Jump to content

T-Roc - Inchidere electrica portbagaj


anyidyoulike
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor!

Sunt interesat in a instala pe masina inchiderea electrica la portbagaj. Stiu ca dincolo de piesele necesare mai trebuie facuta si o codare online cu fabrica pentru integrarea facilitatii in ecosistemul masinii, insa la importator mi s-a spus ca nu se poate obtine acst cod, ca ne trezim cu totul montat pe masina si nefunctional. O aberatie atata timp cat VW Cusotmer Care mi-a raspuns in scris ca pot face asta la importator, in reteaua lor de service si in consecinta sa ma adresez lor. 

Acum, doresc sa fac acest upgrade, fara a integra complet in ecosistemul masinii aceasta functionalitate. Doresc doar sa se deschida la actionarea clapetei cu sigla VW, inchiderea din butonul ce se va monta pe panoul portbagajului si nu doresc inchiderea si/sau deschiderea din cheie sau deschiderea din interior din butonul montat pe usa pasagerului, cel putin pana masina iese din garantie.

Cine si cum ma poate ajuta in acest demers? Recomandari?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aigi gasesti kit-ul pentru protbagaj electric cu programare cu tot:

https://www.kufatec.de/shop/en/volkswagen/t-roc/a11/retrofit-kit-electric-tailgate-vw-t-roc-a11

Pare sa functioneze la fel ca cel montat din fabrica, inculsiv cu deschidere din telecomanda.

 

 

Modificat de hiro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc. Am citit de mult timp despre aceasta optiune, insa cautam solutii la nivel local si care sa nu implice codarea care duce la pierderea garantiei. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu sau fara codare, atata timp cat aduci orice fel de modificare masinii - aici atat fizica, trebuie montate/demontate lucruri, cat si electrica, trebuie sa alimentezi cumva aceasta deschidere, garantia pe bucatile respective oricum le pierzi. Asa ca mai degraba iti asumi, oricumi trebuie sa o faci, si o faci ca la carte.

Chiar si asa nu-ti va refuza nimeni lucrari sub garantie care nu tin de chestia asta. Eu am schimbat, la un Golf, distributia sub garantie desi montasem ulterior senzor de lumina, alte scaune, alt volan (cu comenzi), alt head unit, bluetooth si multe altele pe care masina nu le avusese din fabrica.

Evident, n-o sa poti sa reclami probleme sau sa ceri reparatii sub garantie pe chestiile pe care le schimbi sau altele conexe (daca ai o problema cu camera, de ex, ar putea sa strambe din nas si sa argumenteze ca s-a stricat din cauza modificarilor pe care le-ai adus instalatiei electrice din zona, desi nu ar fi adevarat) sau s-ar putea sa nu.

Asa ca ori iti asumi riscul asta si montezi, si nu vad de ce n-ai face-o complet daca tot o faci, ori cumperi toate piesele necesare de la ei si faci montajul acolo, ca sa pastrezi si garantia in felul acesta, dar te-ar costa cred ca dublu, asta daca gasesti o reprezentanta dispusa sa faca acest lucru. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inteleg ce spui, insa un binevoitor care lucreaza in reteaua ce acorda garantia si un altul la un service autorizat VW m-au atentionat ca la revizie si/sau inspectie masina este conectata la serverele VW si acestea sesizeaza automat orice codare/adaptare care nu este stock din fabrica si ca sistemul/fabrica scoate automat din garantie masina, integral, nu pe parti/componente, pe aceste considerende. In plus se spune ca sistemul rescrie automat softul stock al masinii si toate codarile se duc pe apa sambetei...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am pus senzori de parcare fata/spate, originali, pe Leon (5F, tot MQB) in afara retelei de service-uri autorizate, facut totul asa cum trebuie, inclusiv codare, si apoi am facut inspectia anuala la PBN.

Nu mi-a zis nimeni nimic de anularea garantiei si nu m-a intrebat nimeni nimic de senzori desi, la momentul acela, dadeau o eroare pentru ca masina nu “vedea” butonul cu care se activeaza/dezactiveaza senzorii, pentru ca nu exista :)) , l-am cumparat ulterior. Daca era asa cum zici tu banuiesc ca ar fi trebuit sa fiu anuntat ca sistemul a detectat ceva anormal si ca imi anuleaza garantia. Lasand la o parte ca dupa inspectie nu aveam nicio modificare la masina, adica era in continuare codata cu senzori...

Nu spun ca te-au mintit... dar zic sa intrebi si in alta parte pentru ca eu nu am auzit asa ceva niciodata... :) Poate atunci cand soliciti vreo reparatie sa faca chestia asta, desi nu vad de ce, sau la update-uri de soft... dubios, oricum!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din posesorii de T-Roc este cineva care are inchidere electrica a portbagajului si poate sa posteze codurile OEM ale acestora?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O inrebare legata de motivul pentru care vrei sa pui portbagaj electric:

Am citit in review-uri ca e cam inalt  portbagajul cand e sus si se inchide destul de greu, uneori chiar trebuie repetata operatiunea.

De asta vrei sa-ti pui?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Usa portbagajului este destul de grea si dificil de utilizat de catre sotia mea...cu privire la inaltimea usii, se pare ca se poate ajusta nivelul maxim de deschidere, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problemele despre care am citit se refereau la portbagajul cu inchidere manuala. Despre cele electrice nu se plange lumea, ce-i drept probabil ca putini au optiunea asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deseori usa nu se inchide si trebuie sa actionezi iar si cu putere pentru inchiderea acesteia...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!