Jump to content

cutie automata cu probleme !


linu13
 Share

Postare recomandată

masina . passat 1.9 tdi afn . cutia 01n  cu 4 viteze. 

probeleme semnalate  : g68 si g38  erori care nu dispar sub nici o forma . 

am schimbat cei doi senzori de pe cutie ,problema ramane fara nici o schimbare .  apoi schimbat calculatorul de la cutie .  aceleasi simptome . cutia functioneaza in limp mode presupun eu . cu testerul arata ca e blocata in 3h . 

ca sa nu ma plictisesc am cumparat alta cutie cu calculator si am schimbat -o . rezultatul aceleasi simptome  cu mai multe erori  .. atasez doua scanari ale cutiei . 

asept sfaturi si sugestii . 

 

 

scan august.txt

scan iulie.txt

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este normal sa fie blocata in a 3a hidraulica. Asa functioneaza cutiile de viteze automate cand nu merge electronica de pe ele. Merge doar a3 si R.

trebuie sa vezi unde ai o problema electrica ( cablaj ros, intrerupt) sau senzori... . Ai schimbat degeaba cutia si calculator, etc. Ce senzori ai folosit? aftermaket nu sunt buni.

fa o scanare si pe motor, intrucat se pare ca nu comunica uneori pe retea. 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cele doua calculatoare ale motoarelor nu sunt identice. cel de pe masina are o singura mufa . cel de pe care am luat si cutia are 2 mufe  .  bordul  are lumina verde  cel de pe masina si albastra cel donator . e posibil sa fie si circuitul electric  al cutiei diferit ?  

senzorii sunt cei originali pe cutia donatoare . 

evident ca am cumparat aftermarket si nici nu imi puneam problema ca  fiind noi s-ar putea sa nu fie si buni .

Modificat de linu13
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutari !:biggrin:

am rezolvat problema. pe scurt g38  sau g68 sau impreuna ca si la mine inseamna probleme electrice.:banghead: 

in teorie stiam ca pe oricare din cei senzori trebuie sa fie 2.5 v . la mine nu erau decat  0.5v ceea ce arata clar o problema . dupa ce am schimbat calculatorul si eroarea legata de cei doi senzori era prezenta era clar ca nu mai era decat o problema electrica. asa ca am facut ce trebuia sa fac de la bun inceput sa verific firele pana ce apar cei 2.5 v .;)

observatie : senzorii buni trebuie sa indice in jur de 800 ohmi daca sunt masurati . asa ecel mai simplu sa stii ca senzorul este in parametri . 

pe modelul meu de cutie  01N senzoriii g38 si g68 sunt identici . am verificat cablurile pana in prima mufa ele fiind in regula . apoi am trecut la verificarea avansata pe cablul  colector  care aduna toate contactele si senzorii . norocul meu ca am observat pe capatul unuia dintre ele banda izolatoare si o umflatura . acolo erau facute lipituri probababil aceeasi eroare la vechiul proprietar . in cazul meu firele nu erau rupte doar in scurt . suficient ca VCDS- ul sa imi spuna ca amandoi senzorii sunt cu probleme. am refacut lipiturile in modul corect si dupa o scanare  si o stergere a erorilor modulul transmisie este curat . 

evident ca trebuie rabdare si mult citit pentru ca informatii in romana se gasesc trunchiat si niciodata erorile nu sunt la fel pentru toata lumea . 

probabil ca si pentru modelul 01M  sa se poate aplica modul de depanare . 

succes ! 

rezolvat.txt

Modificat de linu13
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!