Jump to content

Tiguan 5N2 - 2.0 TDI - 4motion - The New Explorer

Doomy

Postare recomandată

Corect , la mine se apropie de 350.000 km dar nu imi e frica sa merg nicaieri 

Ghinion poate sa apara si la masini intretinute exemplar cum e cazul explorerului din acest topic

Nu poti trai cu frica , faci ce trebuie si iti vezi de viata 

Link către comentariu
23 hours ago, Doomy said:

Ne pregatim pentru luna Iulie  , o luna plina de Grecia ....la propiu. 

Felicitari !!! 

21 hours ago, sandumbogdan said:

Eu dupa 200 mii km nuprea mai am asa mare incredere

Orice masina te poate lasa in drum.

Posibil sa fie exact invers .

Fosta masina ,Passat CC 2009, impecabil timp de 5 ani ,de la 270.000 la 345.000 km .

Masini noi  din grup de prieteni/rude

Q5 2023 , la 30.000 km a murit calc de la cutie.

540i (83k + tva ) sa spart pompa de apa in primul an .

Pentru astfel de situatii exista casco si asigurari de tractare 24/24

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

E motivul pentru care eu mi-am propus momentan sa nu mai iau masina noua, pe langa devalorizare. In 2021 am luat o Toyota Rav 4 noua benzina, manuala, monument de fiabilitate japoneza.

In 1500 km si o luna am schimbat de 2 ori ambreiajul pe garantie pentru un colier de plastic uitat la montaj pe placa de presiune care facea ambreiajul sa scartaie ingrozitor si vitezele sa se cupleze greu (jos palaria totusi la garantia Toyota, nu a fost nevoie de scandal, comparatii cu alte masini si alte smecherii vag) .

Am dat-o inapoi la dealer cu o pierdere modica (1000 eur), am luat Passatul din Germania cu 150000 km, am ramas si cu bani sa termin niste lucrari la casa si am zis in sinea mea ca la un SH macar imi asum si nu ma enerveaza ca pica ceva, dar la masini noi sa patesc asa ma scoate din sarite. Si stiu si eu vreo 3-4 povesti in plus de la cunostinte, tot asa, in primii 2 ani tot felul de dude. 

Modificat de dkmg33
Link către comentariu
  • 2 weeks later...
On 07.06.2025 at 18:27, sandumbogdan a scris:

Eu dupa 200 mii km nuprea mai am asa mare incredere in masina in sensul ca daca plec la un concediu in Grecia am o mica frica sa nu-mi strice tot concediul

Eu la aproape 400k km cu Golful, an de an in Grecia, iar anul asta cu rulota in spate :))) 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am terminat si cu revizia  : 

Filtrul de polen destul de curat 

page1.thumb.jpg.60343d10d8ff81fb65d84bc749e790a2.jpg

Filtrul de aer chiar era curat , plasa de la modelul acesta de filtru  a prins toate impuritatile :

page2.thumb.jpg.0d0f94e881d5580461eb4be4f47487f9.jpg

Carcasa de la filtrul de aer a fost aproape impecabila: 

page3.thumb.jpg.61f2e890720a3b71eab7f098da56d9a7.jpg

Am incheiat cu o verificare generala , pus levierul pe tot , verificat toate suruburile  ......nu am gasit nimic de strans sau alte probleme pe partea de articulatii ...de altfel nu am gasit nici o problema  . Masina are status de "tanc"  . 

page6.thumb.jpg.e70fcd647bad1275717a31c8b8f217b0.jpg

Nu are deloc scurgeri de orice natura:  E mai murdara dar este "uscata" ......Thank God. 

page7.thumb.jpg.1f99a38bfbafb8c8369d6330bb17e156.jpg

La final am incheiat si cu revizia sistemului de AC : 

page5.thumb.jpg.f02a77aee427c896bac6113e8b72cb8d.jpg

Uleiul din sistem s-a prezentat destul de murdar... asta dupa doar 1 an de la ultima revizie ...... dar inca nu are urme de span in interior . 

page4.thumb.jpg.26c82cf53d1fc696483d77e04a1985bf.jpg

Inlocuit cu ulei noi , reumplere freon ( completare 30 g fata de full) . 

Suntem in parametrii aici. 

Dpdv tehnic suntem in parametrii, a ramas doar sa vina concediul ! 

Link către comentariu

Pentru ca au iesit toate lucrurile bine la revizie si la inspectia masinii , universul a zis ca trebuie sa echilibreze aceasta energie  , prea mult bine strica....asa ca intr-o dimineata am vazut asta: 

page1.thumb.jpg.e32d291e479a7edd05d5d94b9d4765ae.jpg

Asta dupa ce cu o seara inainte l-am lasat pe ala micu sa se joace prin masina , probabil s-a ridicat in picioare pe bancheta si de aici e cancan..... nu mai conteaza .  Cert este ca trebuie alt rulou la trapa. 

M-am pus pe cautat variante de inlocuire pentru ca nu mai aveam mult timp , in cateva zile urmeaza sa plec in concediu iar  piticii nu m-au lasat sub nici o forma sa merg cu ea asa  .  Am mers  o varianta ieftina si rapida  , am gasit un Rulou produs pe Polonia marca Albro  ~450 Ron .  Parea mai promitator decat ce gaseam de china sau india.  Dar a fost prima tzapa luata , pentru ca am dat bani in plus si arata fix ca cele de china......:somnmare: 

Am gasit un baiat care sa faca operatia si care sa imi permita sa ajut in proces

page2.thumb.jpg.e296cde959f8cf848694e07eaecab573.jpg

Am insistat sa deschid cu grija toate clipsurile , si tot ce tine de plastice

page3.thumb.jpg.fbf960a18c24e6ca2e46df66285b4bf4.jpg

Daca tot am desfacut trapa , am profitat de ocazie si am curatat partea din spate a acesteia : 

page4.thumb.jpg.d6907f455f640c1d0007262892db18d0.jpg

Oricum se prezenta destul de curata , acum este foarte curata: 

page6.thumb.jpg.61f0a76911e09eb2aac819bbbcb1c2a6.jpg

Iar intr-un final , aproape 7 ore mai tarziu si multa transpiratie avem rezultatul final

page5.thumb.jpg.c40ed6f7217b73df755a24ec17e53e01.jpg

A iesit aproape perfecta .... dupa mine 95% din perfectiune  , dar presupun ca si calitatea panzei conteaza, are mici cute care sper sa se indrepte singure in timp. 

Am curatat si plafonul in toate locuruile unde am lasat urme de mizerie , ca la plafonul beige ....orice mici pete de jeg se vad imediat .  

Lectia pentru viitor ?   No more Panoramic Sunroofs for me :)   ...epuizant de intretinut si pretentioase. 

Hai odata cu Concediu ca trebuie ceva relaxare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!