Jump to content

Costuri de întreținere & reparații (Touareg 7L)


andrei141592
 Share

Postare recomandată

Ceau,

De vreo 5 luni mi-am luat si eu Touareg-ul de la profil si a venit timpul sa il duc in service pentru revizie, becul "Check braking pads", schimbat roti si schimbat becul pentru virare stanga. Estimarea initiala a fost 3 000 lei, dupa o zi a ajuns la 8 500 lei iar dupa inca o zi la 13 600 lei. 

 

Deschid acest Topic din urmatoarele motive:

1. Daca doreste cinva sa isi cumpere o asemenea masina si vrea ca reparatiile sa le faca in reprezentanta, sa stie ce il asteapta.

2. Pentru a afla parerea altor proprietari referitor la preturile cerute.

Pentru mine 13 600lei este foarte mult, si imi pare rau ca nu m-am informat mai bine inainte de a o cumpara.

 

M-as bucura ca si alti proprietari sa isi ataseze devizele primite de la reprezentante aici.

Picture1.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, cica s-a gripat cate un pistonas de pe fiecare etrier. o sa le cer piesele schimbate sa ma conving si eu.

P.S.: masina nu am luat-o inca de la ei. luni au promis ca o termina, sper numa sa nu mai creasca pretul.

Citeste si ce este prevazut in regulamentul forumului referitor la citarea postului anterior!

Modificat de ForceTurbo
Citat sanctionabil! Eliminat.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Touareg-ul sotiei il duc doar la reprezentanta si da preturile nu au scazut la piese odata cu trecerea anilor peste masina dar poti cere un 10-20% discount masina fiind mai veche. Toti au oferte de genul asta, vad si la tine insa nu este aplicat peste tot desi ar putea.

Diferenta la mine este ca spre exemplu le duc eu uleiul nu il mai iau de la ei (30ron vs 70ron si am 9 litri la 2.5), montatul si echilibratul rotilor il fac la orice vulcanizare mai rasarita, unghiul de fuga la fel. Tu vad ca i-ai ales pe ei pt roti si sunt cu 300% mai scump decat oriunde altundeva :) 

La fel  ai ales sa iti schimbe ei un bec iar mie unul la Touareg 7L facelift mi se pare cel mai usor de schimbat, o clema, ai impins si ai farul in mana. Sa dai peste 100ron pe un bec si montat e overkill dupa mine.

p.s. am de schimbat galeria de evacuare si racitorul de la EGR iar la reprezentanta fac 7900ron insa nu stiu daca mai merita sa investesc suma asta in o masina de 13 ani mai ales ca nu incomodeaza, doar rasufla putin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

intradevar, unele lucrari puteau fi facute altfel, mai ieftin. cel putin in privinta becului, acolo doar de lene le-am cerut lor sa il schimbe, dar si din curiozitate, sa vad cat costa genul acesta de lucrari. in privinta vulacanizarilor, eu sun mai paranoia si nu pot sa dorm bine noaptea daca lucrarile ce tin de sigurnata masinii nu au fost facute de profesionisti, care sa aiba chei dinamometrice si aparate de echilibrat roti cu certificat de calibrare la zi.

acum ca pretul e cu 300-400 lei mai mic, parca nici nu mai conteaza cand dai 13 600 lei in total. nu sunt obisnuit sa dau asemenea bani pe reparatii, si ca sa fiu sincer, nici nu cred ca imi permit.

Modificat de andrei141592
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu da quote la postul imediat precedent, este interzis prin regulament.

Referitor la chei dinamometrice le poti gasi si la vulcanizari mai rasarite, nu cred ca toate reprezentantele aplica asta.

SUV-urile sunt destul de scumpicele ca intretinere iar din segmentul sau cred ca Touareg-ul este cel mai ieftin.

Am gasit si cateva facturi de la al sotiei:

image.png.768622497d5d403dbb9b297ed7172e35.png

image.thumb.png.2f1b7ac2a12c7f1ce59312304128626c.png

image.png.d48426ab0ce4dc2f6b0e88db6c4bd1ef.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi mult de pozele la facturi. oare ai putea sa estimezi cam cat ai platit in medie pe an pe reparatii si intretineri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O am de 2 ani si cred ca am platit in jur de 16000 ron pana acum pe reparatii si intretinerea ei, aici includ si un set de jante iarna, anvelope noi vara si iarna ulei schimbat la 10.000km, filtru polen schimbat la 4-5 luni etc. Pretul de achizitie a fost undeva pe la 21000 ron asa ca daca o mai tin un an o mai platesc odata :D 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bun, mersi mult. daca ajung sa platesc mai mult de 8 000lei/an, in medie, o vand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Andrei_72 changed the title to Costuri de întreținere & reparații (Touareg 7L)

Uite una proaspata de azi:

image.thumb.png.e37806d073973b325a752892d9821d14.png

Ca idee piesele originale sunt scumpe, after market se gasesc mult mai ieftin dar spre exemplu in cazul meu de aici am schimbat broasca in vara cu una AM si 5 luni mai tarziu o schimb iar :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De acord!Eu lucrez in industria automotive, si vad cat de multe teste si verificari se fac pentru piesele care ajung la OEMs (VW, Daimler, BMW, etc), toate foarte costisitoare. Nu au cum furnizorii de piese AM sa ofere aceasi calitate la pret mai mic.

 

P.S.: Astazi mi-am luat si eu masina de la service, totul bine deocamdata, au mai redus 100 lei comparativ cu devizul, am platit "doar" 13500lei ... boierie. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Depinde de ce ai facut la ea. Din ce ai postat mai sus, preturile nu sunt mai mari pentru ca e Touareg ci pentru ca sunt de reprezentanta. In rest, sunt cam aceleasi preturi si la Skoda si la VW, inclusiv la compacte. Ca idee, inlocuirea tuturor consumabilelor e in jur de 3000 de lei la R5 TDI, surpriza cam atit e si la Seat dacae 4drive, diferenta e ca daca masina e noua nu le schimbi pe toate odata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!