Jump to content

Arteon Rline 2.0TDI 190CP 4M


crocodiluQ

Postare recomandată

Sa o stapanesti sanatos. Asteptam mai multi km sa ne poti impartasi mai multe idei.

Poate nu am citit eu bine dar nu am vazut daca este de 150,190 sau 240cp

Link către comentariu

Mersi! Idei impartasesc cand ma mai obisnuiesc cu ea, daca vrea cineva sa intrebe ceva despre masina, feel free.

Este de 190CP, am editat mai tarziu. Era singurul motor disponibil in acel moment din cauza WLTP-ului.  240 am inteles ca nici nu o sa mai fie, 150 nu ma interesa oricum, iar 2.0 280CP de benzina.. nici nu era atunci, plus ca vine cu 4K+ la pret.  Ala probabil era motorul de luat, dar pe locul doi pentru mine e acest 2.0TDI, imi place cum merge dieselul momentan.

 

Modificat de crocodiluQ
Link către comentariu

O culoare diferita si foarte frumoasa iar comparatia intre fosta si actuala este perfecta :lol:Mazda era o studenta, pe cand Arteon-ul e o tipa la 35+, stilata si rafinata.

Sanatate tie si ei si sa te bucuri de ea! :Driver:

Link către comentariu

Salutare, s-o stapanesti cu placere, asteptam mai multe poze, impresii in timp cat si posibile modificari etc.

Sa stii ca daca ai buget, diferenta de pret pentru 2.0 benzina 280 merita fiecare cent.

Nu exista comparatie intre 2.0TDI de 190cp si 2.0 TSI de 280cp (care este motorul identic de pe golf 7R .. are niste performante uimitoare, mai ales modificat).

Dar, desigur, fiecare cu preferintele lui si targetul masinii respective :D 

PS: Acorda-i DSG-ului si motorului 10-15k km ca sa vezi cum se comporta defapt, DSG-ul iti invata stilul de mers etc.

Drive-ul e facut pentru a merge linistit, nici o tenta sportiva. Motorul se va mai "lasa". 
Nu uita sa respecti un oarecare rulaj de rodaj.

Urmareste la viteza sunetele si fluieraturile de la vant, am vazut ca multi au problema de la chedere sau alte ornamente si se aude urat la viteza mai mare. S-ar rezolva pe garantie dar e frecus ..

Spor !

Modificat de bubu182
Link către comentariu

da, pare ca se aude ceva usor pe la chedere, deci e o problema generala. Inca nu suficient de tare incat sa incerc sa vad de unde vine, dar mi-a atras atentia.

Oricum trebuie sa opresc muzica inainte de asta, deci nu pot sa zic ca m-ar deranja un sunet mic de la vant :)

Da, ar fi meritat diferenta la 280, dar o data nu era disponibil (si nu stiam atunci cu cat era mai scump + stiti cum e, cand nu mai ai rabdare),  iar apoi diferenta de 4000+ ar fi dus bugetul undeva unde nu doream momentan. E OK si asta de 190, ceva mai potent ca ala de pe Mazda, dar nu cu mult, oricum e destul de puternic pentru ce fac eu cu ea.

Astept vremea putin mai buna pentru niste poze, din fericire pot sa fac in continuare si cu Mazda pt ca am dat-o unui amic. Si interesant, si masina anterioara Mazdei e tot la el, un Accord .

Deci o sa iasa niste poze faine cu toate 3, accord alb, mazda rosie si arteon galben :)  (se vede un trend al genului de masini pe care le prefer)

Modificat de crocodiluQ
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! E o masina deosebita. 

Pana la VW, trendul era sa cumperi masini fiabile :lol:

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos. Sunt curios cutia e cu 6 trepte sau 7 ? (inainte)

Link către comentariu

@bebee , good one :) Honda da, fara nicio problema, dar era si cheala si manuala.  Mazda a avut problemele ei, nu e fiabilitatea asa cum o lauda toti. O gramada de piese ieftine pe ici pe colo, am schimbat 3 seturi de discuri de frana + placute in 30.000km. Garantie, dar la un moment dat n-au mai vrut sa le schimbe, iar placutele tot timpul a trebuit sa le platesc, chiar daca s-au stricat din cauza discurilor de 2 lei de la mazda.

@ShadoWzZ, cutia e in 7 trepte. (si una inapoi :) pe langa astea).

Link către comentariu
4 hours ago, crocodiluQ said:

Honda da, fara nicio problema, dar era si cheala si manuala.

Honda adica Acura TSX? nu scapi de mine nici aici.

Iaca nu sunt singurul care a trecut la VW dupa Mazda si Honda. Sa o stapanesti sanatos!

Tocmai ce am vazut ca VW a primit aprobare pentru Arteon in SUA; o sa merg sa-l vad si eu cand il lanseaza.

Modificat de Iulian M
Link către comentariu

da, Acura TSX in US de fapt. Foarte buna masina, cu un look care nu a imbatranit nici astazi.

Ha, m-au prins oamenii de pe forumul Mazda :).  E bine daca si altii au facut trecerea asta, eu unul n-am mai avut personal niciodata pana acum o masina germana, oricat de ciudat ar parea.

Doar de ale noastre, frantuzesti si ceva japoneze. Deci sunt putin curios cum se va descurca VW. Cum e Golf-ul ala GTI, cred ca-i o placere de condus ?

Link către comentariu

Va rog sa nu transformati topicul in chat. Ar fi pacat si totodata impotriva regulamentului.

Multumesc pentru intelegere!

Link către comentariu

OK, sa revenim la Arteon :)

Am o intrebare la care nu i-am gasit inca un raspuns si nici manualul nu ajuta prea mult, e destul de prost structurat si explicat orice in el.

LED-urile sunt adaptative? Adica stie sa le ridice, coboare, conuri de umbra, minuni? Daca da, cum naiba le faci sa mearga asa?

Selectorul pus pe AUTO si apoi tot ce mai poti sa faci e sa umbli din maneta -> Faza lunga/scurta(?). Nu l-am observat noaptea sa faca nimic, fie sta in faza scurta (care, din ce vad, e cea mai puternica faza scurta pe care am vazut-o vreodata, bate incredibil), fie trece pe faza lunga.   In care moment incepe sa schimbe automat daca vede lumini venind din fata ?

Sau nu are asa ceva si atunci s-a rezolvat si mai simplu ?

La Mazda de ex, treceam in Auto + Faza lunga si atunci intra adaptativul in actiune. In Auto + Faza scurta, aveai .. evident doar faza scurta.

 

Ce-am mai observat, iluminarea in curbe chiar functioneaza, cand te apropii de un coltz undeva, brusc se lumineaza in directia aia, chiar inainte de a lua eu curba (sau probabil exact in acelasi moment). Nice.

Link către comentariu

Dynamic Light Assist ar trebui sa se activeze din maneta de lumini la o apasare scurta spre inainte (directia opusa flash'ului) si ar trebui sa iti apara in bord semnul acela de faruri cu un A. Stiu ca pana la un moment dat era optiune pe Arteon, apoi intrase in standard, dar nu stiu sa iti zic exact cand s'a produs trecerea asta.

Cu Dynamic Light Assist, da, face fix chestiile astea, conuri de umbra, faza scurta pe un far, lunga pe celalalt etc, totul in functie de trafic.

Link către comentariu

Nu gasesc nicio informatie despre sistemul asta, nu apare nici un lista de dotari standard la RLine, nici nu poti sa-l alegi din configurator.

Tot ce scrie ca are la standard e:

Faruri LED TOP:

- iluminare dinamica la virare (da, are)

- reglare automata a distantei de iluminare (da, cred ca are, asta e altceva decat DLA)

- lumini de drum separate LED

As zice 90% ca nu are niciun DLA de fapt (cu toate ca imi apare acel semn de faza lunga cu A in el de care zici, dar nu face nimic, sta in faza scurta tot timpul)

Later edit: are DLA in meniul de Lights si e activat. Foarte ciudat, trebuie sa mai testez.

Modificat de crocodiluQ
Link către comentariu
lambda_dryver

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente! Arteon-ul, mai ales in coloritul acesta, este absolut superb, iar exemplarul tau este si "inzestrat" cu tot ce trebuie! O masina dupa care intorci capul pe strada, cu siguranta :wub:.

Legat de DLA, sunt cateva conditii ce trebuie indeplinite pentru ca sistemul sa fie activ, anume:

  • sistemul activat - martorul prezent in bord;
  • viteza >65 km/h;
  • lipsa iluminarii stradale, de orice fel (stalpi, becuri pe marginea drumului - case, geamuri, reclame luminoase etc.);
  • maximum 4 participanti la trafic prezenti in zona iluminata (2 / sens);

Ce nu stiu este daca exista si vreo conditie suplimentara legata de faptul ca pe Arteon, DLA-ul tine cont si de GPS pentru a ilumina virajele proactiv...

 

Link către comentariu

@crocodiluQ acum nu te astepta la nu stiu ce chestii de la el. Da, e bun, isi face treaba, dar nu e atat de evident ca in filmuletele de prezentare :) 

@lambda_dryver wow, nu stiam si de treaba cu GPS'ul

Link către comentariu

Nu vreau sa fiu offtopic, dar @tudy_cnu nu stiu pe ce drumuri si cu ce viteza mergi tu, dar consider ca DLA isi merita toti banii.

Consider ca pe Golf 7, Arteon, Passat B8 e putin mai avansat fata de Passat B7, avand in vedere iluminatul LED!

@crocodiluQ Sa stapanesti sanatos masina si sa iti aduca numai bucurii!

 

Modificat de xdx
Link către comentariu

Eu am fost mai mult curios sa vad daca VW a fost in stare sa-l faca mai bine decat Mazda. La Mazda, dupa 1 sapt, am renuntat la el, primeam prea des flash-uri din sens opus. Si se vedea clar ca sunt anumite situatii in care nu are cum fizic sa reactioneze rapid ci doar dupa cateva secunde de orbit omul din fata.

Daca ar merge bine pe Arteon, da, isi merita banii, dar daca e la fel ca pe M6, o sa ramana probabil dezactivat.

PS: Mersi tuturor de urari si aprecieri pt masina :)

Modificat de crocodiluQ
Link către comentariu

Singura problema va fi daca cel care vine din contrasens are faruri gen lumanari....pe care senzorul nu le va detecta in timp util. In rest e ultra mega super duper wow, si nu glumesc.

Link către comentariu

Kessy eu din cate stiu vine standard, cel putin cand am vrut sa imi comand un tiguan 2.0 TDI 190 CP, venea standard. Intradevar mai pleateai nu stiu cat sute de euro in plus pe kessy + alarma. Dar Kessy era standard si trecut in dotarile standard.

 

Link către comentariu

Depinde la ce te referi.  Pornirea din buton fara cheie, da, e standard.

Intrarea in masina cu cheia in buzunar nu e si vine la pachet cu alarma.  Kessy costa acum 570E, iar alarma 410E. Putin cam exagerat, pentru o alarma absolut inutila pentru mine.

Link către comentariu

Un mic update cu DLA, merge bine, m-am dumirit ce si cum + intradevar, e in dotarea standard acum. (era trecut in lista la Siguranta, nu la Lights).

Alte impresii dupa ceva drumuri, culoarea asta tine relativ la jeg, nu prea se vede pe ea, comparativ cu rosul de pe Mazda.

Alta chestie e ca vad o gramada de lume cum intoarce capul dupa ea sau alti soferi din trafic stau tot timpul cu ochii pe ea. No biggie, doar iti gadila putin orgoliul :)

Cel mai 'enervant' e ca lumea nu prea a auzit de modelul asta si toti care ma intreaba, ce masina ti-ai luat ? Arteon.   Ce?  .. Arteon.   Art cum ? Ce marca e asta ? :)

Modificat de crocodiluQ
Link către comentariu

le poti spune ca e un Passat putin mai scump.

ca de alea stie lumea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!