Jump to content

Rugina aparuta sub vopsea


raladi
 Share

Postare recomandată

Salut colegi,

Nu stiu daca voi ati mai auzit dar eu nu m-am asteptat la asta: la al meu leon cumparat in 2016 i se umfla vopseaua pe plafon din cauza ruginii care a aparut sub vopsea. Sunt 2 puncte situate simetric, deci cel mai probabil e ceva problema de pe linia de fabricatie. Ati zice ca nasol, asta e, se intampla, exista garantia la coroziune 12 ani. Asta vreau sa va atentionez sa aveti grija ca nu exista asa ceva. Pe scurt, Metrotehnica a decis dupa o lunga serie de discutii in care au schimbat de cateva ori cauza si vina, ca problema este de vopsea, a carei garantie a expirat in iunie, garantia la vopsea fiind 3 ani de cand am cumparat masina. Fiind evident ca vopseaua este umflata din cauza ruginii de dedesubt (deci problema de coroziune din interior spre exterior), am apelat plin de speranta la Seat Spania, care mi-a dat datele de contact ale Porsche Romania pentru ca eu nu eram in stare sa dau de ei :). Porsche Romania a rezolvat foarte  prompt problema: m-a trimis inapoi la Metrotehnica :)) Metrotehnica refuza sa ofere documentul oficial cu concluziile analizei si decizia finala ca problema nu intra pe garantia de coroziune, de ce oare? Povestea e foarte lunga, am vrut doar sa va atentionez ca garantie avem doar pe hartie, pastrati-o bine poate va ajuta cu diverse ocazii urgente :) Si eventual verificati cat mai des vopseaua in caz ca nu au trecut primii 3 ani, poate asa aveti sansa sa fie acoperita de garantie o eventuala problema. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vesti proaste :( eventual pune si niste poze cu locurile afectate, la a mea din ce am verificat ultimele dati nu aveam niciun fel de probleme de rugina.

Cit priveste interactiunea cu dealerul/importatorul/Seat Spania, reiterez experienta mea cu plasa trapei: dealerul mufa (are pete pe ea, de aia s-a taiat, nema constatare, doar verbal), facut cerere scrisa, primit raspuns nedatat ca e vina mea, reclamatie in paralel la ANPC si Porsche Romania (forul superior), trimis citeva mailuri nasoale la Porsche Romania, au desemnat un reprezentant, facut cu el intalnire la dealer, rezolvat problema, inchis reclamatia la ANPC. Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce sa zic cu Porsche Romania. In raspunsul primit de la ei in care ma indrumau inapoi spre Metrotehnica m-au sfatuit ca pentru a-mi pastra neafectata garantia  oferita :)) sa o repar mai repede ( de la Metrotehnica aveam oferta de reparatie pe banii mei; ma rog oferta lor a fost de genul suporta ei 65% si eu 35%. Doar ca cei 35% ai mei erau cam cat era costul reparatiei la Avia pe banii mei). Asta cu oferta de impartire a costurilor deja suna a recunoastere tacita a problemei dar trecem peste. Pe mine ma intriga refuzul de a elibera nota/raportul de constatare. E adevarat ca nu ma asteptam ca si fabrica sa se rezume la a ma trimite la importator.

Am atasat si pozele cu bubitzele. Ca locatie sunt situate deasupra parbrizului la 10-15 cm de parbriz si 10-15 cm de fiecare margine a plafonului.

buba_1.jpg

buba_2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

9 hours ago, raladi said:

exista garantia la coroziune 12 ani.

Iti dau dreptate, si daca erai in USA reparatia ar fi fost facuta gratuit fara indoiala. In RO, nu prea exista garantie pentru ca m-am uitat  pe garantie si din pacate nu scrie asa ceva. Scrie asa: " 12 ani garantie la perforare prin ruginire". Cum plafonul nu este perforat,...Si nici nu poti astepta sa se perforeze, pentru ca te obliga sa repari (imediat cum apar) orice defecte de vopsire, defecte care au garantie 3 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta a fost una din contradictiile in care s-au incurcat de-a lungul discutiilor.... Initial mi s-a reprosat ca e putin probabil sa fie facuta pe garantie pentru ca am venit prea tarziu si e prea mare rugina. Intrebarea e cum de nu a fost identificata problema la revizia de 3 ani pe care am facut-o cu 3 luni inainte de implinirea a 3 ani..... Aaaa.... cred ca stiu de ce: nu face nici dracu controlul de coroziune la revizii. Doar se bifeaza :) La cateva zile mi s-a spus exact ce scrie in garantie: ca de fapt nu e acoperit de garantie pentru ca nu e perforare. Le-am zis ca revin eu peste 1-2 ani in cazul asta cand rugina reuseste sa penetreze si o fac piscina da-o dreacu de tigaie. 

Modificat de raladi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!