Jump to content

Probleme frina de mina/etrier spate Octavia 3


BloodMoney
 Share

Recommended Posts

Nu stiu daca se incadreaza chiar aici, asa ca imi cer scuze in cazul in care nu. Recent am avut o problema cu frana de mana, in sensul ca la coborarea manaerului de la frana de mana arcul de la etrierul pe stanga nu mai revine. Am fost la service si ei au zis ca singura solutie este schimbarea etrierului, cost etrier 1100 RON, manopera 130 RON.

Mentionez ca daca eliberez arcul manual, acesta functioneaza perfect la frana din pedala si nu are probleme, doar atunci cand trag frana de mana.

Are cineva idee daca chiar nu se poate remedia problema etrierului fara inlocuire? Recomanda cineva un service care sa faca asta?

Multumesc!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

In mod evident nefiind un defect specific (nu am avut cazuri pe forum), ai putea incepe mai intai prin a cauta un etrier compatibil la dezmembrari, pe ebay etc.

Link to comment
Share on other sites

liviu242006

Asa ceva am patit eu la fostul g4.am rezolvat prin demontarea etrierului de pe masina,am desfacut parghia de este actionata de cablul franei de mana,sub aceasta parghie era o garnitura pe care am indepartat-o.am dat cu wd 40 si am montat parghia inapoi pe etrier si am inceput sa o actionez,mai dadeam cu wd,mai actionam.la aceasta operatie trebuie sa ai si o presa cu care sa impingi pistonasul inapoi(la fiecare actionare a parghiei pistonasul  va iesi putin,pistonasul intra prin apasare si rotire in acelasi timp).am facut aceasta operatie pana parghia respectiva a mers foarte usor,dupa care am dat cu un pic de vaselina cuprata pe ax si am schimbat garnitura cu una noua.montat totul la loc,aerisit frane,totul a mers perfect pana la divort(2ani).

Link to comment
Share on other sites

Liviu, multumesc de feedback. Cum nu am nici unelte si spatiul, trebuie doar sa gasesc un service care sa fie dispus sa faca asta.

Thx!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!