Jump to content

Probleme caseta directie


parcalabuv
 Share

Postare recomandată

De cateva saptamani ,dimineata sau la prima plecare din zi,la plecarea de pe loc ,la rotirea volanului in orice directie parca aud un 'clonc' .Zilele trecute 'cloncul' nu mai pare,ci se aude clar. Cu motorul pornit la actionarea volanului se aude bine dar nu-mi dau seama de unde vine.Opresc motorul sa nu mai lucreze servo(de fapt nu e servo , e electrica) , sa opuna mai multa rezistenta, dau de volan stanga ,dreapta.Surpriza maxima ,la incercarea de rotire spre dreapta cloncanitul se transforma intr-un zgomot aproape "fier pe fier"  si se aude dinspre coloana de directie. Ma gandeam ca e crucea aia cu bucse aflata la jumatatea axului de directie.Sun la Avia si fac programare pentru azi , sa vedem exact care e problema .Masina are 111.400 km ,inca in garantie pana in iulie sau 120.000 km.

Ajung la 9, mecanicii testeaza , nu e niciun dubiu: caseta de directie defecta, are "joc" destul de mare. Se schimba pe garantie dar cu o conditie : geometria rotilor sa fie in parametri .Ce sa va zic ? emotii mari pentru mine pentru ca 3 ani si jumatate nu am facut niciun fel de reglaj la unghiurile directiei pentru ca masina nu uzeaza neuniform anvelopele si in momentul in care iau mana de pe volan , merge drept.Stiu ca era bine sa o fi facut totusi dar...In fine se face testul ,eu langa masina, langa calculator ,ma pricep binisor la mecanica dar datele geometriei nu prea le inteleg.Ma intreaba mecanicul : cine a condus masina pana la momentul actual? Zic : eu! la care mecanicul intinde mana catre mine : "felicitari masina nu e lovita, se va inlocui in garantie, e ceva ca la km astia sa arate geometria asa de bine".

Pana sa vina vina actele din atelier ma asez la biroul cu piese de schimb , scot talonul si il rog pe consultant sa imi spuna un pret sa vad cam cat era distractia fara garantie, 9 mii ron sau 8 mii ron cu piesa veche la schimb plus manopera  ,rezulta un total de aproximativ 12mii ron.?? . Totusi, la putin peste 100 mii km sa se intample treaba asta nu mi se pare ok, referindu-ma la calitatea materialelor ... La mine garantia a tot lucrat : La 3 luni de la achizitie am schimbat ambele faruri ca se exfoliau.Pe la 30 mii km am schimbat uleiul din cutie ca facea un zgomot ciudat, la 60 mii rulment stanga fata, acum caseta dar si oglinda exterioara dreapta ca au aparut niste puncte negre pe stratul reflectorizant .

 

Acum astept sa vina caseta, sa ma sune de la service  si sa rezolvam problema.

 

Modificat de parcalabuv
Ps
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atasez si un fisier cu sunet la actionarea volanului catre dreapta, cu motorul oprit.

Voice 002.m4a

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesant...Dar mai interesant e ca ai reusit s-o schimbi pe garantie.Parca mai era cineva cu B8 care a schimbat caseta de directie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina are 4 ani garantie care se implinesc anul asta in iulie sau 120.000 km ,iar baietii de la Avia nu au fost niciodata de conceptie "exploatare necorespunzatoare" deci ne pare rau,clientul scoate banu' , adica genul de atitudine pe care o practica multe "reprezentante" .

vrlmcrs, din exprimare pari surprins, dar din pacate am ajuns sa ne miram de lucruri absolut normale. Am cumparat un produs , am garantie , l-am intretinut conform conditiilor impuse de fabricant, nu vad de ce in momentul  in care s-a defectat ceva sa inceapa o negociere cu stati sa vedem daca se poate, nu se poate.Dar deja sunt off topic ...

"Interesant" e faptul ca dupa doar 3 ani jumatate si 100mii km piesa asta a cedat .

Modificat de parcalabuv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am rezolvat, programare marti la ora 7 ,telefon de la service la 12.30 ca e gata masina.Foarte multumit de promptitudinea Avia Pantelimon.

Caseta directie si geam oglinda dreapta schimbate ,geometrie facuta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Buna am și eu o problema oarecum asemănătoare. Am pornit mașina tot un Passat b8 și am rămas fără servo am mers cu ea până la o parcare aproximativ 300 de metri după care am pornit o și servi și a revenit. Funcționează normal numai că în bord îmi apare un martor aprins cu roșu un volan și semnul exclamări. Am fost pe la câțiva mecanici și fiecare a schimbat câte ceva am inceput cu bateria că cică s ar putea să fie de acolo după alternatorul că vechiul nu .ai incarca.dupa incarca dar nu în parametrii.am vb cu cineva la o reprezentanta și spunea că ar putea fi o eroare de soft și că sa verific prima data dacă am ceva joc pe la roti și după aceea să merg sa îmi facă un upgrade.am și un cod de eroare .daca s a mai confruntat cineva și mă poate ajuta . Că deja înnebunesc am schimbat bateria plus alternator puls verificări peste verificări. Servo merge ok

IMG-20220803-WA0000.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Defect mecanic, nu are legatura cu bateria. Se poate incerca un update de sw, daca eroarea persista, alta caseta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Bună ziua, 

 

Recent am fost cu Passat-ul (B8 2.0 Tdi 150 CP din 2016) la revizie. La final în nota de constatare mecanicul mi-a spus ca as avea probleme la caseta de direcție și trebuie schimbata. Am cerut mai multe detalii și mi-a arătat ca la rece când rotește tare de volan se aude ușor un fel de "țăcănit", dar doar cu motorul oprit. Cand pornește motorul acest sunet nu se mai aude. De asemenea eu nu am observat sunetul pana acum, iar masina se comporta exemplar pe autostrada și la viraje. Volanul nu mi se pare ca merge greu.

 

Este posibil sa fie altceva? 

 

Urmează sa fac o programare si la alt service sa vad daca mi se da același diagnostic. 

 

Multumesc! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dacă operația se face pe banii tăi, poți încerca o reglare (există șurub de reglaj) sau o revizie. Până la schimbat e mult.

De ce ai schimba o casetă, dacă trebuie să-ți arate mecanicul că e defectă doar dacă mașină stă pe loc și motorul e oprit?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

LiviuSF ai rezolvat problema la caseta de direcție? Cum?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!