Jump to content

Huruit in mers la decelerare viteza 1,2,3


Glacius
 Share

Postare recomandată

Am cautat intai sa ma asigur ca nu fac un dublu post dar nu am gasit nimic sa semene cu problema mea : De aproximativ o saptamana dupa ce am urcat o panta si am atins cu scutul putin zapada de pe mijloc mi a aparut un huruit in habitaclu care apare atunci cand sunt intr o viteza 1,2,3  dar se aude tare si bine dupa ce las de acceleratie vreo 2-3 secunde..si apoi ramane constant , de indata ce apas acceleratia huruitul se reduce n volum e ceva acolo dar nu atat de pronuntat. Cand apas Ambreiajul dispare total ..iar scos din viteza la fel masina e silentioasa ca o pisica . Un mecanic mi a spus ca e Volant ul dar am ascultat cateva clipuri cu Volant dus si nu suna a tacanit..iar la mine la relanti nu se aude nimic in plus pe langa zgomotul rotund al motorului ..si nici nu vibreaza mazina .. ambreiajul prinde un pic sus dar e ok . ..  as vrea o parere..sa nu ma apuc sa cumpar kit volant + ambreiaj etc ..si cand colo sa mai fie altceva .. ceva pareri ..daca modul cum apare dispare acest zgomot e specific unui Volant dus .. 

Posibil suporti motor uzati excesiv sa duca la un asa zgomot?? ..n ar trebui sa am acelasi huruit si cand e scoasa din viteza sau cu ambreiajul calcat?

Tin sa precizez ca acest  mic zgomot de aceasi maniera a aparut inca de acum 8 luni din vara ( atunci il percepeam mai bine in viteza a 2 a neturat) .. dar era f greu perceptibil ..   si incet incet parca a crescut  dar faza de acum 2 saptamani  cand am lovit zapada cu scutul l a facut sa se auda tare ..initial am crezut ca o fi sparta toba sau ceva dar a fost verificata si e intacta . Multumesc ! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica traseul de esapament , racordul flexibil, pe la imbinari, sa nu atimga undeva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mecanicul azi s a uitat la tot traseul tobei de esapament s ia spus ca nu a vazut nici o problema..am sa merg la un al 2 lea doar ca sa fiu sigur .. nu ti pare a fi o problema de volant sa inteleg? cum de fapt cred si eu ..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Volantul daca e pe duca la apasarea ambreiajului ii dispare bataia, ai incercat cu ambreiajul calcat sa vezi dc mai face.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am scris mai sus ca daca apas ambreiajul dispare acel sunet total ..devine silentioasa .. daca scot din viteza la fel .. cand acelerez in viteza  1,2,3, la fel scade nivelul zgomotului nu mai huruie.. dar cand las si nu mai accelerez face groaznic  pt vreo 2-3 sec apoi ramane un huruit asa de fond .

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atunci e clar, volant uzata, te pregatesti de un kit nou de ambreiaj. cati km. are?

Modificat de calin.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

178 000km  pe actele din Germania .. nu pot sa bag mana n foc ca s reali dar..posibil sa nu fi fost schimbata niciodata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Am schimbat ambreiaj volant kit Luk si acel zgomot e in continuare acolo ...la fel cand apas ambreiaj dispare... mecanicul e bun nu exista risc sa nu le fi pus bine... ambreiajul acum de abia ridic piciorul si masina pleaca plus ca e ca pana de usor de apasat.. nu pot sa inteleg ce poate sa faca acel zgomot ...

Am tot citit pe forum si cred ca :

1 suport motor dus

2 turbina pe duca sau cu probleme ar mai putea fi

3 suport cutie viteze.

Modificat de cogdao
Scrie corect gramatical, fara prescurtari.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am ajuns inca la mecanic sa verific tot ce tine de suport motor si cutie, de indata ce verific am sa revin , multumesc frumos ..am sa tin cont de ce mi ai precizat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Acum am luat masina de la mecanic..inca face acel zgomot nici el nu a gasit ce problema ce l poate cauza  ..a spus ca partea la vilbrochen cu volant nu are probleme cand am schimbat volant+ ambreiaj m a si pus sa cumpar si ceva semering la vilbrochen nou a verificat tot acolo . S a uitat si  la rulment partea aceea la cutia de viteze nimic ..  suportie cutie sunt ok .. suport motor ( cei doi ) nu mi a dat nimic in bord ca unu are senzor altul nu si ma gandesc ca trebuie sa sesizeze oricare. Am mai citit ceva legat de wastegate ul din Turbo .ca  gazele nu ar fi scoase cum trebuie si provoaca o oarecare turbulenta acolo inauntru  ..intradevar zgomotul e mai pronuntat cand o calc pana pe la 2500 rpm in a 2 a si a 3 a si apoi o las.. dar.. de ce se aude acel huruit ca de toba sparta si cand dau simplu in marsarier ca sa fac o parcare laterala? nu cred ca intra turbo atunci..  si nici nu simt o scadere in modul cum trage masina . Ce am mai observat e ca pe autostrada la viteza de 100 km + apare un tremur in habitaclu care se simte in toata caroseria ... se simte acel tremur si la viteze mai mici gen 50-60 dar nu atat de pronuntat .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru ajutor.. dupa scos jos si repus scut tabla protectie teava de esapament care se misca putin dar nu acela a fost problema am ajuns sa realizam ca un mic scut tot de tabla intre cutie si motor mi a fost intors de zapada cand am atins cu scutul ..si atingea pe cutie si pe motor ..pus in pozitie  cum trebuie sa fie si gata zgomotul a disparut ..f multe scuturi de genul are audi si doar batai de cap cu ele .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!