Jump to content

Seat Ateca Xcellence 1.4 TSI DSG 4Drive


Bakkra

Postare recomandată

Ma apropii de 3000 km (am 2990 km ca sa fiu foarte exact), astazi m-am intors dintr-o mica excursie la Sibiu si daca tot am gasit niste timp a venit momentul sa deschid si eu topicul de prezentare.

Asa cum scrie si in topic, masina este Seat Ateca Xcellence 1.4 TSI DSG 4Drive achitionata de la PBV2 - comanda data la inceputul lunii februarie, a sosit la sfarsitul lui septembrie. A fost o conjunctura buna si am prins un super pret, cel putin asa mi se pare mie, discountul total a fost de aproape 11%.

Dotari optionale: Enjoy Xcellence (alarma, pachet iarna, Park Assist si sistem navigatie), Adaptive Cruise Control, Connectivity Box, Full Link, Parbriz incalzit, roata de rezerva de dimensiuni reduse si tapiserie alcantara de culoare neagra. Culoarea este cea default Mediterraneo Blue, am avut o disputa cu sotia - ea isi dorea Lava Blue, eu am zis ca nu dau 650 EUR pe acea vopsea si am vrut alb... asa ca in final a ramas albastru default.

In zilele urmatoare trec si la bocancii de iarna, am achizionat jantele Scudo (http://eshop.skoda-auto.com/cz/en/b2c/rims/alloy-wheel-–-scudo-70j-x-17”-5l0071497m-8z8x/0/1/24/43/1001) si 4x BFGoodrich G-Force Winter 2 XL 225/55 R17 101H.

Masina este senzationala, folosesc din plin Android Auto (pe un Google Pixel ce ruleaza Android 8.0) cu Google Maps si Google Music, singurul lucru pe care-l regret este ca nu am luat Lane Assist + Traffic Jam Assist. Adaptiv Cruise Controlul ajuta in aglomeratie, dar de fiecare data dupa ce masina se opreste trebuie tras de maneta de Cruise Control pentru a reporni... asta este, next time o sa-mi fac temele mai bine.

 

IMG_649.jpg

IMG_652.jpg

IMG_653.jpg

Link către comentariu

Superba ! 

Ii vine foarte bine culoarea aceasta. Iar combinatia dintre jantele alese si culoarea masinii, dupa mine, este foarte de efect.

Cateva poze cu interiorul ne arati ?:)

Sa o stapanesti sanatoa si sa te poarte cat mai multi km fara incidente !

Link către comentariu

Felicitari pentru alegere, iti doresc sa te bucuri cat mai mult de ea si sa nu aiba nici o problema tehnica.

Referitor la dotari, cred ca toti vom descoperi la un moment dat ca ar fi fost ok daca luam inca o dotare optionala. Mie nici macar nu mi-a venit masina si imi fac mustrari ca nu am luat si carlig pentru tractare, pentru a putea monta un suport de bicicleta.

Intr-un weekend, daca e posibil, poate ne intalnim sa vad si eu masina si mai stam de vorba despre dotari si altele. 

A ta parca e MY2018, daca retin eu bine.

Link către comentariu

Multumesc pentru urari, intr-adevar masina este model MY2018.

@btoader22 este in plan, incerc sa ma ocup si sa revin in zilele urmatoare 

@Cristian sigur ca da, cu cea mai mare placere ne vedem si bem o cafea, ma pregateam sa-ti propun acelasi lucru mai ales ca stiu ca ai experienta cu service-urile Seat (a mea are acceasi problema ca a lui @ToniM la Connectivity Box, postez imediat in topicul de probleme)

Link către comentariu

La cat mai multi km fara probleme!

Reducerea a fost cumulata din mai multe reduceri? Sau de ce te'ai exprimat "discountul total"?

Lava Blue a fost si la mine o optiune de culoare, dar totusi era prea inchisa pentru gusturile sotiei

Link către comentariu

@andrei0241 a fost un singur discount aplicat la total

Astazi am trecut si la bocancii de iarna, capacele Seat s-au potrivit perfect pe jantele Skoda. Din pacate una din jante a fost lovita la transport, este zdrelita marginea pe o portiune de 5-6 cm, arata destul de rau... asta este - it will have to do for now.

IMG_0661.thumb.JPG.f3de3dfff78709b5f7d3d3583963d06c.JPG

Link către comentariu

Nu-ti mai fa probleme, daca o loveai tu macar aveai de ce sa iti faci mustrari de constiinta, asa probabil un curier idiot a aruncat cutiile pe jos.

Oricum nu vor ramane impecabile tot timpul.

 

Link către comentariu

Nu are ce bordura sa fi fost, jantele au fost cumparate de noi din Cehia! De la bordura ar fi fost oricum mai laterala zgarietura...

 

Dau foarte bine Scudo astea, daca se pastreaza pretul, le iau foarte serios in calcul ptr jantele de iarna, cand va fi momentul. Cauciurile au destul balon sa fie confortabile, nu are rost alegerea unora pe 16" (poate din ratiuni economice)

Link către comentariu

Le-am luat din Cehia, curierul mi le-a adus la birou si eu le-am pus direct in portbagaj fara sa le desfac si acolo au stat 1 saptamana pana cand am ajuns azi la PBV1 sa le montez (am insistat dar mi-au zis ca nu aveau niciun loc mai devreme). Oricum si daca as fi vazut mai devreme tot era complicat de trimis inapoi pentru a fi schimbata.

Stiu ca n-aveau cum sa ramana impecabile mult  timp dar parca ma oftic ca n-am putut sa ma “bucur” putin de ele.

Am facut vreo 20 km de cand le-am montat si senzatia initiala este ca sunt mult mai confortabile decat cele pe 18”.

Link către comentariu

Praful ăla alb de pe cauciuc ce este? E fix cât lungimea zgârieturii.

Să o stăpâniți sănătoși!

Link către comentariu
10 hours ago, andrei0241 said:

Nu are ce bordura sa fi fost, jantele au fost cumparate de noi din Cehia! De la bordura ar fi fost oricum mai laterala zgarietura...

 

Dau foarte bine Scudo astea, daca se pastreaza pretul, le iau foarte serios in calcul ptr jantele de iarna, cand va fi momentul. Cauciurile au destul balon sa fie confortabile, nu are rost alegerea unora pe 16" (poate din ratiuni economice)

Fix acolo o lovesti la bordura. Pe jantele mele de aliaj pe leonul meu , fix acolo i-am reusit o lovitura identica din vina mea, desi am si aparator de jante pe cauciucurile de vara... Atata bai sa fie

Link către comentariu

Am ajuns la ~36xx km dupa ce am facut ieri Bucuresti - Obarsia Lotrului si astazi Obarsia Lotrului - Sebes - Orastie - Hateg - Petrosani - Obarsia Lotrului. Atentie, drumul de la Petrosani la Obarsia Lotrului nu este recomandat pentru cei cu garda la sol joasa, sunt vreo 3-4 km unde este doar pietris.

Maine voi face partea de jos a Transalpinei, Obarsia Lotrului - Novaci si apoi spre Craiova, revin maine seara cu impresii si consum.

Link către comentariu

Da, am trecut la anvelopele de iarna (BFGoodrich G-Force Winter 2 XL 225/55 R17), ieri noapte a scazut temperatura la 2-3 grade.

Link către comentariu

Am ajuns la ~4000 km, astazi am facut Obarsia Lotrului - (Transalpina partea de jos) - Novaci - Craiova - Caracal - Alexandria - Bucuresti.

Am ales traseul acesta ca sa scap de aglomeratia de pe Valea Prahovei si Valea Oltului, ghinion... dupa Alexandria drumul a fost ingrozitor.

IMG_0024.thumb.JPG.04160649d173ce0ba036a01b67f0db4e.JPGIMG_0023.thumb.JPG.21c6f4b5218cc5d6853ede6dd3717522.JPGIMG_0020.thumb.JPG.be7120c9e4fa1bb3a2117e39d274183a.JPG
 

Link către comentariu

Drumul de pamant facea parte din traseul tau sau era un drum secundar? Mi'ar surade ideea unei plimbari pe un asa drum, de ralaxare, cu o trapa deschisa (desi pe Ateca n'am, da rezolv cu Foresterul)

Link către comentariu

Drumul de pamant nu este pe traseul Petrosani - Obrasia Lotrului, de la unul din podete se face acest drum forestier pe care m-am incumetat cateva sute de metri dupa care m-am intors.

Aceasta portiune nu este deloc relaxanta, drumul in general este destul de prost, poza pe care am atasat-o nu este reprezentativa. On top of it este si foarte ingust (cel putin o mare parte din el), aproximativ 1 banda si jumatate maxim, in dreptul podetelor de obicei ramane doar 1 banda.... ceea ce face "dificila" orice intalnire cu o masina ce vine pe contrasens.

Link către comentariu
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!