Jump to content

Audi A2 1.2TDi 3L Nu porneste


Razvanvl
 Share

Postare recomandată

Salutare colegi!

De cateva zile ma confrunt cu o problema grava zic eu... la masina din titlu am schimbat setul de ambreiaj, am adaptat cutia totul a mers corespunzator...vreo 2 luni , cand s-a auzit o pocnitura in mers s-a oprit si nu a mai pornit.

Am dus-o la service si mi-a spus ca problema ar putea fi de la pompa hidraulica a cutiei de viteze si acea pocnitura a fost data de faptul ca masina a sarit din viteza.

Am comandat o pompa hidraulica, am montat-o si am constatat ca cilindrul de ambreiaj nu functioneaza (nu merge reglat sub valoarea de 4V nici daca dam senzorul jos de pe el) si am luat si un cilindru (sh).

Montat cilindrul dar nu reusim sa adaptam cutia, motorul nu vrea sa porneasca deloc de la cheie (decat daca ii dau direct de pe electromotor).

Acum intrebarile mele ar fi urmatoarele:

- ce anume ar trebui sa reglez ca motorul sa porneasca?

- aveti idee intre ce valori (V) trebuie sa mearga cilindrul de ambreiaj cand este dat jos si actionat manual?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sal.. daca ai schimbat cilindru de ambreiaj, vezi ca ala se aeriseste pentru a putea face presiune si regla.. Senzorul citeste de fapt cat de tensionat este ambreiajul (la 3l merge un pic patinat sa zic, adica cilindrul de ambreiaj este tot timpul in sarcina, pentru a schimba mai repede (de asta nici nu suporta cuplu mai mare) si imi este greu de crezut ca ai putut simula asta). Eu zic sa verifici furca de ambreiaj, sa aerisesti si sa reglezi ambreiajul cu pompa si eventual butelia de presiune decuplata. Uneori chiar daca nu poti obtine intre 1.8-2.0 poti face procedura de calibrare.Valorile cu pompa pornita trebuie sa fie aproape de 4 !. De asemenea verifica si placa de presiune si discul de ambreiaj (placa are tendinta sa se intareasca iar discul poate are ceva km si cere inlocuit). Peste o anumita uzura a placii/discului nu mai poti face calibrarea. Kit-ul este  decent ca pret (6-800ron parca). Eventual ne putem auzi si la un telefon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!