Jump to content

Zgomot la plecarea de pe loc


Raulbogdan
 Share

Postare recomandată

Va salut,
De ceva vreme, am un zgomot la plecarea de pe loc. Se aude ca si o bataie fier pe fier. In ultima revizie la service au fost schimbate : placute fata + discuri, volant (e cutie DSG). Nu retin daca zgomotul a aparut imediat dupa sau la ceva vreme(revizia a fost prin toamna).
Ca si pasi de reproducere, se intampla la prima plecare de pe loc - cand parchez dau cu spatele, apoi pun masina in P. La plecare, D direct. Daca pornesc super fin, sau o las pe ea sa plece, nu se aude nimic. Deci practic singurul moment cand se intampla e la pornirea de pe loc daca ultima data am dat in spate si daca pornesc un pic mai hotarat.
Am revenit la acelasi service unde mi-au zis ca e posibil ori de la placute, ori de la etrier, ori de la capul de planetara si ca daca vreau ei ar sugera sa incep cu schimbul de cap planetara. Dar o pot lasa si asa si in timp o sa se vada.
Ati mai intalnit careva aceasta problema?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salut. Un sunet asemanator am avut si eu la masina, si problema era la rulmenti. Dupa ce i am schimbat nu s a mai auzit acel sunet

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Care rulmenti ?

La mine cloncane la plecarea de pe loc fara s-o accelerez,DSG,fie ca virez 3-5 grade sau nu.Am schimbat bucse bascula,discuri fata + placute.

Ce este de facut ?

Multumesc,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut!Fix aceiasi problema am avut-o si eu si s-a rezolvat dupa inlocuirea capetelor de planetara dinspre cutie.Tot cutie dsg.De multe ori aveam si un cloncanit la mersul in coloana cand acceleram pentru o secunda-doua si luam piciorul de pe acceleratie.Asta in treptele 1-2.Recomand capete de planetara Spidan sau Loebro.Sunt echiparea de fabrica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Cat te-a costat schimbul capetelor si unde ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar nu-mi mai aduc aminte cat am dat pe ele,parca vreo 600-700 lei amandoua.Au fost GKN si le-am luat de la un magazin de piese auto de la mine din zona(autobro).Cat despre service,le-am schimbat la Turnu Magurele la un prieten.E destul de simplu de schimbat,orice mecanic o poate face.Imi aduc aminte ca a fost nevoie sa cumpar burdufurile separat,impreuna cu o bucata de cauciuc ce vine intre capul de planetara si burduf.Asa sunt si cele originale(pentru ca sunt produse de GKN).Cele din cutie nu s-au potrivit.Si ca sa fiu linistit,am schimbat si capetele exterioare,tot cu GKN,asa stiu ca am planetare noi,identice cu cele de fabrica.Si neaparat,verificati tamponul de la cutie si cel din cadru motor impreuna cu cel antibalans.Le-am schimbat si pe astea de curand si s-a simtit o diferenta imensa.Cel ce tine cutia dsg era zob.Le-am luat pe Lemforder (2bucse de plastic din cadru,antibalansul si cel de sub baterie.

Modificat de Dan Cristi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!