Jump to content

Probleme spalatoare faruri golf 4

speedway
 Share

Postare recomandată

Ca sa scoti duza trebuie data jos bara ca sa ridici siguranta de blocheaza pe zimtii aia. De bagat la loc o poti si fara sa dai jos bara, doar o impingi pana merge in bara cu capacul ala ornamental cu tot.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Duza se poate scoate si fara a da bara jos.

asa mi-a fost furata si dupa ce am vazut miscarea in service pot sa o scot si eu, cu o surubelinita sau ceva ascutit se ridica un pic de capacel pana poti prinde. apoi tragi cu putere pana cand poti umbla la clema care face prindere.

dar...problema mea nu era asta.poate nu ai citit cu atentie. eu ma refer la suportul in care INTRA duza, acela este fisurat.cand spun duza ma refer evident si la prelungirea sa care intra in suport, doar asa vine piesa, e o singura bucata.

multumesc oricum si astept alte pareri.

seara buna!

Modificat de milgn
Link către comentariu

Asa l-am pierdut si eu pe al meu odata, a zburat cu totul cand am dat sa sprituiasca, apoi am vazut ca e crapat o urechiusa de la chestia aia. Uite ,un soricel si putin loctite:

post-34985-1260902555_thumb.jpg

post-34985-1260902693_thumb.jpg

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

hmm...poza a doua pare sa fie ce ma intereseaza pe mine, insa nu seamana cu ce e la golf 5. din pacate e tarziu sa fac o poza acum la masina.

la mine capacelul duzei(cel paralelipipedic) intra in locasul lui intr-un bandou de protectie aflat evident pe bara din fata.

din cate am vazut eu nu prea ar fi loc de un soricel aplicat acolo pt ca la randul lui tubul acela intra intr-un altul cand stropitoarele intra "in teaca". ar fi ceva loc pt o sarmulita subtire si rezistenta. totusi din ce vad in poza doi pare ceva lipsa, nu vad caroserie, ai demontat bara?

oricum o sa incerc solutia carpelii dar trebuie sa ma rog de cineva sa tina de canal in timp ce eu il leg fedeles.

uite ce am luat la pastrare in casa, asta e partea teafara si nevatamata.

post-44052-1260904213_thumb.jpg

Link către comentariu

Daca vrei sa lucrezi ca un cirurg pe o gaura de 7x4cm nu o da jos. Mie mi-a fost mai usor asa.

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut,

Am tot cautat pe forum, insa nu am gasit un ghid complet de montare a kitului spalatoarelor de faruri pe un Golf 4 ce nu este prevazut cu asa ceva din fabrica. Am gasit un DIY in posturile anterioare, insa este pentru Bora.

Cei ce si-au montat acest kit, sunt amabili sa ne explice si noua ce piese au cumparat (cu codurile acestora), ce modificari implica aceasta operatie si pasii de executie, eventual niste poze :ceuameni:

Va multumesc

Modificat de Liviu D
Link către comentariu

Bora = Golf, deci se aplica ce ai citit mai sus.

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu o problema cu spalatoarele de faruri. Nu functioneaza de nici o culoare, am aprins luminile, am tinut apasat mai mult pe maneta.... Am demontat bara, si cand am scos afara spalatoarele, mi-au sarit din mana la ce presiune aveau. Am verificat sigurantele si toate bune. Ce mai e de facut??? Merci.

Link către comentariu

marius1982.11

schimbate spalatoarele sau verificat daca nu sunt infundate.

Link către comentariu

• Administrator

Rust-eze pompa din rezervorul de lichid functioneaza? Se aude motorasul?

Link către comentariu

Motorasul se aude, spalatoarele nu ies nici afara, dar daca le scot eu are o presiune mare acolo, lichid nu pierde pe nicaieri. :) :blink: :blink: Cum le verific daca sunt infundate??/ Am suflat pe ele si par infundate dar m-am gandit ca trebuie presiune mare ca sa arunce lichid. Sau daca sufli pe ele trebuie sa raspunda pe partea cealalta!!!

Modificat de Rust-eze
Link către comentariu

Doar daca suflii pe ele cu ele scoase la maxim. Chiar daca e presiune inseamna ca nu e suficienta cat sa ridice spalatoarele.

Link către comentariu

marius1982.11

a spus ca i-a dat cu presiune cand l-a desfacut...sa nu fie totusi destula incat sa ridice spalatorul :flower:

Link către comentariu

Am mai gadilat putin spalatoarele si pana la urma au iesit afara. Problema e ca nu stropesc deloc, cred ca sunt duzele infundate. Se desfac cumva, cum le curat? Merci.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

as avea o mare rugaminte la voi: cine mar putea ajuta cu instalatia electrica la spalatoarele de la faruri.

am montat tot ce era de montat (spalatoare, pompa, duze, bara, schimbat borcan) dar nu ma descurc cu electrica adica la activare spalatoare din maneta de stergatoare.am schimbat si releul dar nu stiu unde sa trag firele.

Link către comentariu

• 1 year later...

As dori sa montez pe bora tatalui meu, 2002 highline tot sistemul.

Am gasit pe ebay vas de 5,5L cu motorasele aferente.

Intrebarea e daca mai e nevoie sa schimb releul, eu am 1J0 955 531 "Relay 192" - am senzor de ploaie, si chiar la vasul asta de 3L am si senzor de nivel.

In cazul asta ce fire trebuie sa mai trag?

Multumesc!

Link către comentariu

sal, am o intrebare putin offtopic eu m-am apucat sa adun piesele pentru a-mi monta spalatoare de faruri pe o Skoda Fabia 1 cu faruri xenon din fabrica(masina nu avea faruri xenon i-am adaugat eu anul acesta). Pana acuma am luat capacele de pe bara, diuzele si cilindri si mai urmeaza sa iau pompa pentru spalator faruri. Intrebarea mea este daca se poate inlocui pompa existenta pe vas (am vas mic dar daca ar merge schimbata pompa nu l-as mai schimba cu unu mai mare) adica cea pentru parbriz+luneta cu asta de spalatoare far?

Eu nu mai am stergator pe spate si as face o combinatie, adica sa leg spalatoarele de faruri in locul sprituitoarei de la luneta si cand dau cu maneta de spalat in spate sa-mi spele farurile.

Astept raspuns. Mersi anticipat

Link către comentariu

Nu merge asa, pentru ca pompa de spalatoare far este mai mare, si face presiune mai mare. Cauta pe ebay.de, eu am gasit in jur de 15 euro vas + ambele pompe

Link către comentariu

da am inteles am comandat si vas de 4,5 litri si pompa pentru faruri in total 170 ron

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu o problema cu spalatoarele farurilor.Am achizitionat masina si una din problemele masinii era instalatia de spalare a farurilor.Azi am verificat sigurantele si surpriza mea a fost siguranta numarul 33.O schimb si apoi incerc sa vad daca functioneaza....a functionat dar nu asa cum as vrea.In momentul in care am actionat maneta si s-a presurizat instalatia, sprituitoarea de la farul din stanga a sarit din locas si a inceput sa imi curga lichid de spalare pe prin partea stanga iar sprituitoarea din dreapta nu s-a miscat (probabil s-a pierdut toata presiunea in momentul in care a sarit cel din stanga).

Intrebarea mea este daca s-a mai intalnit cineva cu o asemenea problema si care ar putea sa fie cauza.

Tin sa precizez ca pe partea stanga, unde este sprituitoarea, bara a fost lovita si este slabita in zona aceea (poti sa impingi bara cu piciorul).

Link către comentariu

sunt mai multe variante...trebuie sa dai spoilerul jos si sa vezi unde este problema. daca spui ca a fost atinsa in partea stanga este foarte posibil sa ai corpul spalatorului spart.pana nu demontezi nu iti poti da seama...dar grija la demontarea spoilerului, intrai scoate"caciulitele" spalatoarelor si apoi da jos spoilerul

Link către comentariu

Ok.Am sa dau jos bara fata.Cum se imbina partea superioara a sprituitoarei cu corpul spalatorului?Intreb deoarece am vazut ca in momentul in care am pus in locas tija sprituitoarei apa s-a oprit deci imbinarea este buna.Poate fac maine cateva poze cu piesa care a "sarit" din locas.

Link către comentariu

au ca un fel de clipsuri foarte mici de plastic, ca la panduiți

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!