Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

pretul pare bun dar...nu sunt cam multi 190.000 km? pt o masina din 2002?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca faci un calcul sumar si imparti numarul total de km la nr de ani rezulta ca masina a parcurs in medie aprox 31-32 de mii pe an. Ceea ce e perfect credibil avand in vedere ca este un motor diesel, iar neamtul care opteaza pt un astfel de motor o face tocmai datorita numarului de km pe care intentioneaza, apreciaza, ca il va parcurge masina.

Pt un diesel nu e mult 30 de mii pe an, nu ai sa gasesti masini de aceeasi varsta si cu un astfel de motor care sa aiba km reali mai putini decat foarte foarte rar.

Link către comentariu

Mie mi se pare cam scump pentru 190000 km. E adevarat ca e Highline, dar de la 190000 in sus nu prea te mai bucuri de faptul ca e Highline ca sigur apar fel de fel de probleme. La tipul asta de masina ar trebui avut in vedere si oferta de la noi, chiar daca nu are optiuni si motorul e de 1,2, dar o cumperi noua la vreo 9000 de euro, parca...

Link către comentariu

@Laurentiu M - Poti face un contract de vanzare cumparare la un birou de copiat acte (3 exemplare). Am adus de curand un Golf IV si aveam Brief nou facut in Germania pe numele meu si l-am vandut tatalui meu. Nu trebuie mers la notariat. Iti trebuie contractul dintre fostul proprietar si cumnatul tau, actele masinii si faceti un contract de vanzare cumparare. Mergi la un birou de copiat acte, care se ocupa de inmatriculari si iti spun ei toata procedura.

@Nick.sb - Merci de informatii. Problema este ca cumnatul meu nu vine in Ro. Eu voi merge in Spania si el va cumpara masina pe numele lui acolo in Spania, iar eu va trebui sa vin cu masina pana in Ro. Cum sa procedez in acest caz? Pot face acolo ceva contract de vanzare-cumparare? Am nevoie de ceva imputernicire din partea lui ca sa vin cu masina inscrisa pe numele lui pana in Ro?

Merci.

Link către comentariu

spania,italia,franta sunt piete ieftine acum fatza de Germania.eu mi-am luat un Golf 4 din Germania in noiembrie 2007 si acum plec din tzara pentru o vreme si vreau sa il vand.eu am cautat mult masina in Germania,am luat-o full la 6900 euro cu 110.000 km si acum vreau sa o vand dar o sa ies in pierdere pt ca la Galati e plin de masini (mai nou din franta si italia),la preturi mai mici chiar decat pretul de achizitie al meu din Germania.nu pot sa imi explic cum se poate(bineinteles ca sunt numai jafuri),dar totusi lumea se risca sa ia una la bani putini.

macar din bun simt nu se mai scriu nr de km in anunt(cat vrei atat iti ofera in bord :D

Link către comentariu

Da-mi te rog articolul de lege cu amortizarea de 4 ani pt. masini second. Contabilul meu m-a bagat la 5 ani, la fel ca si pentru o masina noua. Mersi!

Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, anexa la HG 2139/2004.

Cod clasificare: 2.3.2.1.1. - 4-6 ani

Link către comentariu

Ok, mersi, dar care ar fi criteriile dupa care se alege fie 4, fie 5 sau 6 ani?

Link către comentariu

autoemocion57
Acum intelegi de ce exista <mobile.de>.Nu vreau sa fiu cinic , dar tu cauti la noroc ,iar sansele sunt mici!Asa ceva am patit si eu acum vreo 7ani si m-am vindecat de plimbari.Sper ca pana la aceasta ora sa fi gasit masina care o cauti,dar nu asa se procedeaza.[AVIZ Amatorilor:Germania e o tara foarte mare cu mii de autohus-uri]E pierdere de timp si bani sa stai sa cauti din poarta in poarta.Mult mai simplu e sa dai setarile care le doresti[si sunt destule pe mobile.de]si apoi search.Daca vrei sa cauti intr-un anumit oras completezi casuta ZIP eng. sau PLZ germ. cu codul postal si vei avea masinile din autohus-urile ce se afla in zona pe o raza de max 200km.Oricum majoritatea masinilor postate au poze+date tehnice+contact[tel./ fax/ mail] si poti cere orice alte detalii care nu se regasesc in anunt.Dupa care ,cand sti ce vrei,faci rezervare pt.48 de ore si te duci sa o iei.

mda, pana la urma m-am descurcat, insa am colindat vreo 5 orase si am facut sute de km (noroc ca am avut masina cu care sa ne deplasam). la un moment dat era sa cedez nervos, pur si simplu eram satul de atatea preturi umflate (focus diesel de la 8500 in sus, golf de la 8-9 mii in sus, si alea de prin 98-00 - ba chiar am vazut golf 4 la 13-14 mii cu km putini, imi faceam cruce).

pana la urma am gasit la un autohaus mic gasit in timp ce ma plimbam aiurea prin essen masina mea. am luat un seat toledo 1.6 16v 2001 6 mii E destul de dotat, arata impecabil afara (un pic murdar in interior) si cu ... 51.000 km carte service, toate alea. eu am zis ca e manarita sigur, dar fratemiu (mecanic) a zis ca e foarte posibil sa fie cei adevarati. mi-a mai aratat nush ce semne care cica nu puteau fi mascate, bla bla. in fine, masina merge super si nu mi-a facut figuri pe cei 2100 km la intoarcere...

aviz amatorilor : FACETI-VA REZERVARI si MERGETI LA SIGUR. eu puteam sa ma intorc cu buza umflata si cu 5 zile pierdute aiurea...

* am inteles acum si ce sunt cu masinile "recent aduse" de la noi, la preturi promotionale mai mici decat pe mobile.de. am gasit si un golf la 4000 de ex, benzina din 99, dar era cam rupt saracul. sau un focus la 4000 care era impecabil la int si ext dar rupt la motor... ambele masini la turcaletzi. sunt sigur ca se gasesc romani care sa le aduca la noi, sa dea kilometraju la 109899 km, sau ceva de genu, si un pret promotional de 6499 euro. si se vor gasi oameni sa le ia tepele... sa nu mai zic de numeroasele platforme cu masini lovite care veneau spre RO sau BG, masini ce vor fi manarite si vandute drept bune...

Link către comentariu

salutare,

cam intr-o luna si eu plec spre germania sa iau o masina....mai merge careva?

daca am fi mai multi si am lua 3-4 masini ar fi mai usor de negociat..cred

Link către comentariu

... as vrea eu, cam intr`o saptamana, sa plec dupa un Golf V

Link către comentariu

Dupa cum au scris si alti colegi, este foarte greu sa gasesti o singura masina, cu atat mai mult 3-4 masini. Cat despre sfatul de a nu pleca fara masina rezervata, nu il ignorati, caci este cat se poate de adevarat. Sansele de a va intoarce cu buza umflata sunt foate mari.

Link către comentariu

Dealer

GE Auto Service Leasing GmbH..

a avut cineva de-a face cu ei? preturile nu dau de banuit a fi teapa, insa unele sunt chiar prea mici..

ge-cars.de, asta e site.ul lor...

multumesc

Link către comentariu

Dealer

GE Auto Service Leasing GmbH..

a avut cineva de-a face cu ei? preturile nu dau de banuit a fi teapa, insa unele sunt chiar prea mici..

ge-cars.de, asta e site.ul lor...

multumesc

www.ge-cars.de

Au mi-am luat masina de la ei acum 3 ani si sunt foarte multumit anul asta merg iar ..tot la iei pentru a luat alta...la pretul de pe site mai pune 16 % TVA-ul, iar daca o iei pe firma cel putin recuperezi TVA-ul in tara.

Bafta,

Link către comentariu

Cu singura mentiune ca TVA-ul nemtesc este tot 19%, la fel ca la noi.

Link către comentariu

da, deci preturile fara tva, 19% , dar in rest? seriosi, se tin de cuvant etc.? mai merge negociat? imi poti descrie un pic ...?

Link către comentariu

Iar de cand suntem in UE, daca cumperi masina pe firma (platitoare de tva) o poti achizitiona de acolo la pretul net, adica fara tva.

Ok, mersi, dar care ar fi criteriile dupa care se alege fie 4, fie 5 sau 6 ani?

Cred ca depinde de masina, valoarea de achizitie, nu stiu.

Ce stiu este ca daca amortizezi la 4 ani, cheltuileile sunt deductibile. Poti sa amortizezi si la 6. De exemplu, la contractele de leasing de 4 ani, 5 ani, unde legea spune ca perioada de amortizare sa fie mai mare sau egala cu perioada de leasing.

Daca masina e mai veche, eu zic sa o amortizezi la 4 ani. Presupun ca si valoarea e mai mica decat cele noi.

Link către comentariu

Pana la urma cum a ramas cu TVA-ul? Si firmele si persoanele fizice platesc TVA?

Eu am inteles ca firmele iau masinile la pretul net (fara TVA) (vad ca si WNS subscrie).

Cu amortizarea eu stiu ca se face in 5 ani. Nu e ca nu poti sa scoti masina mai devreme - dar ai niste conditionari. Si apare si problema TVA-ului. (cu care se va incarca firma la vanzare).

Link către comentariu

Tocmai ce am luat un Golf V din targ. Este cu numere de Germania, asigurarea pana pe 27.08.08, am facut actul de vanz-cump si am plecat cu ea acasa. Rog frumos pe cineva sa-mi spuna in cativa pasi ce trebuie sa fac in continuare ca sa o o inmatriculez pe numele meu. O sa descriu succint actele pe care le am:

1) contract vanz-cump - in Ro intre vanzator si mine;

2) polita asigurare pana pe 27.08;

3)contract vanz-cump intre neamt si vanzatorul meu;

4)Un fel de talon din Germania despre care baiatul asta a zis ca se numeste Briefing sau cam asa. Denumirea exacta este asta:

Antet - Europaische Gemeinschaft Bundesrepublik Deutchland, Zulassungsbescheinigung Teil!! si apoi scrie in mai multe limbi Permiso de circulasion/Registreringsattest/etc... si sunt inscrise datele masinii si numele vanzatorului meu;

5)certificat de vanz-cumparare intre firma din Franta si firma nemteasca de la care a luat-o vanzatorul meu;

6)inca un "briefing" ca la punctul 4 insa inscris pe o hartie cu un format mai mic;

7)cartea de service cu reviziile la zi;

Link către comentariu

• Administrator

Ovidiu citeste topicul asta. Sigur te lamureste! :)

Link către comentariu

Stiam ca e pe undeva un topicul asta dar efectiv nu l-am mai gasit. Mersi, m-am edificat!

Link către comentariu

rezervare la masini inainte de plecare: adica? mai concret? eu ammai dat mailuri la dealeri sa mai vad ce si cum, dar nu am primit nimic inapoi, va referiti la faptul ca trebuie sunat acolo si rezevata masina X pentru 2-3 zile?

Link către comentariu

exact, cu nume si numar telefon eventual

Link către comentariu

Daca vrea cineva info despre cum sa cumpere pas cu pas din germania, ii pot da toate informatiile de care are nevoie, astept PM. As pune si un link dar e spre alt forum, nu stiu daca e permis?

cateva raspunsuri:

-rezervarea o puteti face doar la unele autohausuri daca au ei chef... unii nu fac rezervari. mailul nu e deloc suficient, ei prefera faxul in general, si nu au scaner sa trimita hartii atasate la mail. Trimiteti voi o hartie cu masina dorita (date identificare) si pretul discutat, si km la bord (important asta) si desigur data pana la care o doriti rezervata si ei sa raspunda cu aceasta hartie stampilata si semnata ( in acest mod semneaza si pt kilometri) si cu data de rezervare confirmata. Unii raspund asa, altii fac ei o alta hartie de raspuns.

-feriti-va de anunturile de la privati, sau de la autohausuri cu patroni turci, arabi, sarbi, romani etc... cele care spun vorbim romaneste, cele care raspund la telefon cu hello my friend (e turci sigur), cele care la impressum pe site ul lor au numele patronului turc, cele la care scrie masina doar pt export sau pt handleri

-masina se ia la pretul fara tva (netto) doar de catre firmele care sint platitoare de tva si care se pot verifica pe siteul uniunii europene (vi-l spun si pe ala daca vreti), dar NUMAI daca autohausul respectiv vrea sa faca asta... daca nu vrea, sau nu poate, adio pret netto. Acum se cam feresc de romania si romani si nu mai dau la pret netto ca i-au fript romanii.

-nu se mai inchiriaza masini la romani. asa ca atentie... cum ajungeti acolo... cum circulati pe acolo... calculati atent.

Link către comentariu

Daca ati ajuns deja in Germania si ati inceput sa disperati ca nu gasiti masina dorita (cum se intampla de multe ori), bagati un search pe mobile.de (sau alte siteuri) dupa anunturi particulare in raza de 50km de unde va aflati, si puneti mana pe telefon. Bineinteles, e nevoie de niste cunostinte ale limbii engleze sau germane. Desi multe anunturi de la particulari sunt tzepe, le puteti evita usor, nici un sarlatan nu va continua discutia odata ce ii spuneti ca vreti sa vedeti masina in ziua curenta. Mai departe, ar fi foarte bine sa aveti niste cunostinte de baza despre masina in cauza, pentru o verificare sumara personala. Alte modalitati de verificare a masinii au fost discutate si detaliate suficient. Eu am luat-o de la un particular si am avut noroc, pot sa spun.

Link către comentariu

salut,

ca idee de plecare spre germania ar fi un passat din 98-99-2000, dar la pret sa fie pana in 4000 eur, credeti ca am sanse? sau ma duc degeaba?

voi ce recomandati?

apoi, la un passat cu 170.000 km sau mai mult, ce probleme pot apare? costuri la service?

multumesc mult

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!