Jump to content

Octavia scout - micul gigant


miliktsi

Postare recomandată

Octavia scout, 1.8tsi 180hp dsg 6

Dupa 1000 km... o masina mare, placuta, putere suficienta. Dupa primii 500 km, dsg-ul a inceput sa reactioneze mai prompt. Inca nu am fortat spre 3000 ture cu accelerari in forta. 

Farurile led mi se par geniale! Bat mult peste xenon.

Singura mirare... consumul... bucuresti - piatra neamt - bucuresti, medie de 9%. 

IMG-20180121-WA0016.jpg

IMG-20180217-WA0002.jpg

IMG-20180218-WA0003.jpg

Modificat de miliktsi
Link către comentariu

Sa te poarte fara probleme. Arata foarte bine, iar acel motoras e o placere la condus.

Ai putea sa o prezinti mai in detaliu,dotari,optionale,poze mai multe+interior. Planuri de viitor daca ai + o parere mai ampla,sunt sigur ca nu o poti rezuma doar la acele 3 cuvinte. ^_^

Modificat de MichJr
Link către comentariu

Felicitari, sa o stapanesti sanatos ! Frumoasa culoarea, desi nu contrasteaza cu bandourile negre.

Poate prezinti mai multe detalii, optiuni.

Cu consumul de vei obisnui si va mai scadea putin in timp. Nu te astepta la valori impresionante totusi, media va ramane pe la 8-8.5% la un mers normal de 120-130. Bineinteles ca daca mergi cu 100 va fi si mai mic, dar asta e pentru cine poate :) . Masina incarcata va mai adauga undeva la +0.5-1L / 100 Km.

 

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

tocmai asta a fost ideea... sa nu contrasteze cu bandourile, ca nevasta nu le suporta  :biggrin:.

optiuni suplimentare... faruri full led cu AFS, maxi-dot color, driving mode selection cu offroad, oglinzi pliabile cu efect antiorbire, navi amundsen, trapa electrica. 

ca proiect de viitor, doar roti de iarna tot pe 17. (trebuie sa mai avem grija si de batranul golf caruia trebuie sa ii fac o reconditionare completa). Mai multe pareri... dupa ce trec de 2000 km, ca sa pot incepe sa vad ce stie DSGul sa faca. Poze inca nu am apucat sa fac multe, zilele urmatoare sigur revin si cu 2-3 poze cu interiorul... 

am observat ca daca incep sa merg un pic mai sportiv, si consumul scade, mi se pare chinuitor sa mearga la 60 la ora in d6. 

oricum, in oras va fi pe e in afara pe s. d-ul cred ca o sa fie in plus, dar nu il pot inlatura :P

Link către comentariu

Tu ai testat Eco-ul pana acum sau spui doar ce ai dori ? Masina e lesinata e modul Eco, cred ca are doar 120 CP cu el activat :) 

Link către comentariu

la traficul din bucuresti... in fiecare zi... 14 km in 90 de min... crede-ma ca si 50cp e prea mult... la o apasare mai ferma a pedalei in eco, masina reactioneaza destul de ok. oricum si in eco si in drive mi se pare ca are o usoara latenta la plecarea de pe loc.

Link către comentariu

Nu ți se pare, așa și este, pe sport nu ai lag. Eu in 1 an de condus 37 km zilnic in Buc nu am simțit nevoia de mai multi cai pe mașina (122cp la 1350kg) însă m am mutat din Buc și acum circul mult afară și deja simt lipsa de putere în special cu o încărcare și la viteza de autostradă dacă mai bate un vânt din față sau lateral deja simt că am 70-80 cp.

 

Modificat de deenman
Link către comentariu

Pe la inceput am facut si eu niste teste de consum in oras cu modul Eco dar am constatat ca nu merita, este tot acolo ca si drive. Daca te intereseaza explicit consumul mic, stai in D dar ai grija la ... pedala, poti scoate si 5-6% in bucuresti daca ai nervi de otel :) trebuie insa sa-ti pui dopuri in urechi sa nu auzi claxoanele celor din spate ... oricum o sa ajungi acasa "cu frigiderul plin" ... :)  in concluzie nu prea merita, doar nu ne-am luat 1.8 pentru consum, asta este, bei doua beri mai putin la sfarsit de luna dar te bucuri de masina :) Bafta !

Link către comentariu

as fi fericit sa se opreasca pe la 10... nu stau sa ma uit la consum si nu cred ca o sa scot vreodata 6 % in bucuresti... nevermind, nu sta nimeni dupa consum. puteau sa ii puna un rezervor mai mare, sa nu umblam cu cisterna dupa noi

Link către comentariu

Acum ca s-a terminat cu Pastele... am ajuns si eu la 2000km. Masina se comporta foarte bine, pe dealul negru, trage frumos. Cu portpagajul plin si 4 pers, trage foarte bine. Inca nu am fortat eu, a stat cam pana in 3000 de ture... consumul, undeva pe la 8.5-9%. Am tinut rau sa nu apas pedala de acceleratie inca peste 3000 rpm si nici brusc.

Farurile led sunt incredibile, ofera o lumona foarte placuta la drum lung noaptea. 

Cutia dsg se comporta din ce in ce mai diferit ca la inceput. Reactioneaza mai repede, nu mai schimba asa devreme. Din ce in ce mai incantatoare. 

Am avut nevoie de reglat geometria. De cand am luat-o, daca tineam volanul drept, masina tragea usor stanga... dupa o discutie cu cei de la bradi militari si cateva reglaje, acum nu mai apare fenomenul. Cica se incadreaza in marja de +/- 5% acceptat. Au incercat sa imi zica de costuri, undeva in jur de 300 lei, dupa ce au reglat si au constatat ca nu are lovituri pe jante, singuri au zis ca nu e cazul sa platesc ceva. 

Modificat de miliktsi
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! E superba combinatia de 1.8 tsi + dsg + 4x4, pacat ca nu ai prins un pic de zapada sa te joci putin cu ea :D 

Amuzanti astia de la reprezentanta, 300 de lei pentru o geometrie... 

Link către comentariu

Iarna asta nu am scos-o la zapada. Abia am facut si cativa km inainte sa o chinui... nu am prins roti de iarna... 

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Azi am urcat la manastirea Poiana Marului la Buzau... un drum chinuitor pt saraca masina pentru cei care stiu... masina s-a comportat exceptional, optiunea cu butonul offroad e misto. Vreo 30 km accidentati...

20180429_135333.jpg

Modificat de miliktsi
Link către comentariu

Felicitari pentru masina. Scout-ul este o dragoste mai veche a mea si a sotiei mele. Dar pentru moment cred ca ne este suficienta O3 FL ca nici finantele nu tin cu noi :)

La cati mai multi km si la cat mai putine probleme

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Am depasit 4000 km in weekend cu un drum bucuresti - pitesti - cluj - satu mare si retur. 4 pers plus bagaje... total aprox 550 kg... mers cu varfuri, urcat spre 4500 rpm pe dealul negru si nu numai, depasiri in forta... consum mediu 8%.

Placut impresionat de resursa de putere, dar totusi cam lent livrata in accelerari... 

Motorul e o surpriza destul de placuta, trebuie sa ne obisnuim cu trecerea de la 2.0 tdi... 

 

 

 

Modificat de cristi511
Atentie ca exista niste limite pentru viteza pe drumurile publice.
Link către comentariu

Ai avut cutia in Sport sau Manual ? Este o mare diferenta fata de Drive. Si daca te-ai mai si oprit pe la 4500 rpm, e de inteles.

Link către comentariu

Cutia a fost 95% din drum de d. Restul... s... m-am jucat mai mult cu pedala...

Link către comentariu
aureliandan

Incearca de curiozitate si modul manual dar nu schimba tu vitezele, lasa cutia sa schimbe in treapta superioara atunci cand ajunge la limita de protectie undeva peste 6000 rpm si dupa aceea asteptam un feedback :) Mai incearca sa mergi in modul manual sau sport in treapta 2 sau 3 dar constant in zona 4000 rpm si "pisca" acceleratia sa vezi cum raspunde. Daca ai padele, este foarte usor sa retrogradezi cand ai nevoie de zvac, din ce am constatat eu prin folosirea padelelor pentru retrogradare raspunsul este mai rapid decat daca i-ai da kick down.

Link către comentariu

Parca mi-e mila de motor sa il aud la 4000 rpm. Padele din pacate nu s-au putut pune pe scout. Deja parca la 3000 ma doare sufletul... 

Link către comentariu

e benzinar... se simte bine peste 3000...

nu se conduce ca dieselul cu care esti obisnuit...

Link către comentariu
aureliandan

pfff :) abia de la 3000 - 4000 incepe toata nebunia, nu-ti fa probleme pentru motor, acolo se simte el foarte bine, evident nu faci asta toata ziua dar daca vrei sa ai putin fun sau daca ai nevoie in momete mai critice, nu te sfii sa-l duci pana la zona rosie

Link către comentariu

Inca totusi... sunt abia primii 4000 km... vreau sa o pun de o grecie in august... vreo 3000 km. Inervant este totusi, autonomia. La limita am ajuns cu un plin de benzina la baia mare. La plin, autonomie 650km... putin, foarte putin. Mereu trebuie sa fiu cu ochii pe ceas. :banghead:  La tdi, uit sa alimentez, ma rog de el sa se goleasca :biggrin:

Link către comentariu

Foarte misto scout-ul ;)

650km ca si range pentru modelul pe benzina suna bine (pentru mine)  

Eu pe Leon Xpr am doar 750-800km range, chiar daca e TDI.

Din punctul meu de vedere, motorizarea ideală pentru Scout/Xpr/Alltrack ar fi un combo asemanator cu cel de la GTE, dar cu motorul pe benzina de 1.5. 

Modificat de roc82
Link către comentariu
  • 3 months later...

Am ajuns si in Grecia la odihna... am atins 8000 km. Bucuresti-katerini-evia-atena-eghina. 

Pe drumul de intoarcere cred ca ajung la 10.000. Consumul... 8.5% pe autostrada, viteze aprox legale. 4 pers si bagaje full. In rest... toate bune.

20180823_182637.thumb.jpg.9a1a6dca30d8a763a3c4d5629f5d92a2.jpg

Modificat de miliktsi
Rectificare
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!