Jump to content

Codari diverse/Setări Vag-Com Octavia2

cutcutro
 Share

Postare recomandată

Care e treaba LOAD MANAGEMENT cu senzorul de lumina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce face functia Load Management din modulul Central Electric - Adaptari?

Are un range intre 0-3, l amine e 0, functioneaza activand niste biti... dar la ce ajuta?

merci

Mai multe detalii aici... ei se refera la Phaeton, dar sistemul e asemanator.

Iar cu adaptarile probabil se seteaza sensibilitatea sistemului - cat de devreme sa inceapa sa taie consumatori.

Link către comentariu

...si range 0..3? la mine e 0, la voi?

Link către comentariu

Exista posibilitatea setarii inchiderii geamurilor automat (la senzor de ploaie)? Ma intereseaza sa se inchida numai dupa ce incui masina si doar in cazul in care ploua. Stiu ca era ceva asemanator pentru trapa...

Link către comentariu

Daca ai senzor de ploaie ar trebui sa mearga. Uite aici procedura http://www.my-gti.com/204/volkswagen-golf-...ows-and-sunroof , desi e pentru Golf trebuie sa mearga si pe O II, totusi inainte de a modifica ceva fa un back-up al valorilor curente...

Link către comentariu

Pai am nevoie la golf (6), ca la octavia nu am senzor. Multumesc! O sa incerc. Am intrebat aici pentru ca am presupus ca e la fel si la octavia.

Link către comentariu

G6 are alta centrala electrica, deci cei 30 biti de acolo fac si altceva. Ghideaza-te dupa setarile de aici:

http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...t&p=1200953

Mai multe detalii aici... ei se refera la Phaeton, dar sistemul e asemanator.

Iar cu adaptarile probabil se seteaza sensibilitatea sistemului - cat de devreme sa inceapa sa taie consumatori.

DA, dar mai are un modul separat care se ocupa de managementul bateriei, la fel ca la A6, A8. LA o2 nu face nimic deoarece lipseste acel modul.

Link către comentariu

Da, ce am pus eu e valabil pentru GOLF V si O II (fara FL), Golf VI si O2 FL au centrale electrice pe 30 de biti, asa ca urmeaza instructiunile lui AlBundy. Acum legat de functia Load Management a centralei electrice, va incepe sa taie consumatori daca tensiunea de incarcare a bateriei e mai mica de 12.2 Volti pentru mai mult de 30 de secunde. Va taia potrivit listei de prioritati ca si la Phaeton, numai ca nu am gasit nici unde aceasta lista desi cred ca e tot ca la Phateon se incpe cu PTC-ul si apoi va trece la dezactivarea dezaburirii lunetei...

Link către comentariu

NU taie nimeni nimic la O2 atat timp cat nu are modulul suplimentar care se ocupa de managementul bateriei, baterie care trebuie sa fie agreata de VW si care trebuie codata pe masina dupa o eventuala schimbare.

Link către comentariu

Ba normal ca taie, si modulul e integrat in centrala electrica, pentru a arata ca asa este pun aceasta poza care arata exact cum functioneaza Load Managementul pe Octavia II, e in franceza dar sper ca va descurcati ...

PS: Si nu are nici o legatura cu ce bateria ai, pana acum toti acumulatorii auto functioneaza la fel ...

post-39995-1269456818_thumb.jpg

Modificat de adrian001
Link către comentariu

Da, ce am pus eu e valabil pentru GOLF V si O II (fara FL), ...

Am incercat la a mea si nu merge rain closing :) Masina e MY2005. Prima parte din link, am facut-o. A doua parte cu aparitia meniului in maxidot nu am avut cum sa o fac deoarece la byte 09 era altceva, si nici nu am gasit rain closing la vreun alt byte. Am inteles ca merge si daca nu ai trapa - ar trebui sa inchida geamurile. Am inteles ca maneta stergatorului de parbriz trebuie sa fie lasata pe senzorul de ploaie. Am incercat si asta, si nimic :beerchug:

Link către comentariu

@Mario75 ce codare ai acum pe RLS ? Si ce era inainte?

PS: Si nu are nici o legatura cu ce bateria ai, pana acum toti acumulatorii auto functioneaza la fel ...

Si de ce la audi A6 si A8, tuareg, etc trebuie setat tipul bateriei dupa ce o schimbi?

Pune si tu documentul intreg sa vedem despre ce e vorba.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Documentatia aferenta imaginii este asta:

Gestion de charge

La gestion de la charge

Link către comentariu

Al, initial am avut (00)217125. Am convertit in hex -> (0)3 50 25. Am adunat 4 la cifra cea mai din stanga, adica (0)7 50 25, apoi am convertit inapoi la decimal rezultand (00)479269, pe care il am acum. Am gresit ceva, pe undeva? Partea a doua cu meniul, banuiesc ca nu suporta controlerul. Mie in long coding imi apar 13 (parca) bytes, in loc de 18 cati sunt in imaginea din link-ul postat de adrian.

Link către comentariu

NU, nu ai gresit, asa trebuie pus. Acum o sa ti se aprinda farurile la peste 140km/h. Posibil sa nu suporte modulul confort, dar pana acum eu nu am vazut confort pe 13 biti.

CAt despre LOAD MANAGEMENT am gasit ceva pentru Touran, dar cred ca se aplica si la O2.

bordnetz.pdf

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

unde o gasim in engleza/romana? cred ca are mare legatura cu problema mea cu turatia la relanti...

pare ca daca ai activat coming/leaving home sau drl afecteaza... poate nu inteleg eu bine...:D

Modificat de RRS
Link către comentariu

Al, initial am avut (00)217125. Am convertit in hex -> (0)3 50 25. Am adunat 4 la cifra cea mai din stanga, adica (0)7 50 25, apoi am convertit inapoi la decimal rezultand (00)479269, pe care il am acum. Am gresit ceva, pe undeva? Partea a doua cu meniul, banuiesc ca nu suporta controlerul. Mie in long coding imi apar 13 (parca) bytes, in loc de 18 cati sunt in imaginea din link-ul postat de adrian.

Sunt doua tipuri de centrale de confort una pe 13 bytes si una pe 19 bytes .. la cea pe 13 bytes nu cred ca merge functia (am incercat pe un passat si nu a mers) insa la cea pe 19 am activat la o octavia 2 si functioneaza (cu precizarea ca functia trebuie mereu activata din maxi-dot dupa fiecare oprire a motorului).

Toate bune.

P.S. Eventual poti sa incerci sa te uiti cu vag-comul byte cu byte poate o gasesti in alta parte.

Modificat de pro_niger
Link către comentariu

Banuiesc ca aprinderea automata a farurilor peste 140 km/h tinea de faptul daca am comutatorul de lumini pe pozitia AUTO. Am luat-o byte cu byte si nu am gasit. La mine nu gasesc functia care activeaza meniul din maxidot. Procedura de activare a "rain closing" e acceptata, insa nu functioneaza.

Link către comentariu

Setarea oricum era facuta de acel 3 din fata

Options

Link către comentariu

Ati incercat in load mng sa schimbati din 0 in 1, 2 sau 3/ ce se intampla, asadar?

Link către comentariu

Am inteles pana la urma de ce nu pot sa activez si la mine rain closing. Chiar daca modific acolo din 3 in 7, daca nu reusesc sa imi activez din maxidot meniul, aceasta functie se dezactiveaza la punerea contactului. Asa ca ... ma chinuiam degeaba. O activam, dar ramanea pe off - ca nu am meniul.

Link către comentariu

am incercat sa modific valoarea la ralanti, din grup 2, am introdus 12233 la security coding (engine si apoi adaptation), dar nu ma lasa sa modific din 9182 :P

Link către comentariu

Valoarea relantiului se modifica din adaptation, canalul 6, dupa ce ai introdus la security codinc 12233. Noua valoare e exact valoarea relantiului dorit :blah_:

Link către comentariu

multumesc... merg sa incerc in 6 :beerchug:

LE - a mers,de la 819 am setat la 860, cat e minim normal pt O2, in MBlocks arata acum consumul ralanti intre 0.4-0.6 fata de 0.4 initial.

Modificat de RRS
Link către comentariu

Eu aveam 830 si am lasat 850, dupa ce m-am "jucat" putin cu turatiile.

Nu reusesc insa sa calibrez vitezometrul ca sa imi arate exact viteza cu care merg. Nu imi accepta noul coding, respectiv ultima cifra din el. Accepta doar 1 sau 2, insa nu se observa o diferenta sesizabila.

Link către comentariu

• kthor changed the title to Setări Vag-Com Octavia2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!