Jump to content

Pierderi de ulei


Casio 68
 Share

Postare recomandată

Buna ziua

La masina din semnatura am observat dupa un drum mai lung de cateva sute de km parcursi si un mers mai sportiv, uneori foarte sportiv, pe autostrada Sibiu, aceste urme de ulei, aceasta transpiratie in zona incercuita din foto.

Va rog, daca cineva poate sa-mi explice ce este acolo si daca este normal sa se intample asta!

Va multumesc.

1.jpg

2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acolo se unesc clapeta de acceleratie cu tubul de admisie. Am desfacut odata acolo dar nu mai tin minte daca nu cumva era si o garnitura. E posibil sa fie garnitura dusa in cazul in care este una acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Buna ziua! As dori sa cumpar un Golf VII 1.6 TDI de la Welt auto. Masina e ok, am facut si test drive, istoricul e curat. Am descoperit insa urmatoarea scurgere de ulei...nu am idee de unde vine. Daca aveti cumva o idee. Multumesc! 

IMG-20190622-WA0002.jpg

IMG-20190622-WA0003.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poza facuta de sub masina. in poza se vede evacuarea si racordul flexibil. pierderea vine de la turbina, de la ax se pare. trebuie reconditionata(mai ieftin)/inlocuita turbina. nu pare o scurgere serioasa in schimb se va agrava in timp. motiv de negociat macar 200-300 euro din pret.

daca chiar iti place masina, ti-as recomanda sa o duci la un service(care service vrei tu) sa se uite un mecanic la ea si sa iti confirme daca uleiul vine de acolo si daca mai sunt alte probleme/lucruri de schimbat in viitorul apropiat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cf foto piesa 37 necesita curatare/restaurare/inlocuire datorita mersului in oras foate prost in regim relantii ulterior la demontare daca se constata ca filtrul de particule este contaminat cu ulei abundent reparatia trece de 2500 euro (filtru dpf nou+turbo+egr)

turbo 1.6d.PNG

Nu ai specificat daca motorul este de 105cp sau 110cp...cel de 105cp il eviti din start! (are probleme de fiabilitate ultracunoscute ca defect de proiectare clapeta EGR)

 

Modificat de AndreiZi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • loghy changed the title to Pierderi de ulei
  • 1 month later...

as trece la pierderi de ulei, si problema cu busonul de ulei la motoarele diesel,...se pare ca busonul original are o problema de fabricatie si nu etanseaza cum trebuie si apar pete de ulei pe langa buson.  codul original e 06K103485A, piese noua avand codul 06K103485si are elemente galbene in plasticul busonului.

Poate intereseaza pe careva.

https://www.drive2.com/l/529518753696710944/

 

 

Modificat de Latty
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine am vazut ca la baza injectoarelor2 si 4 este mai murdar in sensu ca aduna praful mai repede in acea zona  cred ca cu ulei din ce am verificat .am sters cu laveta si mai urmaresc ...motorul este 1.6 CXXB diesel

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa nu se fi prelins uleiul fix de la busonul amintit mai sus. Si la mine dupa ce am dat jos capacul de plastic de pe motor, am zarit "zamuiri" de ulei extinse bine de tot. Am sters tot, am recurs si eu la inlocuirea busonului cu pricina si de aproximativ 3000 de km totul este curat.

Aflasem de problema busonului de pe ceva forumuri straineze, comandat dupa cod, inlocuit si dupa operatiunea descrisa mai sus totul este uscat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil dar de ce nu este si la injectorul nr 3 daca busonul este sursa ?, mai urmaresc sau asteptam alte pareri ... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!