Jump to content

Climatronic A3 8p


marianu

Recommended Posts

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Al Bundy

    9

  • F l o r i n

    7

  • kretu

    5

  • mariusmria3

    4

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu stiu exact eroarea, stiu doar ca panoul nou nu activeaza compresorul, iar cand apas butonul AC se inchid toate clapele si nu mai intra deloc aer in habitaclu

Link to post
Share on other sites

Atunci fa o setare de baza la servomotorase.

Link to post
Share on other sites

Din pacate nu ma pricep sa fac asta. Presupun ca se face tot cu vag-ul.

Multumesc anticipat daca ma poti indruma undeva sa fac asta. :)

Link to post
Share on other sites

intai faci o scanare, dupa care vedem ce este de facut. 

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

salut. A venit cadura si evident apar probleme legate de instalatia de racire. Am un a3 din 2004 2.0 tdi 16v. Cand dau pe temperatura joasa baga destul de anemic....abia se simte ceva rece in grile. Am fost la norauto si am reimprospatat freonul insa fara sa apara vreo schimbare semnificativa. Cand e la soare nu se simte mai deloc stand cu masina pe loc si dat temperatura la minim. Am citit pe forum una, alta si am mers sa fac niste verificari. In primul rand am observat ca nu se invarte decat un singur ventilator de la radiatoare (cel din partea volanului). Celalalt mai mic nu a dat nici un semn de viata nici cu temperatura motorului la 85oC. Am facut si o diagnoza insa nu apare nici o eroare inregistrata. Atasez un print screen cu valorile citite. Am sa ma ocup in primul rand de ventilator sa vad ce e cu el. Ce spuneti de valorile din prinscreen? sunt ok? Multumesc

59300d0e87c47_printscreenhvc.jpg.ce0be0080e5f8f9564b648df6c6d5ac4.jpg

Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Am un Audi A3 1.6 benzina din 2001 la care nu imi porneste compresorul de clima.

Pe tester imi da eroarea:

00796 - Fan for interior Temp Sensor (V42) - static - Blocked or without voltage

dar : am tras afara panoul de climatronic si ventilatorul ce e montat pe el se invarte cand pornesc clima....semn ca nu e blocat ...Aveti vreo idee ce pot sa fac ?

 

Mersi!

Link to post
Share on other sites
  • 11 months later...

Am o problema la A3-ul sotiei. Cand am luat masina baga aer rece insa acum nu o mai face. In prima faza am mers sa completez freonul, insa tot nimic, baga aer cald, nu rece. Am facut o scanare, mi-a dat eroare pe V71, am facut output test, totul ok, basic settings ok. Compresorul merge, se simte cand pleaca.

In schimb pe measuring blocks, imi da ca nu baga aer de afara ci recirculeaza, valoare 50. Am dat jos torpedoul si vad clapeta este actionata doar la pornire, daca apas pe recirculare nu face nimic...

 

Link to post
Share on other sites

cuplil absorbit, curent cerut, curent consumat. ?

 

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Tot o eroare d e genul cu upper limit exceeded am si eu la function test, pe v158 si g220, am verificat vizibil si practic aceasta actioneaza, la fel ca si colegul daca o sterg apare dinnou ce sa fie?

Nu reusesc sa fac sa imi mearga clima cum trebuie, am schimbat compresor, am schimbat radiator cu tot cu uscator, am schimbat freon, toate noi, freon r134a, teviile sunt reci, imi baga cat de cat rece in masina dar nu destul, adica transpir in masina cu temperatura la min si ventilatia la max.

Link to post
Share on other sites

inseamna ca V158 nu lucreaza corect si trebuie schimbat. Sau e vre-un senzor de temperatura ce raporteaza eronat si nu da eroare.

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
Dragos1.8T

Salutare , 

Am o ciudata problema la Audi a3 8p Bmn dsg 2006 legata de climatronic, 

Va explic tot ce stiu pana acum legat de aceasta problema decand am cumparat masina :   Aerul conditionat nu baga rece baga cald , dar  in mers Baga rece ! 
 

-daca sunt pe autostrada , nici o problema functioneaza perfect

-daca ventilatorul motorului a ajuns la temperatura de functionare si porneste functioneaza perfect

-butonul eco nu ramane aprins

-instalatia are gaz

-ventilatoarele sunt noi

-Eroare in modul climatronic : 01487 system function test upper limit excedeed (Nu am vag com a fost scanat cu un program multimarca) 

 

Primul garaj care a verificat masina sa indreptat direct catre o factura de 1280 de euro , care includea printre altele compresorul si radiatorul ac (precizez ca nu sunt in romania dat totusi pretul este un pic de neinteles pt un garaj particular) 

 

este posibil sa fie compresorul ? Sau alt ceva ? Va multumesc 

 

Link to post
Share on other sites
nervoss

Ross tech despre eroarea la modelul tau: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01487

te indeamna sa citesti https://forums.ross-tech.com/showthread.php?6641/page3 unde se pare ca o procedura de basic settings rezolva problema:

Car running at Idle - Basic Settings 003 - wait till it stops blinking - then Basic Settings 004 - after that Cycle Ignition and look for Codes.
Basic 003 can take up to 10 Min. - Basic 004 up to 5 Min.
If 003 doesn´t do anything - try holding rpm at about 2000 rpm during BS.

Link to post
Share on other sites
Dragos1.8T

Multumesc pentru raspunsul rapid , sa fac asta am nevoie de vaag com presupun ,  daca cumpar de pe ebay sau alte siteuri de comert online , in afara de compatibilitate hex can , oare merge sa fac cu o copie sau litle ? 

Link to post
Share on other sites
Dragos1.8T

Am comandat un cablu si interfata vdcs , va tin informati de evolutie ,

ieri dupa cateva ore de condus in oras fara sa functioneze , la semafor a inceput sa bage aer congelat , totul functiona perfect , am ridicat capota si ventilatoarele erau pe viteza 2 si raspundeau la comanda climatronic (porneau si se opreau cand apasam econ ) a durat aproximativ 40 minute 😌 minunata tehnologie 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Sebisebi

Dragi colegi, am decis sa postez aici, am mai intrebat sim pe forumul de la audi dsar acolo nu am gasit solutia pentru problema mea.

Incep cu inceputul, trebuie sa fac eu toata treaba, am fost in mai mult locuri unde se ocupa cu clima toata lumea imi spune ca e totul perfect dar nu merge nimic bine.

Am schimbat aproape tot ce tine de clima partea de la motor, ma refer la radiator clima, filtru uscator, compresor cu tot cu valva, supapa de expansiune, etc.

Zilele trecute a decedat potentiometrul G220 de la clapeta V158, azi am schimbat-o noua de la Valeo, eroare nu mai am, basic setingul nu il poate face pe aceasta clapeta, cand pornesc clima presiunea de pe admisie scade foarte putin, presiune pe partea de inalta face foarte putina.

Am sa atasez niste imagini ca sa vedeti cum stau parametrii, poate va dati seama ce as putea sa mai fac, toti parametrii au fost cititi cu clima cum e in imagine si imaginea de la manometre la fel tot la fel cu climatronicul.

Las imaginiile cu parametrii, poate ei spun mai multe decat mine.

parametrii 1.png

parametrii 2.png

parametrii 3.png

Link to post
Share on other sites
Sebisebi

Acestea sunt imaginiile de la manometru si climatronic in timp ce faceam citirea parsametriilor.

20200708_102723.jpg

20200708_102743.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri