Jump to content

probleme stropitori


caseac
 Share

Postare recomandată

salutare!

Ma confrunt cu urmatoarea problema!

Nu mai functioneaza stropitorile parbriz. Pompa nu misca nimic! Sigurantele sunt toate ok! Când trag de maneta stergatoarele functioneaza ok dar fara lichid. Am schimbat si pompa... dar nimic. Releul 19 pentru temporizatorul stergatoarelor intra in functiune si la pompa de lichid parbriz? 

Stie cineva care este contactul la maneta sa vad daca nu cumva maneta are probleme? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este vorba de mufa neagră cu 4 pini. De acolo pleacă 2 fire către motoraş: un fir verde/negru de pe pinul 1 şi un fir verde de pe pinul 2. Pe pinii 3, 4 vine -12V, respectiv +12V. Mai departe firele de pe pinii 1,2 merg într-o mufă neagră cu 10 pini aflată în spatele blocului de relee (pe pinii 9, 10, vezi schema).

 Ideea este că atunci când tragi de manetă se acţionează comutatorul WOH din schemă şi o să ai +12V pe pinul 1/mufa neagră cu 4 contacte şi mai departe pe pinul 2 al motoraşului, respectiv -12V pe pinul 2/mufa neagră cu 4 contacte şi mai departe pe pinul 1 al motoraşului, iar când apeşi pe manetă (pentru stropitoarea spate) pe aceiaşi  pini trebuie să ai polarităţile diferite.

Verifică prima dată dacă la mufă ai tot ce trebuie, dacă nu verifică cu ohmetrul continuitatea firelor din mufă până la motoraş, posibil să nu mai fie contactul bun în mufa neagră de 10 contacte sau vreun fir întrerupt.

Pe spate merge stropitoarea?

 

New CorelDRAW X3 Graphic..jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe spate nu mi-a mers niciodata de cand am cumparat masina.... nici stropitoarea, nici motorasul de la stergator, dar nu mi-am batut capul cu asta. Pe fata este chiar deranjant.

O sa verific firele dupa schema si revin. Multumesc mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Am verificat firele si sunt ok!

La mine mufa este rosie. Am pe pini 3 si 4 12volti, iar firele 1 si 2 au continuitate pana la motoras. Am atins direct pe mufa pinii 1 cu 4 si 2 cu 3 si doar stergatorul a niscat de 3 ori ca si cum as fi tras de maneta. Motorasul este nou. Mai trece prin releul 19 si motorasul?20180303_140807.thumb.jpg.6e9f4ba226fabe2e21eabb08fcaa0b0e.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am reusit!

multumesc Lupo_bv pentru schema. problema era in mufa cu 10 pini de sub panoul de relee. Imi dadea continuitate pe fire de la motoras la mufă si de la mufa la bratul stergator, dar nu m-am gandit ca mufa sa fie busta. Chestia ca oricum trebuie sa desfac mufa si sa curat contactele, ca in momentul in care trag putin de cabluri nu mai face continuitate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!