Jump to content

Muffler - ce este/face si de ce nu se mai fabrica?


ionu192000
 Share

Postare recomandată

Salutare, 

Auzind un zgomot ciudat de toba sparta, am observat ca a cedat sudura de la un fel de toba, aflata intre intermediara si finala.
Are codul 1K0253411,  am gasit-o sub denumirea de "muffler", este cea din poza si nu mai gasesc nicaieri. Toti furnizorii (inclusiv cei de la Seat) mi-au dat ca optiune toba finala cu totul, doar ca in locul acestui muffler, e teava.
Aveti idee ce rol avea acest muffler si de ce nu l-au mai fabricat? 
Motorizarea e 1.6 benzina, am vazut ca a fost instalat din fabrica si pe Golf-uri ai alte VAG-uri pe benzina fabricate in 2009-2010.
Sa insist sa caut sau sa sudez teava in locul lui? De refacut sudura nu prea are rost ca posibil sa se fi deformat si sitele din el, daca are :)
 

muffler.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doar de reducere a zgomotului.. Daca ai si toba intermediara si finala, nu cred ca va fi vreo diferenta sesizabila, mai ales daca spui ca nu s-a mai folosit ulterior.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gata, am pus unul "mai universal" pentru motoare de 1.6 benzina.
E din inox si e putin mai greu decat originalul. Ca zgomot, e putin mai zgomotoasa masina cu el, dar aproape insesizabil.
Curios, cu "mufflerul" asta e mai liniste la evacuare atunci cand e pornit compresorul de AC fata de atunci cand e oprit. Inainte era invers.

 

muffler.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!