Jump to content

Materiale de etansare

bmwvio
 Share

Postare recomandată

Am terminat de antifonat podeaua la exterior, urmeaza sa o pun pe roti si sa intru la interior cu antifonarea. La multe reconditionari vazute pe Youtube se foloseau folii speciale pentru izolarea podelei si acoperisul.

Alte materiale se foloseau si la izolarea panoului ignifug de la motor, pe partea acestuia. Aveti ceva solutii pentru asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am luat reper original, dar mai subtire decat cel din fabrica. Niste panouri gudronate ar fi recomandabile. Ar merge materialul ala de se pune ca invelitoare insa de regula e ondulat.

Link către comentariu

Pe peretele antifoc se pune un insonorizant de tip absorbant. Nu exista pe original?

La fel pe capota si carenajul motorului (scut, daca este metalic). Aici se poate adapta acelasi tip de material de la alte masini, ca sa iesi mai ieftin sau in caz ca nu exista.

La interior pe tabla goala unde vibreaza (nu traverse sau tunel central) pui folie bituminoasa. Deasupra material absorbant (pasla auto, nu fonomin) si pe urma un reflexiv (strat subtire de cauciuc).

Pe 'acoperis' cateva fasii de material bituminos sa nu vibreze tabla la denivelari si pe urma un material izolant termic cu folie de aluminiu (producatorii pun de mult timp carton gofrat).

De la acoperis nu vine zgomot, il izolezi mai mult pentru termic.

Modificat de IRONICK
Link către comentariu

Exista pe original, din trei bucati, laterale si central dar materialul e mult mai subtire decat cel care venea initial din fabrica. Scut nu au masinile astea, pe capota daca pui, o incarci inutil, plus ca nu au avut asa ceva niciodata din fabrica. Izolant bituminos pe podele, depinde, eu nu am vazut asa ceva din fabrica si am doua masini, una conservata si una restaurata. Plus ce am mai vazut la alte masini ale colegilor, inclusiv masini aproape noi (86000 km reali la achizitie). Cea restaurata avea podelele izolate cel mai probabil ulterior cu material bituminos si erau praf, cel mai probabil datorita condensului si umiditatii. Proprietarul anterior pusese in masina conservata polistiren expandat subtire dublat cu o folie gudronata, facea condens sub ea ca la balamuc. L-am eliminat. din fericire nu era lipit. Asa ca atentie la cum si cat izolam.

Link către comentariu

Gasesti placi de la StP. Nu mai stiu situl dar pot sa iti recomande ce sa folosesti ca sunt mai multe tipuri.

Link către comentariu

On 8/30/2019 at 6:19 AM, MikeRG said:

Exista pe original, din trei bucati, laterale si central dar materialul e mult mai subtire decat cel care venea initial din fabrica. Scut nu au masinile astea, pe capota daca pui, o incarci inutil, plus ca nu au avut asa ceva niciodata din fabrica. Izolant bituminos pe podele, depinde, eu nu am vazut asa ceva din fabrica si am doua masini, una conservata si una restaurata. Plus ce am mai vazut la alte masini ale colegilor, inclusiv masini aproape noi (86000 km reali la achizitie). Cea restaurata avea podelele izolate cel mai probabil ulterior cu material bituminos si erau praf, cel mai probabil datorita condensului si umiditatii. Proprietarul anterior pusese in masina conservata polistiren expandat subtire dublat cu o folie gudronata, facea condens sub ea ca la balamuc. L-am eliminat. din fericire nu era lipit. Asa ca atentie la cum si cat izolam.

La vremea respectiva nu se foloseau materialele asta, nu exista notiunea de NVH. Orice tabla de pe masina vibreaza la miscare, materialul bituminos ii modifica frecventa de rezonanta si armonicele. Daca vrea sa ii puna, poate. Da doar unde-i tabla goala. Nu in exces, cum pune majoritatea de umple toata podeaua degeaba.

Polistirenul pe podea se foloseste doar la indreptarea ei, nu in alte scopuri.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!