Jump to content

Probleme frina de mina/etrier spate Octavia 3


BloodMoney
 Share

Postare recomandată

Nu stiu daca se incadreaza chiar aici, asa ca imi cer scuze in cazul in care nu. Recent am avut o problema cu frana de mana, in sensul ca la coborarea manaerului de la frana de mana arcul de la etrierul pe stanga nu mai revine. Am fost la service si ei au zis ca singura solutie este schimbarea etrierului, cost etrier 1100 RON, manopera 130 RON.

Mentionez ca daca eliberez arcul manual, acesta functioneaza perfect la frana din pedala si nu are probleme, doar atunci cand trag frana de mana.

Are cineva idee daca chiar nu se poate remedia problema etrierului fara inlocuire? Recomanda cineva un service care sa faca asta?

Multumesc!

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In mod evident nefiind un defect specific (nu am avut cazuri pe forum), ai putea incepe mai intai prin a cauta un etrier compatibil la dezmembrari, pe ebay etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa ceva am patit eu la fostul g4.am rezolvat prin demontarea etrierului de pe masina,am desfacut parghia de este actionata de cablul franei de mana,sub aceasta parghie era o garnitura pe care am indepartat-o.am dat cu wd 40 si am montat parghia inapoi pe etrier si am inceput sa o actionez,mai dadeam cu wd,mai actionam.la aceasta operatie trebuie sa ai si o presa cu care sa impingi pistonasul inapoi(la fiecare actionare a parghiei pistonasul  va iesi putin,pistonasul intra prin apasare si rotire in acelasi timp).am facut aceasta operatie pana parghia respectiva a mers foarte usor,dupa care am dat cu un pic de vaselina cuprata pe ax si am schimbat garnitura cu una noua.montat totul la loc,aerisit frane,totul a mers perfect pana la divort(2ani).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Liviu, multumesc de feedback. Cum nu am nici unelte si spatiul, trebuie doar sa gasesc un service care sa fie dispus sa faca asta.

Thx!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!