Jump to content

Inlocuire schimbator caldura (calorifer)

sofo_bogdy
 Share

Postare recomandată

Pentru ca nu e calorifer DENSO. pe vremuri am incercat si eu cu alte marci si de cand am intampinat probleme, folosesc doar denso. Si da, trebuie sas defaci acel surub dintre tevi din compartimentul motor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar niste unguent nu ai incercat sa dai pe garnituri? Niste vaselina siliconica.

Link către comentariu

• 2 years later...

Salutare tuturor,

Am o problemă cu clima pe partea pasagerului,in sensul ca baga rece si pe mijloc si pe la picioare si parbriz. 
Pe partea soferului totul ok baga cald. Ideea este că,fiind cu clima pe auto 23-24 grade, apa la “90 nici debitul de aer pe dreapta nu este similar cu cel de pe stanga,chiar si asa rece,este mai slab sau deloc ca cel din stanga.

Daca comut pe manual si dau ventilatia doar prin grilele din mijloc,debitul de aer suflat prin grile pare sa fie similar si pe stanga si pe dreapta,dar pe dreapta vine tot rece.

Am gasit zilele trecute o eroare pe motorasul de temperatura dreapta,am sters eroarea,am facut basic seting(terminata cu succes) deci sunt fara erori actual pe clima,dar tot aer rece pe dreapta.

Acum ma gandesc ca poate caloriferul este infundat partial,dar totusi de ce cand sunt pe auto nu are nici debit suficient pe partea pasagerului.

Daca ma puteti ajuta cu ceva idei,sfaturi,va multumesc anticipat

Atasez si poza cu valori senzori si clapete din VCDS,nu stiu daca va mai erau necesari si alti parametrii pt o interpretare cat mai corecta.

IMG_4223.jpeg

Modificat de Skampia
Link către comentariu

Dupa valorile afisate pare sa fie calorifer partial infundat. Pozitia motoraselor se vede ca este pe maxim cald, insa diferenta de temperatura este foarte mare.

Link către comentariu

Si eu inclin spre calorifer,deoarece nu baga cald pe nicaieri pe partea dreapta,doar atunci cand motorul este rece si functioneaza rezistenta auxiliara de incalzire scoate ceva caldura pe fantele din dreapta.

Dupa ce temperatura antigelului ajunge la “90,partea dreapta moare ca debit si ca temperatura,atunci cand clima este pe Auto. 
Asta e dilema mea,daca este normal sa scada si ca debit de aer.

Link către comentariu

Revin si eu la problema mea,referitor nefunctionarea cadurii  pe partea dreapta si mai atasez o poza cu valorile,clapetelor pentru ventilatie indirectă(Apa era la “90 clima pe Auto pe 23 de grade),In speranta ca ne vor ajuta mai mult pentru diagnosticarea cat mai corectă a problemei. Nu stiu daca au relevanța in cazul meu.

Astept parerile voastre si Vă multumesc

IMG_4229.jpeg

Modificat de Skampia
Adaugare conditii testare
Link către comentariu

in ultima poza nu ai pus ce era mai important, temperaturile aerului pe gurile de iesire

Link către comentariu

Sunt puse in postul anterior de mai sus,44-50 grade stanga si 19-24 grade dreapta,le am verificat si erau similare cu cele din prima poza.Totusi ma gandesc ca dacă ar fi fost probleme la motorase(clapete),nu ar fi facut cald pe dreapta,nici cand motorul este rece si intra rezistenta auxiliara,cu toate ca este si atunci o diferenta intre senzori de 5 max 10 grade,de aceea inclin sa cred ca este caloriferul partial infundat cum zicea si @davidut5

Am facut si o poza cu motorul rece,si rezistența auxiliara activă.

IMG_4231.jpeg

Modificat de Skampia
Link către comentariu

Calorifer infundat, se schimba dupa spalarea instalatieo cu solutiile recomandate de VW si inlocuire antigel.

Link către comentariu

Multumesc baieți,pentru sfaturi si pentru că ati rupt din timpul vostru pentru a mă ajuta.  Cand se face ceva mai cald,ma voi ocupa de treaba cu caloriferul si in acelasi timp voi face si distributia..si asa arunc antigelul. Numai bine !

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!