Jump to content

RCA - intrebari generale


Johnny
 Share

Recommended Posts

Salutare, am si eu urmatorul caz.

Am avut anul trecut o asigurare de 1 luna pe o serie VIN si o alta asigurare de 3 luni pe o alta serie VIN.

Intrebarile sunt urmatoarele:

Daca anul acesta voi face o asigurare pe 2 luni si o alta asigurare pe 6 luni la sfarsitul acestei perioade de 8 luni voi beneficia de o Clasa Bonus ? Cu alte cuvinte perioada de 1 luna plus 3 luni de anul trecut plus 2 luni plus 6 luni de anul acesta se va cumula ?

Voi trece de exemplu de la B1 la B2 ?

PS: Daca nu am continuitate ce perioada pot sta fara asigurare fara ca sa pierd clasa Bonus ?

Multumesc.

Edited by Johnny
Link to comment
Share on other sites

De la Sfantul Goagal:

Daca ai o intrerupere de RCA risti sa ti se reseteze clasa de B/M si sa pornesti de la B0. Astfel daca ultima asigurare RCA a vehicului a expirat anul anterior si nu exista continuitate, societatile de asigurare stabilesc noua clasa B/M ca fiind B0, deci nu vei beneficia de reducere la prima de asigurare RCA. Indiferent de perioada de intrerupere, la Otto Broker te putem ajuta sa iti recuperezi clasa de bonus.

Bonusul/malusul sunt anuale - cu alte cuvinte daca ai dobindit o clasa, anul respectiv vei face asigurari cu acea clasa. Daca ai intrerupere si te prinde finalul anului fara asigurare, o iei de la 0.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Dănilă Cristi

Salutare,  un sfat va rog am avut un audi A6 din 2010  motor de 2.0 Tdi 136 cai cu 26000 km full pe ea tot și anul trecut m-am lovit unul in laterală dreapta după care ma bagat într-un cap de pod și mia farmat motorul inclusiv cutia de un an de zile am asteptat sa primesc cei de la asigurare de la poliție ce au constatat ei la fața locului ca a fost accidentat cu victime și acum mia trimis pe email evaloarea mașini  și au evaluat-o la 30.496,66 lei aproximativ 6300 euro eu am cumparat o cu 2 luni inainte și am dat 8500 euro. Vii se pare normală evaluarea celor de la euroins ? 

Precizez  ca nu ma incadre in suma data de ei sa o pot repara in service deoarece trebuie schimbat motorul și cutia cred! Am cautat pe olx de exemplu sa iau o masina la fel la momentul asta si nu gasesc sub sumă de 7500! Sa confruntat cineva cu această situație ma poate sfătui si pe mine ce e de facut? 

Link to comment
Share on other sites

Pentru informarea ta, evaluarea masinii se face functie de niste cataloage, niste metodologii ... nu se tine cont de cit ai dat tu pe ea. Daca crezi ca esti nedreptatit, poti face propria evaluare la un specialist acreditat ANVAR si te poti lua in bete cu asiguratorul. Lor nu o sa le para rau pentru ca desi risca sa plateasca un pic mai mult, vor plati mult mai tarziu ... dupa ce se lamureste care evaluare e cea corecta. Stiu ca pare incorect dar asa functioneaza ... vrei banii mai repede, accepti oferta, o contesti, mai dureaza ...

Apropos, valoarea oferita include epava sau nu? Ca daca iti lasa epava plus banii astia, e posibil ca la final sa iesi mai bine.

Link to comment
Share on other sites

Dănilă Cristi

Nu nu 30.496,00 lei fără epavă,  pe epavă cei de la licitație mia dat 10.255,00 lei și asiguratorul imi da diferența de 20.239,00 lei. Dacă îmi lasa epavă și bani 30.496,00  lei da era ok dar asa mi se pare exagerat de mult! 

Link to comment
Share on other sites

Incepand cu data de 01.07.2020, societatile de asigurare din Romania vor tipari politele de asigurare Carte Verde pe suport de hartie alba.

Politele de asigurare Carte Verde emise inainte de data de 01.07.2020 tiparite pe hartie verde, isi vor mentine valabilitatea pana la expirarea perioadei inscrisa in politele respective.

https://www.economica.net/cartea-verde-atasata-sau-nu-contractului-de-asigurare-rca-va-fi-tiparita-pe-hartie-alba-de-la-1-iulie_184967.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eu am facut acum recent cu valabilitate incepand cu 01.08.2020 si am primit o tot pe hartie verde. A fost facuta prin Emag. Sper sa nu se considere reclama sau ceva ... doar ca de acolo am primit o prin curier.

Link to comment
Share on other sites

Eu am facut asigurare incepind cu 4 august pe un an, masina noua si RCA mi-a venit electronic cu indicatia ca se poate printa pe hartie alba A4, nu se mai transmite pe hartie verde.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ma poate lamuri cineva daca la al doilea auto inregistrat se porneste de la B0 sau de la bonusul actual?

Link to comment
Share on other sites

De la bonusul actual, deoarece clasele BM sunt dobandite de persoana, nu de auto ; insa in cazul in care ai vreun incident cu una din ele, iti vor creste costurile pt toate.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
andrei0241

Pana la urma a devenit obligatorie asigurarea RCA, chiar daca masina nu e folosita?

Sau doar a fost o decizie a tribunalului de la Bruxelles (parca), fara aplicare si la noi, deocamdata?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!