Jump to content

Tiguan 2.0 Tdi 4motion DSG SPORT&STYLE and....FUN


john_skoda

Postare recomandată

aurelian.paratu

Bun venit. Sa o stapanesti sanatos. Si eu am luat ceva mai mare dar din pacate din alt grup. 

Link către comentariu

Bine ai venit coleg CFFB-ist. 

Buna decizie ! o masina adevarata ai luat :)  

Ca si prime ponturi , verifica daca ai pus softul cu versiunea Dieselgate pe ea  si cum stai cu bateria daca ai de gand sa folosesti webasto des . 

In rest multe milioane de km fara incidente iti urez si sa ne delectezi cu multe poze ! Culoarea asta Toffee Brown este exceptionala. 

Link către comentariu

Mersi Doomy. Da are actiunea EA189, e scrisa pe stickerul de la chei. Webasto am incercat o data dar pana sa si faca treaba am plecat. Mai am montat un sistem antirozatoare cu alimentare de la baterie. Doamna care a avut masina statea la periferie. Nu i nimic si eu stau la periferie in Chiajna?.

Link către comentariu

Ca și info, exceptând pornirea din telecomanda sau meniu, Webasto pleacă singur când pornești mașina dacă afară sunt sub 4 grade și în mers când apa scade sub 75 grade. Este o funcție de confort menită să aducă și să mențină temperatura optima a lichidului de răcire. Nu pornește daca ai aprins "becul" la motorină și daca bateria are voltajul scăzut. Vezi că tu trebuie sa ai o baterie de capacitate mai mare (ex. La Golf am de 71 mAh in loc de 60 ).  Este un opțional care după ce te obișnuiești cu el îți vine greu fara el.

Link către comentariu

@ciolib daca e asa cum zici tu e foarte bine. Am observat ca se incalzeste foarte repede in masina si ajunge apa la 90 la fel de repede intr un timp scurt. Nu mai astept sa se dezghete geamurile si parbrizul. Practic in 2-3 minute sunt gata de plecare.?

Link către comentariu

Bine ai venit in clubul posesorilor de Tiguan ?. Multi km fara pb. Sa o stapaniti sanatosi. Fa cat mai repede rollback-ul la dieselgate. Vei avea alta masina...ca putere ma refer. De curiozitate, cat a costat?

LE Tot esti in zona, poate vii sa punem laptop-ul pe ea sa mai activezi una alta-staging, volume to be replanish etc.

Link către comentariu

@john_skoda ai aceași instalație pe care o am eu pe Golf, acum incerc sa fac un retrofit la Superb . Este o opțiune care pe langa confort protejează și motorul acesta pornind la "cald". Vezi că după sezonul de vara când instalația sta nefolosita , la primele porniri o sa scoată fum mai mult până se curata arzătorul. 

Link către comentariu

@ciolib si @john_skoda si la mine webasto functioneaza pe post de Aux Heater , exact cum spui  sunt plusuri si minusuri . 

Marele plus este ca se incalzeste motorul extrem de repede cum zici tu Ciolib  , in 2 km deja frige aerul la aerisire iar in primele 3 minute stationat deja ai cald. 

Marele minus este ca webasto porneste odata cu masina de fiecare data cand acul nu este la 90 grade,cateodata abea auzi ca porneste ca apoi se si opreste  , daca ai opriri/porniri de scurta durata dese acesta functioneaza in tandem cu masina , chiar daca teoretic este calda, calculeaza in functie de temperatura de afara si temperatura antigelului.  

Alt minus este ca dupa oprirea masinii pompa lui de recirculare functioneaza o mica perioada de timp consumand baterie, nu ar fi problema aici daca o face 1,2 minute asa cum este in 90% din cazuri , dar am observat ca daca sunt temperaturi cu minus afara si intru intr-o parcare subterana incalzita  , la oprire motorasul de recirculare functioneaza o perioada lunga de timp , am patit eu asta si dupa 25 minute acesta inca functiona , daca pun contactul la masina temperatura afisata pe bord se recalculeaza si se opreste webasto.   

Din pacate la mine nu am gasit solutie sa il trec doar in modul manual : via climatronic/telecomanda .  In ultima luna am tot experimentat diferite setari fara efect, inca mai caut . 

 

Link către comentariu

Interesat. La Ateca exista in meniul climatizarii posibilitatea de oprire completă a webasto. Cat despre funcționare dupa oprire motor, asta se întâmplă doar daca sistemul a fost pornit anterior individual si nu de catre sistemul de management termic al motorului.

Poate ai auzit ventilatorul de la radiator? Acesta rămâne uneori activ dupa oprire motor pentru a evita supraincalzirea apei din radiator, si se manifestă chiar dacă e destul de frig afara.

Link către comentariu

@HKHK Iti confirm 100% ca este vorba de webasto care functioneaza exact cum am descris mai sus , ventilatorul face un zgomot tare  , aici este vorba doar de un zgomot/zumzait incet si subtil , pe generatia noastra de tiguan nu avem optiune in meniu sa il activam/dezactivam complet , exista o singura optiune in VCDS pe Climatronic unde poti sa il pui sa fie Controlat de BCM sau de Climatronic , dar aceasta nu are efect pentru 5n2 cel putin . 

Am confirmat asta cu alti 2 posesori de tiguan 5n2 cu webasto si exact asa functioneaza cum am descris mai sus.

Sa schimbam subiectul totusi  :)   @john_skoda   vrem si noi mai multe poze :rules:

Link către comentariu

Zumzaitul acela il aud si eu. Chiar nu stiam de la ce este. Am zis sa nu mi bat capul. Daca masina merge sa o lasam asa cum este. Am luat de la fllorin niste presuri si o tavita.

Incerc sa fac mai multe poze in weekend pe lumina.

received_2137517899894966.jpeg

received_2229730967243078.jpeg

received_354162335164381.jpeg

Link către comentariu

Frumoasa si sa o stapanesti sanatos si cati mai multi km. Exact acest model l-am achizitionat si eu acum 2 saptamani.

O sa fac si eu o prezentare cat de curand. Minunata masina. Eu cred ca nu am webasto (cum verific exact), dar am ceva mai multe optiuni.

Am comandat presuri de cauciuc, dar nu s-au potrivit.

Tare culoarea!

Link către comentariu

Pai daca te uiti la poza mea cu volanul si consola de A/C si faci zoom o sa vezi langa butonul de a/c in stanga un alt buton. Ala e de webasto. Plus ca trebuie sa iti apara si in meniu si sa ai telecomanda.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Primii 1500 de km de cand suntem impreuna au trecut. Masina se comporta excelent. Weekendul asta am reusit sa parasim capitala  sa vedem ce poate la drum intins. Pe autostrada si pe DN-uri cutia cu 7 rapoarte isi face treaba cu brio. Prin localitati am folosit mai mult modul Sport deoarece mi s a parut ca in Drive schimba mai jos si merge subturata. Consumul nu a sarit de 7% mers in toate felurile legal si nelegal, dar responsabil? cu Coasting activat.

Anvelopele sunt ok, desi nu am prins zapada, pe umed si uscat se comporta foarte bine si sunt silentioase.

Suspensia spate pare un pic zgomotoasa, mai putin ca la Octavia 2, dar nu-i bai, dam muzica mai tare. Antifonarea per total este buna. Scaunele mi se par foarte bune. Dupa 300 de km nu am simtit nevoia sa imi intind spatele si nu m-am simtit obosit. Poate a fost si bucuria primului drum mai lung, vedem pe parcurs.

received_335822640588154.jpeg

received_590284988081646.jpeg

received_2217321851922375.jpeg

received_2334528606775667.jpeg

received_286725885318591.jpeg

Link către comentariu

Salut! 

Sa o stapanesti sanatos si fara probleme. De câteva săptămâni tot studiez piața Tiguan, mai ales ca vreau sa fac un upgrade cât de curând. Momentan am un Ford hatchback mic cu 95cp.

Cum te ai mai împăcat cu mașina ? Am citit ca este un pic leneșă când ii dai talpa de pe loc. Ai sesizat asta? 

Eu simt ca am nevoie de mai mult spațiu și sunt împărțit între un wagon sau acest Tiguan.

Tinuta de drum este buna? Senzația de condus plăcută?(Depășiri, confort).

Dacă te axezi pe toate recenziile de pe internet, ajungi sa ți iei bicicleta. De asta apreciez review-ul făcut de tine și sunt curios sa aflu mai multe detalii.

Multumesc anticipat,

Razvan

Link către comentariu

Salut, 

Daca spui ca simti nevoia de spatiu, tiguanul nu exceleaza la acest aspect. Daca la interior este ok, portbagajul este destul de mic spre deosebire de fosta masina O2 combi. Pentru 2 adulti este ok. La mine a fost simplu: mi a placut masina de la inceput. Clar este diferenta foarte mare fata Fordul hatchback. Atat pozitia la volan cat si senzatia de condus sunt net superioare fata de un turism obisnuit. Masina este si se simte puternica. Confortul se simte, iar depasirile le am facut cu usurinta. Cutia dsg raspunde la acceleratie, retrogradeaza cand simte pedala apasata. La plecarea de pe loc parca ezita un pic dar pe urma accelereaza rapid. Ezitarea aceasta este si din cauza ca are softul EA189 . O sa fac rollback la softul pre dieselgate. Am auzit ca e diferenta enorma.

Dar cel mai bine e sa faci un test drive. Doar acolo poti sa vezi plusurile si minusurile masinii.

 

Link către comentariu

Aseara am facut si rollback-ul minunat. Am scapat de balbaiala la plecarea de pe loc. In rest toate bune. 

received_762376034130494.jpeg

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Cum mai merge mașinuța?  Eu sunt încă la “vânătoare”.

de curiozitate, diferenta la consum Pre-diesel gate? Și dacă poți sa mi dai un sfat legat de căutarea ta, m ar ajuta mult. Pe vw la rulate apare daswelt (e plină țara de samsari)

Link către comentariu

Masina merge foarte bine. De consum nu stiu ce sa zic, teoretic ar trebui sa scada. Nu ma uit la consum, incerc sa ma bucur de masina. Si eu tot de la Welt am luat o. Poate am avut noroc si s au aliniat planetele in acea zi. De la inceput am vrut masina din tara si de la reprezentanta tocmai din cauza samsarilor. Important este sa ti placa masina de la inceput si sa stii ca masinile bune au si pret pe masura.

Bafta la cautari si sa ne anunti ce ti ai luat.

Link către comentariu
On 1/8/2019 at 8:04 AM, john_skoda said:

Aseara am facut si rollback-ul minunat. Am scapat de balbaiala la plecarea de pe loc. In rest toate bune. 

received_762376034130494.jpeg

Salutare

Imi poti explica cum ai facut rollback-ul softului?  Eu am un Tiguan 4M , 177cp, din 2014, cutie manuala.

Multumesc

Modificat de vick
Link către comentariu

Evident ca nu l am facut eu. Am fost la cineva care are toate sculele necesare si care stie ce face. Daca esti din Bucuresti iti dau pm cu datele de contact.

Intre timp azi am folosit webasto din telecomanda. Pretty awesome !

received_220644792221877.jpeg

received_345936326008565.jpeg

received_937217083334096.jpeg

received_547869025710874.jpeg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!