Jump to content

Probleme tehnice specifice Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

Singura motivare logică pentru care nu vor reprezentanțele să facă acest gen de mentenanță este să nu umble acolo și mai rău să facă, nepricepându-se. Alta, nu văd. Sau nu cu vreun înțeles logic pentru că plătești, nu o ceri gratuit.

Știu ceva de genul ăsta cu un coleg, cu un BMW, care s-a lovit de refuzul celor din reprezentanță, dar nu mă gândeam că și la VAG e la fel. 

Niciun fluid de angrenaje nu ține veșnic. Diferențele dese de temperatură îl deteriorează în timp. Acum, ce înseamă acest "timp" ca perioadă, nu știu. 

Dar, după cum spuneam, voi pune o întrebare despre mentenanța cutiei celor de la reprezentanță, mâine, când merg la garanție cu spira de airbag. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am fost la un var in reprezentanta vw si mi-a aratat pe calculator ce scrie, vezi doamne producatorul interzice umblatul la cutie cu exceptia cazurilor cand cutia a fost reparata, altfel nu se umbla.....si explicatia....daca dupa ce pleci de aici la o luna crapa cutia, ce faci vii peste mine ca ti-am schimbat uleiul, deci am curaj sa pun pariu ca nu iti schimba nimic. Eu am gandit ca la 70 de mii de km macar sa stiu ca am pus ulei nou si ca am aruncat pilitura aia adunata de noua, de regula primul ulei e bine sa-l schimbi dar ei nu au vrut, asa ca mi-am luat ulei original si l-am schimbat singur

Link către comentariu

1 hour ago, WooZie said:

...de regula primul ulei e bine sa-l schimbi...

De regula asta n-am auzit. La nicio masina cumparata de mine in ultimii 30 de ani nu se recomanda inlocuirea uleiului la cutia manuala. Doar la cele automate se inlocuia uleiul pe la 60k km.

Ca fapt divers si de divertisment, la Dacia 1300 scria in manual ca se schimba uleiul la cutia de viteze dupa primii 2000 km (doua mii) dar aceea era tehnologia anilor 1960. In acest caz, primul schimb de ulei la motor se efectua dupa primii 500 km.

Link către comentariu

Evident că ăsta este considerentul pentru care nu ți-l schimbă, și anume că dacă, din varii motive, apar defecțiuni, ei nu vor să fie implicați (la altul nici nu mă gândesc că nu există) dar pe același considerent poți lua și schimbul de ulei, de antigel sau lichidul de frână. Dacă după câteva zile de la schimb se întâmplă ceva, ce vor face?

Mda... 

Mai am până la 60.000-80.000, deci, voi vedea la momentul potrivit. 

Link către comentariu

12 minutes ago, Cristi_V said:

De regula asta n-am auzit.

pai n-ai auzit ca nu e scrisa nicaieri, e doar o expresie, de regula, de obicei....acum fiecare cu obiceiul lui, dar o masina noua, piese in miscare noi, face pilitura, motorul se rodeaza la banc, dar cutia nu stiu.....eu am schimbat primul ulei intotdeauna, apoi nu, da si tu cu un magnet prin uleiul de motor sau din cutie sa vezi daca se prinde ceva de el :)))

Link către comentariu

Mecatronicul de la DQ200 se defecteaza in general din cauza caldurii degajate fix de hidraulica.

Nu vad la ce ajuta schimbarea uleiului.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Ca si la motor ,temperatura uleiului ,este direct influientata de calitatea lui .

In timp ,toate lichidele pierd din propietati ,nu castiga ca vinul rosu :)

Link către comentariu

Nu.

Ulei nou = frecare minimă: Aditivii anti-uzură din uleiul proaspăt formează o peliculă protectoare puternică pe dinții pinioanelor ,valvelor….
Piesele alunecă mai ușor, generând mult mai puțină căldură prin frecare directă.

E valabil pentru orice ansamblu care contine piese in miscare in ulei 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!