eu a doua zi dupa ce am luat masina. Pentru ca sistemul nu a mai recunoscut benzile de pe asfalt in curba larga. Daca in schimb cauti un asistent care te face sa mai elimini din tot stresul condusului si atentia necesara, atunci e ceea ce cauti, altfel iti iei tesla si dormi pe bancheta sin dpsate la 200 la ora :))

Modificat de AndreiSergiu1991
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi dimineata mi-a oferit un update si acum il face. Nu stiu spre ce versiune, dar sunt tare curios.

Pare ca a terminat update-ul si tot la versiunea 0792 este. Da niste erori noi cum ca nu mai merge Front Assist si nu stiu cate alte chestii, dar in rest nimic.

Pe principiul: daca nu poti sa imbunatatesti, macar sa strici putin :).

Modificat de Sparkyson
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu nu, e ok :)) 

E OTA 2.3 Part 1. Incepe sa descarce sw nou pe modulele care au treaba cu sistemele de asistenta.

Cat a durat instalarea? ~40 minute

Versiunea se schimba dupa part 2.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

2 hours ago, The_Ego said:

Masina fiind prea inteligenta (mai bine zis neadaptata pt imprevizibilul local) si cu un comportament preventiv care este strain multor soferi din Ro

niciun programer nu poate seta asta :) la noi ar trebui lucrat la soferi, nu la masini. problema e ca la aia nu poti..politia nu vrea..etc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a terminat updateul si nu vad nimic nou. Mai vine inca unul care face update si la sistemul infotainment?

Modificat de Sparkyson
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi dati careva o poza cu datele inainte de 2.3, mie cind am ridicat masina in 10.09 mi-au spus ca are ultimele actualizari.

Insa nu apre nicaieri 2.3 nici macar 2.1

Modificat de redflame
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Abia incepand cu 2.3 scrie explicit pe primul rand la System Information:  "ID Software 2.3"

Deci daca n-ai "ID Software XXX" pe prima linie, nu ai inca 2.3

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
On 03.08.2021 at 10:32, giony82 a scris:

Salutare,

 

Am tot citit inainte si dupa achizitie, dar vad ca nimeni nu pomeneste nimic despre zgomotele produse de bordul(si usile) din plastic. La voi cum e cand treceti peste speed bumps sau portiuni cu "asperitati" ? Eu am multe zgomote specifice plasticului care se dilata/contracta, mai ales la inceput cand AC merge mai tare si servesc primele 4-5 speed bumps. Alt lucru care ma deranjeaza , si nu l-am vazut la masina de test drive, este scartaitul manerelor interioare cand tragi de ele (chiar si cele exterioare, cand tragi prima data).  Si plafoniera scoate ceva zgomote la denivelari mai accentuate, sau cand o apesi usor cu mana. 

 

In rest masina e fenomenala, e o placere sa o conduci si foarte relaxanta la drumuri prin oras. Inca nu am iesit cu ea la drum lung, urmeaza. 

 

Daca gasesc timp, voi incerca sa deschid un topic in Masina mea. 

 

Am ajuns azi in service cu o prima problema concreta: usa dreapta spate se inchidea greu, avand si zgomot de frecare (s-a intredeschis chiar si in mers, la o groapa..).

Cu ocazia asta am luat la pipait un ID3 pure din showroom. Am observat ca e diferenta notabila la modul de inchidere al portierelor. Zgomotul era mai  "placut", de plin, si usile se inchideau foarte usor, de la prima incercare. La mine, 2 din 5 incercari necesita o a doua inchidere. Mentionez ca eram cu nevasta-mea, si a avut aceeasi parere si ea. 

La fel si manerele interioare, se prezentau mult mai bine in sensul ca scartaiau foarte putin spre deloc cand trageai de ele sa inchizi usa.

 

Mi-au rezolvat doar partial problema pentru care m-am dus, din ceva reglaje. In continuare ceva freaca acolo, dar nu asa tare ca inainte. A ramas sa o mai duc intr-o zi, sa incerce sa le regleze pe toate. (dar programarea este tocmai peste o luna, asa de ocupat e dealul!)

 

Oricum, dezamagit de diferenta de calitate. Inteleg acum de ce nu prea se plange lumea, si unii chiar "lauda" calitatea anumitor componente (gen usi). Asta e,se pare c-am nimerit o masina cu o calitate mai slaba. Am in continuare tot felul de zgomote de plastice la interior, iar aici a recunoscut si dealer-ul, ca "sunt facute pe genunchi" (citat).

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a mai confruntat cineva cu urmatoarea situatie?

 

Am vrut sa folosesc priza masinii din portbagaj pentru a conecta un compresor sa umflu rotile de la bicicleta. Pana aici totul ok. Problema e ca in momentul in care te ridici de pe scaunul soferului sa iesi din masina/nu e nimeni pe scaunul soferului, masina se opreste si taie alimentarea catre compresor. Eram doua persoane, dar daca faci pana in mijlocul pustietatii de unul singur si trebuie sa folosesti compresorul..

 

Imi scapa mie ceva?

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cj.PaulPriza e alimentata doar când e pus contactul. Fara sa te așezi pe scaun, după deschiderea mașinii pui contact manual din butonul de pe coloana de volan. Opțional, ca sa stea contactul cuplat cât mai mult timp poți deschide capota.

 

@giony82 Daca ești fericitul posesor al versiunii 1st atunci cel mai probabil ești și norocosul tuturor anomaliilor de fabricație posibile. Din păcate din faza de producție zona de îmbinări între componente e prost făcută (lufturi mari-cel mai clar exemplu între faruri și capota/aripi). Unele din fericire se pot corecta ulterior în service, dar altele din păcate nu prea le poți aduce în aceeași stare în care sunt cele actuale produse.

Modificat de Dementor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

14 hours ago, Dementor said:

@giony82 Daca ești fericitul posesor al versiunii 1st atunci cel mai probabil ești și norocosul tuturor anomaliilor de fabricație posibile. 

adica? dupa 1st ed ce au schimbat in afara de software, care oricum a fost updatat si la 1st.

eu am 1st (unul din primele din tara) si nu am avut probleme, in afara de o data cea cu bateria de 12V. dar de atunci... nu am ce reprosa si am >1an si 22k km. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am 1st Edition ca idee. Intentionat am zis sa astept un an tocmai pentru aceste motive. Am cumparat masina in Iulie, dar am luat-o de pe stoc , fiind produsa undeva prin luna Mai daca am inteles bine. La exterior nu am vazut probleme de lufturi sau alte chestii. Toate nemultumirile mele sunt legate de interior. Partea buna e ca nu am avut, deocamdata, probleme de soft sau alte nebunii legate de comportamentul masinii. Doar doua "glitches" am avut pana acum, o eroare de lumini (a disparut dupa lock-unlock) + ecran negru (rezolvat cu reset), ambele aparand in primele 3 saptamani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 1st Edition si n-am "anomalii de fabricatie", lufturi, etc, nici la interior si nici la exterior.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, giony82 said:

sa astept un an tocmai pentru aceste motive. 

ce diferiti sunt oamenii :)

eu fix de asta am sarit pe 1st ed, pentru a prinde toate ofertele. daca as cumula acum tot ce am primit la 1st ed, as iesi la peste 30k euro..in loc de 27k.

unde mai punem diferenta de curs valutar dintre SEP 2020 si SEP 2021, inclusiv cei 1% pentru diferenta de schimb. 

 

 

 

@Dementor despre ce diferente de productie vorbim? poti aduce argumente? mi-e greu sa cred ca au introdus standard atat de diferit de calitate DUPA ce au produs 1 an masini... 

repet,..eu nu am nicio problema hardware...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!