Jump to content

Sistem de răcire - Pierderi, Probleme, Discutii (Tiguan AD1)

catarad
 Share

Postare recomandată

On 26.02.2018 at 13:58, Adyp a scris:

La semnul de minim nu se aprinde becul, se aprinde mai jos, cam la 1 cm sub semn. Eu am completat de 2 ori, in total cu peste 1 litru si n-a mai scazut dupa ce am pus ultima data. Daca puneai si disparea mereu era o problema... dar la 600 de ml nici nu s-au umplut bine furtunele... Fac pariu ca or sa-ti zica ca n-are nimic masina  :) 

Salut. Am și eu aceiași problema cu pierderea antigelului. Am dat scutul jos, am investigat și nu se vede nimic(scurgeri, picături pe jos). Pe cine intreb(mecanici auto) îmi spun ca ar fi garnitura de la chiulasa ciupit. A-ți putea sa ma ajutați cu un sfat? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Andrei_72 changed the title to Sistem de răcire - Pierderi, Probleme, Discutii (Tiguan AD1)

Eu am ajuns la rectificat chiulasa. Am inceput si eu cu teste pe borcan/capacel, racitor, dar am ajuns la chiulasa. Pare-se ca problema initiala a fost de la pompa de apa blocata.

Link către comentariu

• 10 months later...

Salut! Tiguan AD1. Am probleme cu antigelul care apare si dispare din vasul de expansiune. Nu sunt pierderi  de antigel. Prima data am avut problema cu o luna si ceva in urma. Dimineata sa aprins martorul lipsa antigel, am verificat vasul si intradevar mai avea foarte putin antigel. Am plecat cu masina si am luat antigel. In momentul in care am deschis busonul sa completez, antigelul a revenit la normal. Problema a reaparut din nou acum 2 zile. Dupa ce am oprit masina am stat aprox. 20 minute si in momentul in care am vrut sa plec aceeasi problema cu aceeasi rezolvare. In aceasta dimineata problema a reaparut. Am deschis busonul dar masina fiind rece antigelul nu a mai revenit. Am adaugat 100 ml antigel si am plecat la munca unde am observat la desfacerea busonului ca antigelul a urcat peste maxim cam cu cei 100 ml pe care i-am pus (pana sa desfac busonul antigelul era putin sub minim). Unde ramane antigelul blocat? si de ce isi revine dupa scoaterea busonului doar cand masina este calda aprox 90 grade? Care ar putea fi cauza?

Link către comentariu

• Administrator

@danym13 pe prima pagina posturile colegilor nu te-au ajutat? 

Link către comentariu

Din pacate nu..

1. Retur blocat catre vasul de expansiune - cu busonul de la vasul de expansiune scos se verifica daca se intoarce in vas antigel - Se intoarce. se vede ca se intoarce si cu busonul pus.

2. Capac vas de expansiune cu supapa blocata - se verifica presurizand vasul de expansiune - Verificat nu e cazul

3. Radiatoare cu blocaje (se blocheaza "pungi" de aer in radiatoare care se dilata in sarcina) - Daca erau blocate de ce revine antigelul? Si de ce nu se intampla tot timpul?

4. Garnitura de chiulasa/chiulasa cu probleme - Nu am pierderi de antigel si antigelul este curat, nu bolboroseste cand se acelereaza... Ar ramane oricum printre ultimile de schimbat.

5. Termostat cu probleme (aici ar trebui ca si motorul sa se supraincalzeasca - 1% - Motorul nu se supraincalzeste.

Mai exista pe undeva o supapa pe returul racirii gen care se poate bloca? si acea supapa sa se blocheze doar din cand in cand? Problema am avut-o de 3 ori pana acum la distante de timp destul de mari iar cu masina merg zilnic.  

Link către comentariu

• 2 weeks later...

In cazul meu a fost  #4, probleme cu chiulasa/garnitura. Rectificare  + schimb de garnitura  ( + schimb de distributie, ca se pare ca problema a survenit de la pompa de apa originala care se bloca(se) ). La mers normal, doar scadea din cand in cand si se mai umplea daca deschideam capacelul.  La mers mai sportiv, arunca afara  antigelul de la presiune si se aprindea direct becul in bord.

Costuri de reparatie - in jur de 1000E, dar acum in ianuarie 25 am 2 ani si 30k km, fara alte probleme cu antigelul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!