Jump to content

apa pe galeria de admisie sub carburator


broasca DiLYe
 Share

Postare recomandată

salut, sunt si eu nou pe aici si am o problema la broasca!

Am dat azi o tura cu ea dupa ce i-am schimbat cate ceva si cand m-am oprit si m-am uitat la motor era apa pe galeria de admisie sub carburator!

Stie cineva din ce cauza e asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acolo este asa numita "pata calda",datorata circulatiei fortate a amestecului prin galerie.Iarna se formeaza gheata acolo! Dar,dupa ce mai mergi un timp,galeria se va incalzi si acest efect dispare.Trebuie insa sa verifici conducta paralela cu cea de admisie(sunt amandoua imbinate printr-un manson turnat de aluminiu)sa nu cumva sa fie infundata(s-au mai vazut cazuri).Acea conducta este conectata prin niste flanse la toba de esapament,circulatia gazelor incalzind-o si implicit galeria si astfel asigurand preincalzirea amestecului carburant si disparitia condensului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc pt raspuns,da intradevar am fost doar vreo 10 minute cu ea!

cum pot sa verific daca este infundata teava aia de sub galeria de admisie ??

doar daca dau toba jos??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand mergi si tu ceva mai mult cu masina, apoi vezi daca se incalzeste sau nu galeria de admisie.In cazul in care constati ca nici dupa ce-ai mers o vreme(zic eu cam juma de ora sa fii sgur) nu s-a incalzit si mai ai condens,desfaci cu grija, doar suruburile de la conducta ce este legata la toba,nu pe cele de la galerie, bagi o surubelnita intre flanse(ai mare grija cu garnitura!) si introduci o sarma subtire de otel prin ea.Dar dupa parerea mea,nu cred ca este cazul la tine, pur si simplu ai mers prea putin cu ea!Oricum, daca nu le ai cu surubaritul si daca,Doamne fereste,ai ceva pe acolo,te sfatuiesc sa apelezi la cineva mai dibaci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...sau mai simplu...dupa ce pornesti motoru,il lasi sa mearga vo 10 minute..si dup-aia pui degetelele pe galeria aia de pre-incalzire...si daca ambele sunt caldute sau frig chiar ...atunci e bine.insa daca una e mai calda decat cealalta...CLAR e infundata.

cat despre curatat...stiu ca e circoteca mare....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cat despre curatat...stiu ca e circoteca mare....

mda.... o tai si inlocuiesti partea infundata daca celelalte metode de pe aici nu dau rezultat :screwy: :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bre, da-i cam cald acuma, ce condens sa se faca pe-acolo?

Ca doar nu-i sticla de bere...

Zic si io.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a mai scris despre fenomenul de jivraj prin alte topic-uri. Daca era ceva mai frig, se facea chiar si gheata pe carburator si chiar si in interior, din cauza aerului rece si umed. E absolut normal sa se intimple asta in primele minute de functionare, chiar si cind ai teava de pata calda impecabil de curata :D .:emthup:

Broasca DiLYe nu e cumva o mexicana rosie care a trait prin Bucuresti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=10707&st=60

http://vwforum.ro/uploads/post-716...07903_thumb.jpg

In camera de amestec scade temperatura cu 10-12 grade, datorita evaporarii benzinei. Deci, daca afara sunt +15 grade, acolo sunt 3-5 grade. Galeria e metalica. Stie toata lumea ce se intampla cu o teava rece, in conditiile unei umiditati atmosferice ridicate: se abureste. Toate astea sunt chestii elementare de fizica ...

Am mai zis-o si in alte topic-uri. Porniti motorul apoi mergeti la el si jucati-va cu acceleratia. Priviti galeria de admisie si ce se intampla pe suprafata ei :offtopic:

Modificat de RaduI
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!