Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

la mine au costat aproximativ 135 E pt 30 zile, in essen

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna ziua, am achizitionat in urma cu 2 sapt un vw polo 1,4 tdi ( 2006 )in 2 usi din germania. Masina am luat-o de la o reprezentanta cu toate testele facute, garantie 2 ani , 57de mii km reali , climatic , proiectoare si inca cateva dotari.. ceea ce doresc sa aflu este daca am dat cam mult pe ea ( 9300 E ) ?

Link către comentariu

Sa stii ca nu e foarte mult pe o parte dar totusi pt o masina in 2 usi mmm...oricum e foarte bine ca a fost achizitionata de la reprezentanta cu garantie si km putini

In concluzie eu tind sa cred ca ai dat destul de bine, se putea si mai bine dar astea sunt preturile la reprezentante astfel vei putea sa ai incredere in masina!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut!

As vrea sa merg dupa masina in Germania, eu tocmai mi-am vandut Passatul, si as vrea un Touran pe care l-am si gasit pe net dar nu stiu ce ma asteapta..., costuri transport, nici nu stiu germana, rup putina engleza si atat. E cineva cu sfaturi? Masina am gasit-o in Hamburg!

Link către comentariu

Salut,

Stie cineva daca masinile "Employee's Car" pot fi considerate ca fiind "sigure"? Aceste masini au de regula foarte putini km la bord (maxim 10 000) iar preturile sunt rezonabile. Ce presupune o masina cu o astfel de titulatura si la ce sa te astepti de la ele si nu in ultimul rand de ce au preturile atat de mici. Deocamdata incerc sa le evit dar vreau sa stiu daca e o decizie intemeiata. :)

Merci

Link către comentariu

Salut!

As vrea sa merg dupa masina in Germania, eu tocmai mi-am vandut Passatul, si as vrea un Touran pe care l-am si gasit pe net dar nu stiu ce ma asteapta..., costuri transport, nici nu stiu germana, rup putina engleza si atat. E cineva cu sfaturi? Masina am gasit-o in Hamburg!

Salut, Sfatul meu ar fi daca totusi gasesti pe cineva care vb Germana sau sa stapaneasca Engleza sa mearga cu tine( oricum este indicat sa nu mergi singur si sa mai iei pe cineva cu tine) ar fi bine daca ai da un FAX la autohasul respectiv daca iti face o rezervare de masina.Mai ales ca nu stii Germana, daca parcul auto nu se ocupa de actele tale.. e complicat pe la primarie pe acolo pt numere provizorii. Pt dus recomand avionul. referitor la cheltuieli depinde de fiecare , Dar ca idee in mare parte cu o marja de vreo 30euro +- cred ca ai putea sa iti calculezi combustibil-ul.. cu KM de la Hamburg pana acasa(Nu cred ca te costa mai mult de 130-150euro Hamburg -Viena si inca 100Viena -Deva si de acolo e simplu:)) ,50euro sa inchiriezi o masina, cum ti-ai planificat drumul... In ce tari vrei sa inoptezi aici pot zice ca si in Austria/Ungaria gasesti Hosteluri pana in 30euro sau un hotel la vreo 50euro de clasa medie.Alte cheltuieli 7 euro autostrada Austria/10 ungaria. Mancarea... depinde unde si ce mananci.. mai mult de 100-150 euro 2 pers nu va duce... In rest Nu as vrea sa te duc in eroare cu ceva,sau sa iti impartasesc povestiile mele , insa daca vrei sa stii ceva anume ma poti intreba. Sfatul meu e ca daca nu stii Germana si Engleza ff putin.. E sa nu prea te bagi.

EU iti doresc succes.

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu

Salut,

Stie cineva daca masinile "Employee's Car" pot fi considerate ca fiind "sigure"? Aceste masini au de regula foarte putini km la bord (maxim 10 000) iar preturile sunt rezonabile. Ce presupune o masina cu o astfel de titulatura si la ce sa te astepti de la ele si nu in ultimul rand de ce au preturile atat de mici. Deocamdata incerc sa le evit dar vreau sa stiu daca e o decizie intemeiata. :)

Merci

Eu am cumparat in primavara un A4 Employee Car cu care nu au fost niciun fel de probleme, iar vineri plec sa mai cumpar tot un A4, tot Employee car Audi AG, cu care la fel sper sa nu am probleme.

@florinmacri Daca nu stii nicuna dintre engleza si germana macar la nivel conversational mediu si parerea mea este tot de a nu incerca. Nu de alta, dar nu te vei intelege cu ei si pot aparea probleme. Incearca sa iei pe cineva cu tine care stie macar una dintre aceste limbi.

Link către comentariu

Salut!

la Hamburg gasesti si preturi bune insa (atentie) si multi tepari - e oras portuar :) :icon_thumright: - acolo toate smecheriile se deprind f repede...

Link către comentariu

Dupa mine Berlin/Hamburg...zona locuita in mare parte de oameni cu bani(poate ma insel) este o zona mai scumpa acum depinde, in opinia mea sunt mai ieftine in zona Dortmund DAR daca ai gasit deja masina e ok. Ai mare grija in ce te bagi ca nu e vb de 200-300 euro si daca dai si peste niste sarlatani...nu e bine.Ia pe cineva cu tine care sa stie eng sau |Germana... daca vrei mai multe info... astept intrebari.

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu

salut , am si eu o problema , nu stiu cat de grava este si ce trebuie facut .

am luat o masina din Hunedoara , adusa din Austria

am luat-o de la unu care mi-a dat 2 brief-uri , a facut contract de v-c pe numele lui nevasta-sa , si am la masina , cartea masinii , 2 chei , 2 brief-uri , contractul de vanzare cumparare de la el la mine , dar nu am si contractul de vanzare cumparare de Autria

i-mi trebuie contractul de vanzare cumparare din Austria ? nu mai dau de el la telefon , si pana la Hunedoara este ceva drum.

ce pot face in acest caz ?

Link către comentariu

Iti trebuie doar contractul intre tine si el. Nu te intereseaza contractul lui.

Link către comentariu

• Administrator

Iti trebuie neaparat contract de vanzare cumparare sau factura din Austria. Trebuie sa dovedesti cum a ajuns masina de la proprietarul din brief, la tine.

Link către comentariu

el a zis ca masina a venit cu numere de firma sau nu stiu cum a zis el , ca aduce orice masina cu numerele acelea fara sa-i trebuiasca acte pe numere . nu stiu ce sa mai fac si daca dau de el ce sa-i cer prin telefon , si daca nu mai primesc nimic , ce fac ....?

Link către comentariu

salut , am si eu o problema , nu stiu cat de grava este si ce trebuie facut .

am luat o masina din Hunedoara , adusa din Austria

am luat-o de la unu care mi-a dat 2 brief-uri , a facut contract de v-c pe numele lui nevasta-sa , si am la masina , cartea masinii , 2 chei , 2 brief-uri , contractul de vanzare cumparare de la el la mine , dar nu am si contractul de vanzare cumparare de Autria

i-mi trebuie contractul de vanzare cumparare din Austria ? nu mai dau de el la telefon , si pana la Hunedoara este ceva drum.

ce pot face in acest caz ?

Salut, Hunedoara din oras? sau din Petrosani/Petrila? . Au fost care au avut probleme la inmatriculare , le-a cerut si contractul dintre cel care ti-a vandut masina si ala din Austria.Daca pe brief nu e trecuta persoana de la care ai cumparat masina, ai nevoie de toate contractele pana la tine. Suna pana la POL si pune o intrebare, Orice iti zice acea pers. ca a adus masina...trebuie sa aibe un contract sau o FACTURA de care tu ai nevoie.Nu vreau sa te pun pe ganduri dar un simplu contract il putea face si pe numele lui...Sa dea Dzeu sa nu fie nici o problema , insa daca e si masina ai luat-o din Petrosani/Petrila mai vorbim.

@mayday147 : Nu cred ca esti f bine informat, in fata mea la ghiseu a refuzat un dosar la nr rosii exact din cauza asta !!!

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu

Din categoria masinilor cu km putini si preturi foarte decente am gasit masini "Jahreswagen"? Stie cineva ce inseamna exact? Presupun ca "Employee's Car" inseamna ca masina a fost folosita de catre personalul handlerului..gresesc?

Link către comentariu

Din categoria masinilor cu km putini si preturi foarte decente am gasit masini "Jahreswagen"? Stie cineva ce inseamna exact? Presupun ca "Employee's Car" inseamna ca masina a fost folosita de catre personalul handlerului..gresesc?

Jahreswagen Sau prescurtat JW inseamna masina mai noua de 12 luni ( 1 an)

Link către comentariu

inseamna masina de un an de zile....Yearly car..( scuze, nu am vazut postul anterior)

Modificat de Leo
Link către comentariu

Jahr = an (calendaristic) ;Wagen = automobil => Jahreswagen = automobil mai nou de un an.

Employee's Car = masina din flota unei firme, nu neaparat a handlerului.

P.S. Nici eu nu am vazut posturile anterioare ^_^

Modificat de mayday147
Link către comentariu

Stiti cumva ce procedura trebuie urmata la vama cand scoti peste 10000Euro cash?(mentionez ca voi pleca cu avionul) Daca te intreaba bine..daca nu nu? Sau ar trebui sa ma duc din proprie initiativa la bunuri de declarat si sa le spun? Imi dau o hartie sau ce anume? Niciodata nu am fost controlat in spatiul UE dar nu se stie. Banii ii voi lua la bagajul de mana..

Merci de raspunsuri!

Link către comentariu

daca nu ma insel doar la iesirea din comunitate esti intrebat de bani .. valori ... in comunitate nu ai treaba ... asa stiam eu ... ceva sigur nu iti pot spune

Link către comentariu

Referitor la bani... Si cand scoti peste 10 mii din banca de la contu personal ,esti intrebat de sanatate ( nu va ganditi la investigatii etc ) Da esti obligat sa declari ce ai peste 10 mii, eu niciodata nu am declarat nimic cand am avut peste 10 mii, Dar in caz contrar din cate stiu se confisca ce ai peste Iar daca ii declari.. te pune sa dovedesti provenienta lor cred.Insa eu zic sa mergi linistit ca nu te intreaba nici naiba de cati bani ai la tine:) succes

P.S "Banii ii voi lua la bagajul de mana..." frate nu va mai jucati:) cand e vb de bani, ce bagaj de mana... Direct in buzunar pe interior:))

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu

:lol: merci de raspunsuri..scuze insistenta dar mai am o curiozitate: TVA in Germania este de 19% sau 16%? De pe topic am inteles ca ar fi 19% dar in cazul acesta de ce preturile de pe mobile.de sunt de genul?

Gross Price

14,980 EUR

Net Price

12,588 EUR

Din matematica pe care o mai stiu ar fi 16%?

L.E. se pare ca ar putea fi o greseala a mea cand am ales VAT reclaimable - Gross Price/ Net Price Export in sectiunea de cautare apare urmatorul mesaj:

"mobile.de export search - the professional search tool for commercial buyers.

You will find new and used vehicles as well as export vehicles here. Commercial customers can search for net prices (export prices). We recommend our private users to use the used car search form." :icon_thumright:

Modificat de mohordbx
Link către comentariu

Si eu stiam de 16% insa incercam sa iti dau un raspuns corect , am cautat o chitanta din Germania, am gasit una de pe la primarie cand am platit ceva...si scrie 19% , insa iti pot rescrie ce scrie unul din ziarele noastre online.

"Parlamentul german a aprobat vineri seara o majorare semnificativa a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA), masura fiind menita sa reduca deficitul bugetar

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu

Foarte multe decizii luate la nivel federal trebuie validate si de landuri, e o ciudatenie de care am aflat si eu iarna trecuta cand am stat mai mult pe la ei. Totusi toate chitantele pe care le-am primit era 19% cu unele exceptii la produsele alimentare(nu mai retin cat, cred ca 5 sau 8%).

Modificat de BOMBANITORUL
Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!