Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

La mine a fost chiar un curs mai avantajos pentru mine si am mai castigat vreo 200 euro (echivalent in lei) la livrarea masinii. Oricum cursul acum este mult mai stabil ca acum 10-15 ani asa ca nu iti iese o diferenta mare din devalorizare. Iar daca cursul ajunge 6 lei/euro o sa avem probleme infinit mai mare decat un avans la masina 😉

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa a fost si la mine: s-a facut storno la factura de avans, apoi s-a calculat pretul in lei al masinii (la curs BNR+2%, daca nu ma inseala memoria). Din pretul in lei al masinii s-a scazut avansul achitat de mine in lei, iar restul l-am platit in lei. Asa cum au zis si colegii, cursul e stabil acum, nu prea trebuie sa iti mai faci probleme din cauza devalorizarii leului. Eu am cumparat niste euro acum 3 ani si, daca ii vand azi, ii vand in pierdere..

Link către comentariu

Am primit status B. 

Probabil comandă plasată, dar neconfirmată. 

Aveți idee cam în cât intră mașina în producție în situația dată?

Dacă știe cineva și mă poate lămuri.

Întreb doar pentru a ști dacă îmi vor ține mașina cu lunile în vreo hală (în cel mai bun caz) până o vor livra.

Link către comentariu

Cred ca si D-zeu tre' sa-l sune pe CEO-ul de la Skoda ca sa afle cand intra o anumita comanda in productie...
Daca citesti topicul pentru timpi de livrare de pe forumul UK (https://www.briskoda.net/forums/topic/490411-delivery-times/page/189/#comment-5746123) ajungi la concluzia ca nu se poate raspunde la intrebarea ta, decat cu ceva de genul: masina intra in productie intre 3 luni si 1 an (si ala incert).
Stiu ca in principiu la 1.5 TSI manual n-ar fi motive serioase pentru intarzieri, insa imi amintesc de o perioada din anul trecut in care nu lansau in productie 1.5 TSI din cauza lipsei unor repere. Aste pe langa intarzierile enorme pe care le aveau la IV.
A mea a stat mai bine de 6 luni cu status "progrmata pt productie", fara sa existe o sptamana indicata pt acea programare - cel putin asta imi comunica dealerul. Am primit si VIN-ul si a mai durat vreo luna (parca) pana a intrat in productie. Apoi in circa o luna de la producere am ridicat-o, la ~13 luni de la comanda, cu un termen maxim estimat de livrare de 35 saptamani initial, prelungit ulterior la 45 de saptamani.
Exista insa numeroase alte situatii:
- masina fabricata incomplet si in asteptare de componente (asta inseamna ca sta parcata pe undeva in aer liber cu lunile - vezi linkul de mai sus);

- masina fabricata si livrata in 4-6 luni de la comanda;
- masina livrata la peste 1,5 ani de la comanda  s.a.m.d.
Concluzia mea este ca in faza asta, nimeni nu-ti poate spune cam cand se produce masina sau cand se livreaza...
(ma rog, unii iti pot spune, insa nefundamentat)

Modificat de SkOmk4
Link către comentariu

@Gabriel*77masina intra in productie cand au toate componentele pentru ea. In functie de dotari fabrica stie de ce intarzie sau nu. Oricum de cand intra in productie ea se fabrica in cateva zile (adica nu fac masina 80% si apoi sta cu lunile prin depozite). De la finalizarea productiei dureaza cateva zile (7-10 zile) ca PORO sa o transporte in Curtici. Apoi o platesti tu, emit actele si dealerul tau organizeaza transportul pana in locatia lui (deci inca max. 1-2 saptamani).

Ideea este pe scurt: intrarea in productie dureaza cel mai mult! Cand a intrat in productie totul e ok si procesul de livrare merge rapid.

Link către comentariu

Sunt convins că nu știe nimeni precis. Intrebarea e adresată ca informație aproximativă vizavi d experiența celorlalți. 

Că una e să o producă la 3 luni după comandă, dar să o livreze peste 12, și alta este să între în producție la 10-11 luni după comandă și livrată după 12.

Nu mă interesează să vină mai devreme, ci eram doar curios de intrarea în producție și depozitarea pe cine știe unde. 

În cazul depozitării, se deteriorează anumite componente.

Link către comentariu

Ti-am raspuns mai sus 😉 Dureaza mult productia; dupa productie se livreaza relativ rapid.

Nu depoziteaza nimeni o masina 9 luni; care ar fi motivul??? Nu vor sa isi incaseze banii pe ce au produs? Problemele sunt la subansambluri, asa ca intra greu in productie, dar ulterior se livreaza rapid.

Link către comentariu

@Xman_ghioAsta mă interesează cel mai mult. Mașina să nu stea jumate asamblată în așteptare nu știu cărei piese câteva luni.

Mașina, din câte știu eu, se fabrică în câteva ore, însă asta era problema mea și anume construcția doar pe jumătate și "conservarea" ei pentru construcția finală. Dacă o fac cu aproximativ două/trei săptămâni înainte de livrare e perfect.

Mulțumesc frumos!

Link către comentariu

Cred ca solutia depozitarii s-a aplicat la inceput, cand problemele au aparut pe neasteptate, acum nu cred ca se mai apuca s-o faca fara sa aiba tot ce le trebuie. E doar o parere.

Link către comentariu

@Cristi_VAsta îmi doreac si eu, să nu se construiască jumate si din lipsa pieselor să fie depozitată cine știe unde până vor fi livrate acele piese.

E perfect dacă nu intră în producție până nu au toate componentele. 

Link către comentariu

Asteapta confirmarea in productie, cand vei stii cand ar trebui sa se produca, dar, mai important, cand ai serie de sasiu. Cat dureaza asta, nimeni nu stie, acum.

Link către comentariu

JIT = just in time inventory

in 2020 mai faceau din astea cand nu aveau display-uri de exemplu. Dar deja de mult se produce doar ce au piese. Restul cand vin piesele intra pe linia de productie.

Link către comentariu

@dercosNu pun întrebări din dorința de a o primi mai repede și nici penibil nu vreau să devin. Când or face-o, să fie sănătoși, dar să o livreze în timpul celor 50 de săptămâni, însă voiam să știu dacă se mai practică treaba cu stocatul jumate făcute în așteptarea altor piese. Înțeleg că nu se mai practică. 

Dacă o fac în martie 2024 și mi-o livrează o lună mai târziu, este perfect. Nasol e să o facă jumate, la trei luni după comandă și să mi-o livreze în aprilie 2024 după ce a stat cine știe unde nouă luni.

Asta mă interesa, nu altceva. Dacă intră în producție doar când au toate piesele, e mai mult ca perfect.

🙃

Link către comentariu

Seria de sasiu o primesti cand intra in productie.

Link către comentariu

Nu ai de unde sa stii la inceput, nici tu, nici dealer-ul si nici importatorul. Situatia e mai complexa, in sensul ca exista sau nu alocari pe modele/motorizari pentru tara, prioritate in productie au tarile cu flote mari, flotele locale samd. Cu acel termen de livrare foarte mare ei vad ca sunt anumite limitari (alocare, productie, subansambluri samd.) sau nu stiu cand poate veni si isi iau o marja de siguranta.

Link către comentariu

1 hour ago, Xman_ghio said:

Oricum de cand intra in productie ea se fabrica in cateva zile (adica nu fac masina 80% si apoi sta cu lunile prin depozite).

S-au produs Octavia incomplete cu miile, apoi au "zacut" cu lunile in parcari, in general nu la fabrica - unele pe aeroporturi mai putin utilizate, altele prin parcari mari inchiriate. Cititi ce posteaza baietii in linkul de UK indicat mai devreme. Sunt postate inclusiv comunicate ale fabricii din Mlada-Boleslav de genul "in saptamana XY am finalizat X.000 de masini incomplete". Gasiti poze cu parcarile masinilor care stau si-asteapta "maruntaie"

47 minutes ago, Xman_ghio said:

Nu depoziteaza nimeni o masina 9 luni; care ar fi motivul??? Nu vor sa isi incaseze banii pe ce au produs?

De 9 luni n-am auzit, insa de la 3 la 6 luni - frecvent printre cei care povestesc astfel de situatii.
Care ar fi motivul? Intreaba Skoda!
Presupun ca-si fac calculele si exista momente din an in care daca n-ar produce masini incomplete, linia de productie aproape s-ar opri neutilizata... E complexa analiza asta, nu se face cu pixul in mana. Au softuri care stiu exact ce comenzi au in spate, cu ce optiuni, ce repere sunt disponibile si care nu, cu o proiectie probabil pe cateva luni...
Dar da - Skoda are anunturi oficiale chiar in pagina lor de presa de genul "saptamana aceasta s-au finalizat xyz masini incomplete". Nu stiu sa spun cand au produs ultima data masini incomplete, vara trecuta inca se intampla fenomenul. Si din cate stiu deficitul de componente la Skoda este in continuare cel mai mare din grupul VAG.

Eu am primit seria de sasiu cu cel putin o luna inainte de a intra in productie masina. Asta nu inseamna ca dealurul (sau fabrica) nu o avea mai devreme...

Modificat de SkOmk4
Link către comentariu

Salut

legat de iluminarea ambientala (standard la Style si optiune la Ambition), ea exista si in portierele din spate ?

in videoclipul de prezentare se vede in bord,  portierele fata si la picoarele celor 4 locuri .

Multumesc

Grig

Link către comentariu

@grigNU se face specificație, dar eu unul sunt convins că la toate cele patru portiere și în cazul Ambition-ului.

@SkOmk4Din aceste considerente am deschis subiectul. 

Link către comentariu

Nu există în portierele spate. Nici măcar ca opțiune.

Doar la picioare în spate.

Link către comentariu

5 hours ago, Gabriel*77 said:

Aveți idee cam în cât intră mașina în producție în situația dată?

Dacă știe cineva și mă poate lămuri.

Întreb doar pentru a ști dacă îmi vor ține mașina cu lunile în vreo hală (în cel mai bun caz) până o vor livra.

Simplu, baga aplicatia Skoda si acolo introduci VIN(cand il comunica dealer-ul) si o sa apara ziua productiei, exact cand iese ea de pe linia de productie.

Eu exact asa am facut si am stiut din aplicatie inainte sa imi dea vestea cei de la Skoda. 

Link către comentariu

Salut! 

A venit momentul sa mai adaug in familie inca o masina, momentan detin un Audi Q2 din 2021, insa, spatiul isi spune cuvantul, Q2-ul ramane si el, insa doresc inca o masina o idee mai spatioasa :).

M-am orientat catre o Skoda Octavia RS 2.0 TDI DSG 4X4, de ce diesel..? nu o sa intru in detalii, pur si simplu aceasta motorizare se potriveste nevoilor mele. 

Ca si dotari.. nu stiu daca trebuie sa mai adaug ceva? ori sa scot? momentan am configuratia asa

- Vopsea Graphite Grey

- Tapiterie Suedia

- Jante Aliaj 19 Altair antracit

- Airbag-uri laterale spate 

- Challange + Pack ce include ( Dynamic Chassis Control, ACC,Senzori fata/spate, Oglinzi pliabile cu functie de memorie, Side Assist, Scaune fata ergonomice, electrice cu functie de memorie, masaj si sistem de ajustare a lungimii sezutului, Camera Video Spate ) 

- Climatronic

- Crew Protect Assist

- Geamuri laterale fata cu protectie

- Head Up Display

- Kessy + Alarma 

- Pachet Sun and Pack

- Parbriz incalzit 

- Proiectoare ceata LED

- Scaune fata/spate incalzite

- Sistem Navigatie Columbus 

- Trapa portbagaj electrica

Cam asta am bifat, daca aveti ceva recomandari despre dotari ce trebuie adaugate ori despre configuratie, astept mesajele voastre ! 

Link către comentariu

Salut!

Cei de pe forum au gusturi, nevoi și bugete diferite, și nu pot face alegeri în locul tău. Orice te-ar sfătui, tu vei alege ceea ce-ți place și te satisface. 

Tu ești cel mai în măsură să cântărești ce vrei de la o mașină, ce faci cu ea și cât timp vrei să o folosești.

Din cele expuse sare lejer de 45.000. Dacă banii nu sunt o problemă, pune pe ea ce poftești ca după să nu îți pară rău, dar totuși e bine să nu-i arunci aiurea pe lucruri inutile. De acele sume alimentezi și te plimbi cu mașina sau îi plătești asigurările.

Dar de ce nu 2.0 tsi cu cei 245 cp? Bănuiesc că pentru cuplu. Mașinile diesel nu prea sunt bune în oraș, mai ales cele cu valeități sportive, dar tu îți cunoști nevoile.

Ia în calcul și perioada de așteptare de circa 50 săptămâni, adică un an, veste pe care am primit-o și eu acum o săptămână când am dat comandă. 

Ce vârstă ai și cam ce vrei să faci cu mașina? 

Link către comentariu

Salutari, 

Masina preponderent o sa fie condusa 95% extraurban, fac naveta in fiecare zi, drum de autostrada dus-intors, ma intereseaza o masina care sa mearga cat mai mult la consum, pentru oras.. am deja Q2-ul care este arhisupersuficent la dimensiunile sale pentru orice trafic urban. 

Eu nu am mai detinut Skoda pana in prezent, doar VW si Audi, nu cunosc foarte bine ce dotari sunt ok, ori nu pe o Skoda..

Masina o sa fie de cursa lunga, minim 7-8 ani, ma intereseaza sa fie strict pentru naveta, plecat la tara si in concedii, nimic mai mult.. Vreau sa ma incadrez in maxim 50k euro,m-am orientat la Skoda O pentru ca cel putin in grupul VW.. e cam singura care ofera spatiu si este sedan. ( de A4 nu vorbim, acolo pentru niste dotari asemnatoare sari de 60k). 

De treaba cu timpii de livrare… nu prea am ce sa fac, nu e problema doar in grupul VW, cam toti producatorii auto au de la 8+ luni… asta este, astea sunt timpurile pe care le traim. ( nu plang neaparat pentru asta, pana vine masina..ma folosesc din plin de Q2). 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!