Jump to content

Caddy TDI vs Caddy GPL


kicker
 Share

Postare recomandată

Am deschis acest topic in ideea de a aduna cat mai multe informatii concrete si a afla parerile celor ce au avut de a face cu motoarele 1.6 TDI si 1.6 SR si 2.0 i + instalatie GPL ( montata ulterior nu CNG de fabrica).

Asadar nevoiile sunt urmatoarele: 

- o masina care sa nu genereze costuri mari pentru consumul de combustibil

- fiabilitate

- sa fie dotata cu aer conditionat

Poate va intrebati de ce am ales Caddy, o masina spatioasa ce se pliaza pe nevoile mele, din ce stiu in general nu au probleme pe partea electrica, nu apare rugina la praguri, raze aripi, etc.  Pe langa acestea, am condus mai multe exemplare de Caddy ( 2006-2014) dar numai diesel, imi place ca are un minim de confort si nu este o masina nesigura comparativ cu Dokker.

In concluzie care varianta ar fi cea mai ok?  Gaz ori Motorina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tata detine un caddy 2014 1.6 plus gpl din fabrica( landi renzo).  Masina are vreo 235000 km. A fost cumparata sh pe la 215000. Pana acum doar probleme cu injectoarele la gpl care sunt consumabile si costa 1100-1200 toate. In rest motorul mi se pare incredibil, nu consuma gram de ulei. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 Costuri minime dpmdv clar ai pe GPL ; consum mai mic, anexe si subansambluri mai putine / ieftine, piese foarte accesibile ( cu banii de un kit de ambreiaj + volant la 1.6 tdi segmentezi un motor MPI ). Nu stiu ce rapoarte are la cutie caddy benzinar, insa tdi'ul sta bine tare afara..daca o conduci preponderent pe autostrada si la viteze de peste 130 clar te avantajeaza cutia lunga. Daca nu intra in calcul si placerea de a conduce / nevoia de cuplu / posibil soft samd eu zic 100% gpl.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam scurte rapoartele. E o masina mai mult pentru oras. La 3000 in tr 5 are 100km/h.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tatal meu are un caddy 2009 1.6 gpl Landi Renzo  FSI masina luata pe la 30k km , in prezent vreo 120k km nici o problema cu masina pe partea de rugina, sau a motorului. Masina consuma undeva intre 12-13 asta in Braila, care nu este un oras f aglomerat. In afara in jur de 9-10 la viteze de pana in 110. E destul de zgomotoasa la viteze mai mari , si datorita cutiei scurte in 5 trepte. Daca planifici sa mergi cu ea mai mult urban e o masina ok , pt extraurban as zice mai degraba un diesel . Motorul e lenes si destul de gurmand daca te dai la el tare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce spuneti un motor pe benzina + gpl ajunge sa consume dublu  fata de un TDI, daca facem un calcul costurile combustibilului sunt destul de apropiate.   Adica cu GPL consuma 12 l la suta de km, in schimb un TDI consuma aprox. 6 l la suta. 12 l de gaz costa 35 lei, 6 l de motorina costa 34,8 lei. Restul ramane cu intretinerea si ce piese se pot defecta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e mixtul 12. La 100 la ora consuma 7 pe gaz. In oras cu ac pornit ia 11. Mixtul e undeva la 8-9. Si la tdi nu e mixtul 6.

Modificat de Planetara
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru consum mixt am facut calculul, cat are TDI-ul consumul real?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La aerodinamica cadyului si la faptul ca o sa ai greutate mai tot timpul cred ca un 7. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!