Jump to content

Un Mk5 GTI in cautarea echilibrului


ihlades

Postare recomandată

Multumesc pentru aprecieri @Acidutzul! 2:03.9xx a fost facut fara pasager. Stiu sigur ca se poate mai bine, fiindca am avut si trafic in ultim viraj si nici franele nu erau ce trebuie (e groasa rau treaba aici, la anu' neaparat trebuie sa incerc placute serioase si Castrol SRF).

Parerea mea e ca timpul pe circuit e dat de veriga slaba dintre masina si pilot. Poate ca nu conduc rau, dar nici bun nu cred ca sunt; masina in schimb pare sa fie ce trebuie. M-am uitat pe site-ul RoTAC si la clasa Street (unde au raport putere/greutate asemanator si cauciucuri de strada) GTIul ar fi primul. Oke, timpii aia au fost obtinuti in alte conditii iar masina mea nu se incadreaza la categoria Street din cauza suspensiei, dar oricum... avem termeni de comparatie cu acelasi tip de cauciucuri.

Legat de cauciucuri, am avut Federal inainte de PS4 si nu cred ca timpii ar scadea foarte mult. Mi se par mai bune pe franare decat PS4 si lateral tin cam la fel, principala diferenta fiind precizia data de peretele lateral.

Daca imi ies planurile la anul poate ma lipesc de niste FZ-201 sau R888R si ma dau 1-2-6 etape la RoTAC. Tinta ar fi <2:01 (la Tuned, cu putin weight reduction din interior), dar nu stiu daca ma tin pe mine cojones chiar atat de bine. ?

Modificat de ihlades
Link către comentariu

Strict dpdv al performantei, iti recomand cu toata caldura FZ-201 (testate de mine si altii, in versus cu multe alte semislick-uri). Ce raport putere/greutate ai acum? Iar ARB-ul fata l-ai dat jos, dau e inca sus, pe soft?

Link către comentariu

Ca intotdeauna, foarte frumos explicat. As vrea sa incerci un MX5 ND/NC si un BRZ/GT86 daca o sa ai ocazia, am mai multa incredere in tine decat in multi review-eri.

Modificat de Ionescu George
Link către comentariu

Fain review!

Stiu ce zici despre bmw ...chiar daca a mea e cu o generatie mai noua :

Cu o completare.... cu golful ...pot sa merg mult mai repede ... o simt ca e mulllltt mai predictibila pe comportament ... chiar daca pleaca ...pleaca unde stiu eu ca pleaca (poate ca am si mai multi km cu ea si de aia, sau poate greutatea mai mica  ) ...bmw in afara de fun-ul dat de RWD si sasiul balansat nu ofera altceva...nu ofera senzatia "electrica " de viteza.... adica ating usor 160-180 dar nu ma "rasplateste" asa de mult viteza aia...si ..da....asa break cum e golful meu ...e mai fun ca bmw in mai multe momente ale zilei ...

Modificat de motanelul
Link către comentariu

Hahaha, foarte tare! Eu nu as spune ca platforma PQ35 e mai fun sau mai 'electrica' decat un treiar. Pe langa nivelul superior de performanta al sasiului, faptul ca o poti da de spate oricand vrei tu (la M3 mai mult decat la alte variante) are farmecul lui.

Ideea textului meu e ca distractia inseamna altceva pentru fiecare om. Mie personal imi place sa simt masina ca se misca sub mine si ca ma surprinde, ca ma solicita. Apreciez alte 'stiluri' de masini si unele sunt obiectiv mai bune decat PQ35, dar asta nu inseamna ca-s pentru mine.

Orice masina e un compromis, un echilibru, si trebuie sa-l gasesti pe ala care ti se potriveste. Astia-s 'centii mei'.

 

@Ionescu George cu MX-5 am experienta doar 'static' si deja cred ca-s foarte multe aspecte faine: pozitia la volan, feeling-ul timonieriei cutiei de viteze si felul in care te imbraca masina, toate sunt mai faine decat orice am incercat pana acum. Iar pentru mine personal lucrurile astea conteaza mult, deci am asteptari mari. GT86 stii cat de mult imi place ca idee, mai mult decat MX-5 probabil.

Modificat de ihlades
Link către comentariu
  • 2 months later...

Aceeasi problema o am si eu cu ambreiajul, patineaza in treptele superioare. Ma gandesc ca poate fi nevoie si de o aerisire ambreiaj. Bine, avem motoare si ambreiaje diferite.

Ce catalizator ai pus?

Link către comentariu

Nu cunosc care e producătorul, catalizatorul l-au furnizat cei de la CSL Custom. Cred că e OK, așa, după miros, dar va veni și vremea ITP-ului și voi vedea cum stau cu noxele. Ambreiajul, la mine, nu cred că patinează din cauza hidraulicii... pur și simplu e la limita cuplului de la Stage 2+, plus că volant e cea originală; are 190.000km și a văzut cel puțin 2 ambreiaje patinând pe ea, așa că mă gândesc că nici suprafața de frecare a volantei nu mai e ce trebuie.

Link către comentariu
1 hour ago, ihlades said:

 

  • am instalat bureții de polistiren în ideea prevenirii formării de gheață la colțul ușii, care știm cu toții ce efecte poate avea la Golf 5. Codurile sunt 1K0867453A pentru partea stângă și 1K0867454A pentru partea dreaptă. Se instalează în așa fel încât muchia feței de ușa să treacă cât mai aproape de burete, astfel încât chiar dacă se formează un strat de gheață, acesta să fie subțire și poată fi ușor spart de portieră;



 

poate ca rezolva indoitul usiilor sau a aripilor, dar posibil sa mentina umezeala in acea zona a pragului si sa favorizeze aparitia ruginii, care e o alta problema cunoscuta in acea zona  la golf 5.

Modificat de radex
Link către comentariu

Să știi că pe mine mă deranjează mai mult colțul ușii decât puțină rugină acolo. Iarna trecută am îndoit colțul portierei și agăța în aripă, a stricat-o și pe ea, iar acum cu aripile de fibră de sticlă nu aș vrea să mai repet experiența.

Link către comentariu

Indubitabil o aditie buna acei bureti. De prin 2008 de cand am aflat de problema, si de "remediu" m-am mirat ca vw nu a facut o actiune de montare a acestor "piese" la toate mk5-urile din tari in care exista zapada si gheata...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!