Jump to content

Discuri frana spate Octavia Tour


furiarosie
 Share

Postare recomandată

Salut

Am trecut pe la Porsche cu un prieten ca sa se uite dupa o masina pentru el si am vazut ca acum pentru octavia tour exista optionalul discuri frana pe rotile spate!!! Diferenta numai 76eur. Super ieftin!!! eu nu am avut posibilitatea sa-mi aleg discurile. Stie cineva cam cat ar costa daca ar fi puse ulterior? Sper sa nu fie mult :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma indoiesc de faptul ca ai putea sa schimbi ulterior sistemul de tambure pe discuri...Chiar daca s-ar putea, ar costa foarte mult, practic jumatate din sistemul de franare ar trebui inlocuit.

La Octavia Tour prin alegerea optiunii de ESP e activata automat optiunea de frane cu disc pe 4 roti.

Adica exact altfel decat la Fabia unde o masina cu ESP vine cu tambure pe spate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu se obtine un efect sporit de frinare la trecerea de la tambure la discuri pe spate. Tamburii de pe Octavia1 sunt foarte eficienti si extrem de mari pentru clasa compacta, clasa din care O1 face parte.

Singurele dezavantaje ale acestui sistem de frinare, constau in incalzirea excesiva la folosirea intensa a frinei si in mentenanta greoaie a tamburilor.

Precizez faptul ca am condus atit O1 110 HP cu discuri pe spate cit si O1 90hp tunata la peste 110HP cu tambure pe spate. Diferentele la frinare sunt insesizabile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Octavia Tour de care vorbesc eu (vazuta la Porsche) nu avea optiunea ESP. Deci discurile pe spate sunt mai nou oferite optional fara nici o legatura cu achizitionarea ESP-ului.

Legat de celalalt aspect al montarii ulterioare (cazul meu): chiar asa de greu trebuie sa fie inlocuirea tamburilor cu discuri? Diferenta dintre ele ca bani e totusi foarte mica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In PhotoShop este usor sa le inlocuiesti... in practica e mai greu, si mai scump.

Trebuie sa-ti schimbi toata puntea spate.

Oricum, un mic calcul o sa-ti arate ca doua etriere de spate si doi rulmenti pentru frana disc, plus discuri si placute o sa sara bine de 500 de euro.

Ca si optiune din fabrica altfel sta treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:banghead: Aceeasi situatie este si la stergatorul de luneta:daca il iei din fabrica este f putin,70 euro ddp iar dupa daca il pui te costa vreo 2000 Ron.Trebuie schimbata luneta,comutatorul de stargatoare etc...Asa ca si si la discuri te va costa foarte mult,si nu cred ca face :confused:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok. Am inteles. :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!