Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

-masina se ia la pretul fara tva (netto) doar de catre firmele care sint platitoare de tva si care se pot verifica pe siteul uniunii europene (vi-l spun si pe ala daca vreti), dar NUMAI daca autohausul respectiv vrea sa faca asta... daca nu vrea, sau nu poate, adio pret netto. Acum se cam feresc de romania si romani si nu mai dau la pret netto ca i-au fript romanii.

-nu se mai inchiriaza masini la romani. asa ca atentie... cum ajungeti acolo... cum circulati pe acolo... calculati atent.

Salut

curios ce spui, eu am cumparat anul asta 3 masini din DE, toate pe firma, intradevar a durat cateva ore verificarea, dar s-a facut si nu au fost probleme, in ceea ce priveste faptul ca nu mai inchiriaza masini la romani ......... :)

In general orice firma serioasa care vrea sa vanda si nu are nimic de ascuns, iti verifica firma si ..........drum bun !

Modificat de UWE
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...nu se inchiriaza masini la romani cu carti de credit Visa Electron, etc. Numai cu carti de credit VISA sau MASTERCARD

Modificat de Leo
Link către comentariu

Stiti vreun parc auto,o adresa de email de unde as putea vedea si eu cam care sunt preturile la masinile care se aduc in Romania cu numere de germania NEA ? vad ca se aduc forte multe de pe acolo,dar nu gasesc nici un autohaus.

Link către comentariu

Eu am inchiriat luna trecuta masina fara problema. Singura chestie a fost ca nu au acceptat bani cash, ci numai de pe carte de credit. Repet, credit, nu debit.

Link către comentariu

Stiti vreun parc auto,o adresa de email de unde as putea vedea si eu cam care sunt preturile la masinile care se aduc in Romania cu numere de germania NEA ? vad ca se aduc forte multe de pe acolo,dar nu gasesc nici un autohaus.

NEA ?

vrei sa-ti iei masina din Bavaria?

eu zic sa uiti

in zona Munchen sunt cei mai multi tzepari, inclusiv romani

cauta de la Frankfurt spre vest si nord, dar nu Hamburg (alt oras de smecheri, doar e port...)

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

NEA = Neustadt, e putin mai sus de Nurnberg, pe langa Coburg. Incearca sa cauti dupa codul postal (PLZ) 96450

Nu e obligatoriu sa fie vre-un parc mare in Neustadt, posibil doar o intelegere intre hadleri din jur si cei care fac placutele/asigurarea. Fiind o localitate mica, merge mult mai repede la radieri (30 min), decat in marile orase. Radierea se poate face in orice orasel/comuna care are birou de imatriculari, din landul respectiv.

Despre Nurnberg/Furth, pot sa va spun ca este de evitat LeyerStrasse, FuggerStrasse...acolo sunt teparii.

I rest am vazut si romani, si turci care aveau masini destul de ingrijite (sa nu generalizam). Eu am fost la un prieten care locuieste acolo si stia unde sa mergem si unde nu. Pana traversezi Germania in lung si-n lat sa cauti masini, mai dai 2-400 euro si o iei din Bavaria, tot acolo iesi daca pui in calcul toate. Drumul la intoarcere e mult mai scurt si poate fi parcurs in 14-16 ore fara opriri (dormit). E doar o parere...

Link către comentariu

stie cineva vre-un autohaus mai sigur in zona stuttgart?

Link către comentariu

imi spune si mie cineva daca merita un passat din 98 la 180.000 km cam in 4000 eur??

pls

Link către comentariu

Eu, personal, cunosc 2 persoane care au adus G4 din DE. Prima data aveau un nr. iar dupa o perioada (timp in care nu au reusit sa le vanda) au avut cate doua randuri de nr. NEA. Aceste nr. au fost obtinute fara a misca masina din loc. Deci, se trimit actele printr-un "curier" in Germania si acolo, mai mult sau mai putin legal, se dau alte nr., bineinteles NEA. Prin urmare, daca masina are nr NEA asta nu inseamna ca e "recent adusa" :icon_thumright:

Link către comentariu

De unde sti ca la radiere si obtinere de numere de Zoll in Germania, trebuie sa duci masina? Nici macar la noi nu trebuie. Pentru radiere iti trebuie placutele de pe masina, de pe care se rade acel abtibild rotund, dupa care pot face ce vrei cu ele, eu le-am luat acasa... Numere de Zoll pe 2 saptamani, cu asigurare, costa 134 euro (pentru Golf IV 2004), pe cand numerele rosii din tara te aduc la ~100 ron pe o luna... nu vad rostul unui al doilea rand de numere de Zoll (rosii), doar daca vrei sa arunci cu banii...

Link către comentariu

Eu am inchiriat luna trecuta masina fara problema. Singura chestie a fost ca nu au acceptat bani cash, ci numai de pe carte de credit. Repet, credit, nu debit.

pt ca asa au certitudinea ca plateste banca. dar e stupid, eu de ex nu am si nici nu vreau sa-mi fac carte de credit, ca nu-s prost sa dau la banca niste dobanzi aiurea. culmea e ca in austria un prieten nu a putut plati cu carte de credit, numai de debit acceptau, din intamplare am fost acolo. o porcarie, ca avea de plata cateva sute de euro si nu cred ca-l lasau sa traga o fuga la bancomat, mai ales daca ca era singur. bag seama ca e bine sa ai si de credit si de debit.

pe firma poti cumpara masina, dar depinde mult de la cine, unii nici nu vor sa auda de romani, unde am fost eu de ex, puteam sa iau pe firma fara probleme si masina de inchiriat de asemenea, am fost si intrebat daca vreau. oricum acolo rezolvi mult mai repede. stai sa ajungi in tara, sa vezi ce misto e.

Link către comentariu

Banca nu plateste nimic. Ce intereseaza firma de inchiriere este faptul ca pentru a putea obtine un card de credit, banca cere un volum de documente mai mare si implicit verificari mai ample. In caz de furt, probleme in trafic, esti o persoana care poate fi gasita usor - adresa, loc de munca. Pe cand un card de debit poate fi obtinut foarte usor, doar cu un act de identitate. Unele firme de inchirieri cer card de credit , altele card de debit. Recomand sa aveti ambele tipuri de card la voi pentru a nu risca sa ramineti fara masina, chiar daca in prima faza pe net ati obtinut o confirmare de rezervare , ei au dreptul sa refuze obtinerea masinii. Sunt banci care pentru a elibera carduri de credit nu cer comision de administrare. Daca nu il folosesti nu platesti nimic.

Modificat de Leo
Link către comentariu

cand folosesti cardul de credit eu inteleg ca te imprumuti la banca si apoi platesti, cel putin asa fac au prietenii mei.

oricum eu n-am avut probleme sa platesc nici cu hartii de 50/100 de euro sau ce s-a mai povestit, chiar si cand exista afis in magazin ca nu se primesc astfel de bancnote. pot spune ca si austriecii si nemtii au fost extrem de amabili in orice situatie.

Link către comentariu

Tu spui de bancnote , hartii de 100, bancomate iar aici se discuta despre ce ar trebui pentru a putea inchiria o masina. . Cine doreste sa inchirieze un autoturism pentru a ajunge la parcurile de masini din Germania cred ca a inteles cum trebuie sa procedeze!

Modificat de Leo
Link către comentariu

:icon_thumright: Daca tot vine vorba de bancnote, in cazul in care vreti sa platiti cash, nu mergeti cu bancnote de 500 euro. Nu oricine accepta astfel de bancnote si s-ar putea sa fiti nevoiti sa umblati pe la banci sa le schimbati. Bancotele de 50, 100 euro le accepta si privatii si handlerii.

Link către comentariu

Vroiam sa va intreb daca si-a mai adus cineva recent o masina de la Autohus pe persoana juridica ?

Ce acte cer cei dela Autohus.de pentru a emite factura cu TVA zero, achizitie intracomunitara ? (copie CIF, certificat registrul comertului)

Firma mea nu are cont in EURO ca apoi sa fac transferul bancar din tara in Germania.

Se poate plati cash sau cu card de companie emis pe numele firmei ?

Dar de handkerul http://home.mobile.de/AUTOMARKT-GROSSBOTHEN poate sa imi cineva referinte?

Multumesc mult,

Link către comentariu

La Grossbotthen am fost impreuna cu 2 amici in aprilie, dupa cateva Opel Corsa.

Cand am ajuns acolo, preturile pe masini erau cu 3-400 euro mai mari decat in anunturile de pe net.

Handlerul participase la licitatii in Spania si a adus zeci de Opel Corsa, zeci de Seat Toledo.

Intamplarea a facut ca doua din cele trei masini pe care le-am cumparat sa aiba rezervorul aproape plin la inceput, cand le-am testat.

La negociere, cu greu si cu multe insistente au mai lasat cate 100-200 la masina. Era vorba totusi de trei masini odata.

A trebuit sa asteptam vreo 4 ore sa pregateasca masinile, iar la ridicare daca mai aveau 2 litri in rezervor.

Nu recomand.

Tibi

Link către comentariu

:question: Daca tot vine vorba de bancnote, in cazul in care vreti sa platiti cash, nu mergeti cu bancnote de 500 euro.

o cunostiinta a facut o gluma de-asta ca abia a tiparit bancnota, a fost refuzat pe motiv ca nu au sa dea rest si nu a apucat sa iasa din benzinarie ca a si aparut masina aia cu dunga verde pe care scrie Polizei :wacko:

Link către comentariu

Eu am mers fara sa mai inchiriez masina. Baneasa via Dortmund cu avionul si in Dortmund am facut abonament pe toate liniile pentru o zi. Pe toate liniile inseamna metrou, autobuz, tren de suprafata inclusiv spre "suburbii". Procedura scoaterii unui abonament este un pic cam complicata intrucat nu prea ai cu cine sa vorbesti (un tonomat care este destul de greu de folosit inclusiv de catre cetatenii germani) dar rogi un neamt si se rezolva. Un abonament pt grup de pana la 5 persoane este 15 euro iar de exemplu daca vrei pt o singura persoana e 8 euro. Noi eram 2 si am preferat sa luam de 5 pentru ca mai puteam ajuta si pe cineva in caz ca nu avea bilet si era si mai ieftin (cu un euro!). Un gps e binevenit si in rest poti sa intrebi paznicii din statiile mari ca te ajuta si sunt foarte prietenosi. Masina in acest mod de a calatori am cumparat intr-o zi. Am mers si cativa km (vreo 5-6) pe jos dar nu am regretat. Am gasit in Dortmund un parc auto cu niste rusi si am luat de la ei un golf 3, masina din semnatura cu 1100 de euro. Au incercat sa le dau banii inainte bagand motivul ca nu mai e timp de acte si sa nu o ia altcineva dar le-am dat flit si pana la urma s-au hotarat sa facem actele chiar daca a trebuit sa alergam un pic ca era spre finele programului. Deci se poate si fara sa inchiriezi masina. Daca vrei sa iei mai multe atunci situatia se schimba si e indicat sa faci rost de un mijloc de deplasare cat mai repede. Si inca ceva: NU luati de la arabi. S-a discutat mult pe aceasta tema si nu mai detaliez, doar confirm. @ prieteni de-ai mei si-au luat si amandoi au avut probleme noroc ca am luat eu golfuletul si i-am tractat pana la service-uri.

Link către comentariu

Eu mi-am luat saptamana trecuta masina din Bavaria. Initial tot m-am uitat prin targurile de la noi, Arad si Timisora, dar nu am fost incantat de cum aratau la preturile cerute.

Asa ca inarmat cu un GPS, laptop si telefon am luat avionul spre Munich. Deja cautasem cateva masini de vazut pe mobiel.de si autoscout.24.

Din aeroport am inchiriat o masina de la AVIS si am plecat spre Freising sa vad prima masina. Omul era unicul propietar al unui Golf 4 de 1.4l 16V din 2002 si 56K KM. Masina arata bine, dar nu era lustruita si curatita ca pentru vanzare. Mi-a arata un brief de 2 cm grosime cu toate chitantele si istoricul service al masinii. Ce am descoperit eu a fost ca geamul de la sofer mergea greau si schimbatorul de vitere avea o frecare metalica la manevrare. I-am zis de defecte si am convenit ca daca le rezolva as putea fi interesat de masina lui. Am negociat la 6900E pret pe masina reparata (schimbat motoras geam sofer si gresat shimbatorul) in pret fiind incluse si 4 roti de iarna 30% uzate. Totusi am renuntata la oferta pentru ca am descoperit ca masina nu avea on board computer si era un gadget la care nu puteam renunta.

In zilele urmatore am mai cautat masini pe net si am mai vazut un Golf 4 1.6 FSI cu climatronic si full electric din 2003 dar cu 98k km. Masina era la un dealer din Amberg si pretul era fix 8500E in care iti faceau ei o revizie completa cu schimb de piese *frane distributie, completat lichide) si garantie de un an in Germania. Oferta mi s-a parut prea rigida si masina avea aspectul uneia care ajungea la 100k KM asa ca am mai cautat.

In Nuremberg am mers in carierul Furth sa mai vad ceva masini postate cu anuntuir pe net. Am mai gasit un Golf 4 de 1.4 din 2003 cu 109k km si un set de jante de iarna. Ultimul pret a fost 7500 cu roti de iarna si toate actele incluse(numere asigurare). Totusi am zis ca sa mai vedem si altele si la un alt autohause am gasit un GOlf 1.4 16V din 7.2003 cu 46K km in 7950E. M-am invartit in jurul masinii vreo doua ore am puricat-o cat m-am priceput si mia placut. M-a hotarasem s-o cumpara daca mai negociaza. Dupa cateva argumentari ne-am inteles la 7650 pret final in care erau incluse si roti de iarna si mi se faceau si toate actele. La cereream mea am primit garantie o luna pe masina daca descoper ceva defecte necunoscute cat ma mai dau cu ea prin Germania lucru care a fost scris frumos in contractul de vanzare cumparare.

Asta este si masina pe care mi-am luat-o si sunt multumit de achizitie.

In Nuremberg era plin de romani si bulgari care cautau masini, dar si oferta este pe masura. Sunt stazi intregi unde autohausurile sunt unul langa altul, ce-i drept sunt multi partroni truci si alte natii.

Daca am sa-mi schimb masina cred ca tot in Nuremberg as merge sa caut mai ales ca sunt forte multi comercianti si daca esti selectiv poti sa-ti faci o lista cu ce a aparut recent ca si anunturi le net fara a colinda strazile din autohaouse in autohause. Am remarcat ca se cumparau multe masini cu ani putini dar lovite, spatele infundat ori lateralel sterse, fata infundata.

Un alt aspect a fost ca totusi masinile din afara chiar si la handleri arabi arata mai putin lucrate decat astea de la noi. Nu sunt polisate si sterse cu motorul luna, poaspat siliconat la toate furtunele si arata varsta reala si gradul de uzura la motor cel putin.

Ultimele remarci insa tin de experienta persolana a fiecaruia si daca aceasta lipseste este de preferat sa se caute persoane particulare sau dealeri.

Link către comentariu

Cam cat ar costa numerele Zoll pe 2 sapt., sunt in functie de masina? Trec de 150 euro?

Numerele Zoll se elibereaza numai cu TUV valabil? Ce sunt HU si AU?

Link către comentariu

• Administrator
Numerele Zoll se elibereaza numai cu TUV valabil?

Da. Numai la numerele valabile pt max 5 zile nu iti trebuie TUV, cele care se elibereaza pt persoana si iti completezi tu datele masinii.

Link către comentariu

Deci voi avea nevoie de TUV pt. numere de 2 sapt. E complicat de eliberat aceste numere? Inca nu stiu daca voi lua masina de la o PF sau parc. Sunt in Hamburg pt. inca o sapt.

Link către comentariu

• Administrator

Cu siguranta trebuie sa ai TUV valabil pt numere de 2 sapt. Sunt usor de obtinut aceste numere, trebuie sa mergi la Primarie cu actele masinii si pasaportul sau buletinul tau. Binenteles si cu euroi.

In cele mai multe cazuri, dealer-ul se ocupa el de aceasta problema, daca nu cumperi masina de la privat.

Link către comentariu

costul nr de zoll e in functie de land si oras

daca te descurci poti iesi cu tot cu asigurare sub 100 (pt o luna)

daca mergi fara sa studiezi piata zonala te poate costa si 200 (pt o luna)

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!