Jump to content

Sisteme de Asistenta la Parcare - Probleme; Retrofit; Discuții (Tiguan AD1)


TrancerDJ
 Share

Postare recomandată

La o saptamana dupa achizitie, camerele video s-au dezactivat. Pe scurt, am mers cu masina, am oprit motorul pentru cateva minute, imediat dupa ce am repornit a aparut ceva in bord referitor la o dezactivare (nu am apucat sa vad tot mesajul) si la cuplare marsarier/manevre pe ecran imi apare doar imaginea de la senzori, dar nu si imaginile din camere. Cand incerc sa selectez orice setare referitoare la camera, primesc un mesaj "Functia nu este disponibila momentan".

Trebuie sa ajung in service la Porsche, dar se pare ca PBN e foarte plin si ma poate programa peste o saptamana si ceva. Incerc la Vest intre timp, de unde am luat si masina si care au fost f ok. S-a mai confruntat cineva cu problema asta pana acum? Pe internet nu am gasit f multe detalii, ma gandesc ca poate e un quick fix din meniu...

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca update, se pare ca e o problema raspandita, afecteaza sistemele MIB2. Sa vedem daca au un update de soft, m-am programat in service pe 11 august, se pare ca sunt foarte aglomerati.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Dupa doua saptamani de asteptare azi am avut programarea in service la PBN. Experienta destul de proasta, impresia a fost ca vor sa scape de mine din service cat mai repede, inclusiv cu un estimat ca dureaza cateva ore pentru ca diagnoza le spune ca trebuie sa verifice fizic toate cablurile, ar putea dura cateva zile chiar toata povestea.

Am primit un voucher de 10 lei si trimis pachet cu taxiul - dupa 20 minute sunat sa vin sa ridic masina. Concluzia: reset la calculatorul camerelor care a durat cateva minute (si pentru care am asteptat 2 saptamani pentru programare in conditiile in care s-a stricat la o saptamana dupa ce am ridicat masina noua), daca se repeta trebuie schimbat computerul si toate cele. Astept acum si tin pumnii sa nu se repete. Consilierul a incercat sa fie helpful (nu si colegii lui de acolo), dar feedbackul a fost sa vorbeasca mai mult cu clientii in loc sa ii puna pe drumuri (puteam astepta jumatate de ora pentru reset si daca trebuiau verificate fizic conexiunile ulterior plecam, nu era o problema).

Interesanta experienta de asteptare - in PBN nu poti sa stai jos in zona pentru clienti daca nu consumi de la cafeneaua lor (avem cumparata cafeaua deja) - mi s-a spus ca trebuie ori sa plec, ori sa nu mai consum cafeaua mea. Interesant - as fi crezut ca zona nu e o afacere comerciala, ci un punct de asteptare in care am la dispozitie si unele produse (apa, suc, cafea, diverse) - se pare ca m-am inselat...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am discutat cu mai multi, dar as prefera sa nu dau numele pe forum, mai ales avand in vedere ca experienta poate fi profund subiectiva - eu de ex vad prin perspectiva iritarii de a fi pus pe drum, a problemelor de genul asta la o masina noua etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te intrebam pentru ca eu am avut experiente cu vreo 4 consilieri de service. Si cei mai okay au fost Bogdan si Cornel. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu Bogdan am mai lucrat in trecut, e f ok...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salutare,

am Tiguan cumparat de nou din 2017, recent mi-a aparut o eroare: Park Pilot error.

Aceasta eroare imi dezactiveaza toate functiile de asistenta la parcare: senzori fata-spate si camere.

A mai intampinat cineva aceasta problema.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fa o scanare si posteaza erorile stocate - pe 10 - park.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are de ce sa faca nicio scanare, masina este noua, are garantie, se duce la dealer si rezolva dupa care posteaza aici rezolvarea :).

@Mircea3M: ai un avertisment pentru deschidere de topic aiurea si fara a preciza modelul masinii. Daca in urmatoarele ore nu editezi profilul sau nu precizezi modelul masinii, posturile se sterg. Multumesc.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si asta e o solutie, dar poate nu vrea sa ajunga acolo, nu poate.....sau vrea sa stie pana ajunge acolo, ce poate sa fie. Iar la dealer te poate programa peste doua saptamani.

Oricum, asa este - masina noua = mergi la garantie, daca nu a fost implicata in alte evenimente si daca are garantie.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

multumesc pentru raspunsurile prompte. 

Am programare la dealer pe miercuri insa doresc sa fiu familiar cu problema si cu eventualele solutii aplicate de alti dealeri daca cineva de pe forum
a intampinat aceasta problema. 

Pe forum-uri din alte tari am vazut ca aceasta problema e destul de des intampinata...insa fara o solutie concreta si aplicabila pentru Romania.

 

@vdragos: Din pacate nu sunt familiar cu forumul, si sincer sa fiu nici nu am citit regulamentul. Profilul era editat, l-am actualizat acuma cu datele de la VW Tiguan. Trebuie sa fac ceva mai special?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Excelenta, potrivit Regulamentului, la postare trebuie sa dati toate datele de identificare necesare unei discutii cu sens despre problema. Dv. ati spus Tiguan 2017, daca spuneati si albastru eram lamuriti pe deplin, avind in vedere ca in 2017 a incetat productia de 5N2 si a inceput cea de AD1.

Si un hint: cunoasterea si respectarea Regulamentului nu sunt optionale. Iar profilul nu este editat, zice ca aveti un Audi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare,

dupa cateva zile in service, problema pare sa fie de la un senzor de parcare spate.

Interesanta abordare. Daca se defecteaza un senzor se anuleaza functionalitatea tuturor senzorilor de parcare si streaming-ul video de la camere. :banghead:

Au comandat senzorul si tocmai ce am aflat ca nu e suportat de garanție...deoarece senzorul cu problema ar avea pinii îndoiți si cumva a intrat si apa cu sare la el.

Prin iunie 2017 am avut un eveniment minor in trafic, m-a impins un nene cu o fabia si am schimbat/vopsit pe CASCO la reprezentanta câteva elemente din partea spate: bara, ornamente si elementul pe care stau senzorii. Acesta nu au fost avariate tare...mai mult s-au zgariat, ciobit sau rupt.

Cred ca in urma lucrarilor de reparatie mi-au indoit pinii de la senzor...altfel nu imi pot explica cum acesta are pinii indoiti acum.

Cum a ajuns apa la el, nu mi-am dat seama, deoarece dupa reparatie pana la aparitia erorii de ParkPilot totul a fost ok.

A mai fost cineva in situatia de fata? Cum ati procedat?

spate.thumb.png.b4ffe7a55ddbd3b6f6cca590a8d45818.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Singura varianta sa ajungă apa la pinii senzorului, este ca mufa sau carcasa senzorului, unde se efectuează conexiunea, sa fie sparta, deteriorata... Altfel, nu întra apa acolo, ai garnitură în conector

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca-ti dau hartie la mina ca este de la lovitura si e cel din poza, poti incerca o reconstatare la CASCO sa iei banii de la ei, ca doar nu ai stricat tu senzorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar pentru asta trebuie sa mergi, dupa ce iti dau cei de la service-ul care a constat ca a intrat apa cu sare in el, la service-ul unde ai facut reparatia de caroserie. Este vina lor ca nu au vazut la constatre ca si senzorul este afectat sau mai rau, ei l-au stricat.

Din experienta mea cu asa ceva nu o sa iti fie usor, eu nu am reusit sa inlocuiesc un radiator care fusese indoit la un accident si intr-un an s-a spart de la sine in locul unde fusese indoit, motivul a fost uzura normala...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am aceeasi problema legata de un senzor de parcare spate la un tiguan ad1 din 2018. Am avut de asemenea un accident usor, a intrat unul in bara din spate si un senzor a fost zgariat. Reparatia a fost pe casco, bara spate schimbata, doar ca senzorul a fost retusat si nu schimbat pt ca functiona dupa lovitura si dupa reparatie. Acum, la 5 luni dupa reparatie imi da eroare pe spate, dar camera merge. Sunt in service si la pbn si icearca sa ma convinga ca nu se poate schimba pe garantie pt ca a fost lovit.

Nu mi se pare normal sa imi factureze asa ceva din moment ce nu este vina mea ca nu mai functioneaza din senin si ca anterior in loc sa il schimbe au decis sa il retseze

Modificat de MirceaGA
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Deci, am ridicat mașină pe 15 februarie 2019, foarte mișto.Vw Tiguan 2 Tdi 190 CP HL plus parbriz încălzit, scaune ergo, oglinzi pliabile, R line exterior, portbagaj electronic, app connect si park assist customers camera spate.Super mașină și mă bucur că am așteptat de când am comandat-o pe 29 dec până pe 15 februarie pt cei 190 CP.Trage altfel fata de 150 CP care erau cam puțini când am făcut td.Acuma ne-am dat și noi puțin cu masina, prin oraș pe la rude etc.Duminica seara (52 ore după predare) bag in marsarier sa o parchez și... Error:Park pilot spate inactiv.Sa mor nu altceva.Sun luni dimineață la Darius Motors in CT și mă programează azi dimineață.Merg luni prin oraș cu zgomot infernal in bord incontinuu:Park pilot inactiv, error etc.Vin azi la service, o baga înăuntru, aștept 2 h și gata.Au spus că au informare de la producător căci dacă mașina da eroare la senzori sa i se facă un update de soft și gata.Acuma, dacă ei știau de chestia asta, de ce nu i-au făcut frumos vineri update de soft și mi-o dădeau updatată și gata.Apropo, : " sunteti primul cu problema asta". Uauu, de aia sunt pline forumurile și din țară și din afara cu aceeași problemă.In rest sper sa fie ok și să avem drumuri cat mai plăcute.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...
Bogdan legala
On 02.08.2016 at 14:50, TrancerDJ a scris:

La o saptamana dupa achizitie, camerele video s-au dezactivat. Pe scurt, am mers cu masina, am oprit motorul pentru cateva minute, imediat dupa ce am repornit a aparut ceva in bord referitor la o dezactivare (nu am apucat sa vad tot mesajul) si la cuplare marsarier/manevre pe ecran imi apare doar imaginea de la senzori, dar nu si imaginile din camere. Cand incerc sa selectez orice setare referitoare la camera, primesc un mesaj "Functia nu este disponibila momentan".

Trebuie sa ajung in service la Porsche, dar se pare ca PBN e foarte plin si ma poate programa peste o saptamana si ceva. Incerc la Vest intre timp, de unde am luat si masina si care au fost f ok. S-a mai confruntat cineva cu problema asta pana acum? Pe internet nu am gasit f multe detalii, ma gandesc ca poate e un quick fix din meniu...

Multumesc!

Salut

am un tiguan din 2016 când apăs park asist îmi apare in ecran locul de parcare liber , dar când bag in marsarier se dezactivează 

aveti idee ceva???

multumesc mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe dreapta nu trebuie semnal. Doar pe stanga.

Ce eroare iti da pe afisaj ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut, din păcate ca mulți alți posesori de Tiguan si nu numai, m-am "pricopsit" și eu cu o eroare care este intermitenta la Sistemul "Park Pilot" și anume ca aleatoriu dar cu precădere când sunt aproape de un obstacol indeferent ca este fata sau spate  și mai des când este foarte cald afara cu eroarea cu triunghi galben și mesajul "Error : Front Park Pilot". Precizez ca dacă am obstacol în spate, senzori funcționează în continuare dar nu și cei din fata și mașina nu este echipata cu camera spate și ca butonul de activare/dezactivare asistenta parcare ( oprire / pornire senzori) nu ce cel de auto pilot pentru ca nu îl am, se aprinde intermitent. După 2 min eroare dispare și sistemul își revine. În urma unei scanari cu OBDeleven am găsit următoarea eroare pe modulul de Asistenta la Parcare:

"limitation due to environmental influence". Am încercat sa caut și pe alte forumuri din afara, dar problema asta nu am găsit-o. 

Atașez un screen shot cu rezultatul de la diagnoza. 

Screenshot_20220912-140708.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salutare !

Unde as putea gasi o camera de marsarier care se monteaza la manerul portbagajului (cum este cea din imaginea atasata) si care sa fie compatibila la un Tiguan AD1 din 2020 (MIB2) ?

Daca as gasi de unde sa cumpar ar mai ramane partea de montaj :)) ...

Sper sa gasesc pe cineva priceput in Focsani. Ca mai e vorba si de codare, nu ?!? In orasele mari e mai usor sa gasesti firme specializate .

 

 

CAMERA.jpg

Modificat de SORINHO
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti lua legatura cu @D@ny, el comercializeaza astfel de camere

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Andrei_72 changed the title to Sisteme de Asistenta la Parcare - Probleme; Retrofit; Discuții (Tiguan AD1)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!