Jump to content

Demontare/prindere acoperis hard top Westfalia


cojo_
 Share

Postare recomandată

Salut, o problema comuna la camperele cu hard/high top este ruginirea muchiei unde se imbina acoperisul de fibra cu caroseria. Rugina este cauzata de mancarea in timp a masticului cu care este lipit acoperisul de muchie, intra apa prin fisuri --> rugina. Zona respectiva mai rugineste si din cauza condensului care se formeaza pe partea interioara a cocoasei (dormit, gatit) si care apoi se prelinge pana la imbinarea cocoasei cu partea metalica a acoperisului.

Tratarea ruginii presupune, in mod optim, indepartarea acoperisului, lucru deloc usor din cauza sistemului de prindere. Ma intereseaza daca a facut cineva asta. Pe forumuri nu am gasit foarte multe informatii, pun aici ce am reusit sa aflu, cu rugamintea catre cei care au mai multe informatii sa completati/corectati.

Sistemul de fixare

Acoperisul metalic este alcatuit din 2 foi. Muchia partii superioare este gaurita din fabrica. Cele 2 foi sunt nituite, eliminarea niturilor prin gaurire permite separarea celor 2 foi. Muchia acoperisului de fibra este imbracata cu un profil U metalic, cu rol de protectie. Apoi, profilul U este lipit de muchia unde se imbina prin nituire foile metalice. Apoi, se aplica mastic care astupa jgheabul in proportie de 2/3. Muchia metalica ramasa (indreptata in sus) se acopera cu un cheder -sina, iar la capete (fata-spate) vin cate 2 capete-sina e fiecare parte a masinii. Acoperisul se mai fixeaza si cu cate 2 urechi metalice (2 fata, 2 spate) prinse cu suruburi de partea metalica si cu nituri de partea de fibra.  Am facut si o schita, cu poze exemplificative. Explica foarte bine aici si aici

Repere noi, coduri

Jgheab foaie metalica superioara acoperis aici cod 251817310A

Cheder sina capat aici cod 251-853-709 detalii mai multe in film prezentare aici

Ce nu stiu este daca profilul U metalica care imbraca muchia acoperisului de fibra se poate comanda, are vreun cod? Cei care au facut operatiunea asta, cum ati dezlipit, detasat acoperisul de fibra? Aveti poze cu urechile metalice, unde mai exact sunt amplasate? Ce mastic ati folosit pentru lipire/umplere jgheab? Ce produse pentru tratare rugina / grunduire, etc?

Am atasat si cateva poze cu rugina muchiei mele

 

rsz_schita_sistem_prindere.jpg

cba4fed0-0b2f-4c8a-a47a-6f7b2ad65793.jpg

3886db93-a0ea-4b7e-bbaa-4e5185f29f33.jpg

c532442e-517a-4c8e-bc96-3b085950be83.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

pe samba este un topic unde gasesti informatiile de care ai nevoie!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!