Jump to content

Distributie motor 1.0 AUC


sk100it

Recommended Posts

Va salut cu respect.As dori sa inlocuiesc kitul de distributie la acest motor AUC.

Din pacate nu am diapaz de verificare a intinderii curelei si as dori sa aflu daca acest tip de motor are rola intinzatoare cu reglaj automat al intinderii curelei.

Sau daca cineva imi poate da niste detalii despre tensiunea de intindere si de unde as putea achizitiona un frenventmetru sau diapaz mi-ar fi de mare ajutor.

Va multumesc anticipat si sper sa nu fi deschis un topic nou despre aceeasi problema.

Stima.

Link to post
Share on other sites

Nu ai nevoie de sculele alea, rola este cu reglaj semiautomat. Ţi-am ataşat nişte doc care descriu exact procedura de montare a curelei şi de întindere

AUC DISTRIB.pdf 1-AUC - distrib..pdf 2-AUC-distrib-demontare.pdf 3-AUC-distrib-montare curea.pdf 4-AUC-verificare intindere curea.pdf

Link to post
Share on other sites

Multumesc mult de informatii.

Singura treaba ce am dubii este aceea la verificarea intinderii.Adica trebuie sa imping cureaua in acea fanta,iar daca ajunge acolo este ok,iar daca nu ajunge nu este suficient intinsa?

Link to post
Share on other sites

Cred că nu ai înţeles cum este descris în doc nr. 3. Încerc să îţi explic din ce am înţeles eu şi ce am văzut când mi-a schimbat mie distribuţia (eu cu mâna mea nu am schimbat niciodată).

În primul rând rola are o tăbliţă cu două decupaje (unul mai mare unde trebuie să se vadă şurubul 2 şi unul mai mic unde trebuie să se alinieze indicatorul) şi un indicator.

55428.jpg

Se montează rola şi se strânge la mână şurubul de fixare astfel încât şurubul nr. 2 din desen să se vadă prin decupajul mare al tăbliţei de la rolă. Apoi cu un imbus îndoit se tensionează rola în sensul acelor de ceasornic până când indicatorul vine undeva pe la jumătatea decupajului mic din tăbliţă. După asta se strânge şurubul de fixare al rolei la 20Nm. Învârţi arborele cotit de două ori în sensul de rotaţie până vine din nou la TDC cu cilindrul 1 şi verifici dacă poziţia curelei este ok şi a indicatorul rolei este cum l-ai fixat. Nu scrie acolo, dar parcă am citit undeva că dacă din greşeală strângi prea tare şi indicatorul depăşeşte fanta trebuie să demontezi rola şi să o iei de la capăt, nu este permis să o detensionezi din imbusul ăla învârtind invers.

Practic dacă respecţi modul de strângere ai garanţia că ai cureaua întinsă în parametri.

Ce este în pdf nr. 4 este verificarea funcţionării întinzătorului, adică dacă apeşi pe curea indicatorul rolei trebuie să se deplaseze şi apoi să revină la locul iniţial

Link to post
Share on other sites

Multumesc mult,gata ,am priceput.

Recunosc,imi place sa-mi bag manutele in masini,chiar daca meseria mea de baza este cu totul alta.

Sincer,la motoarele cu lant de distributie mi se pare mult mai usor de schimbat,chiar daca este mai mult de munca,cu datul baii de ulei,al capacului distributiei,etc.

Link to post
Share on other sites
  • 11 months later...
Laptes Florin

Pt schimbat distribuția la același tip de motor îmi recomandă cineva un chit de la o firmă mai bună?Eventual dacă sânteți în temă același cu care a venit mașina echipată.Vreau să nu demontez în fiecare an.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...