Jump to content

Kodiaq Style 1.4 TSI DSG


stryder

Postare recomandată

Sa mai "revergoram"😂 topicul

 

In Iunie s-au facut 5 ani de la achizitie - ajuns la 47.000 km.

 

In ultimii 2 ani masina a trecut prin 2 revizii ( ulei si filtre) - pentru linistea mea le-am facut anual de cand am cumparat masina. Mi se pare mai ok vs intervalul variabil.


Probleme in ultimii 2 ani:

 

- schimbat farurile pe garantie deoarece se matuisera pe interior - din ce am vazut, majoritatea posesorilor de Kodiaq au avut aceasta problema. Dupa schimb problema nu s-a mai manifestat.

- schimbat pompa de apa; incepuse sa piarda antigel pe la 39.000 km. Noroc ca am vazut la timp, erori n-am avut in bord. La fel, defect cunoscut, cade intre 40 si 70k km din cauza unui defect de proiectare ( nu stiu daca e specific motorului). Mai nasol a fost ca a picat la o luna dupa ce masina iesise din garantie si a trebuit sa decartez vreo 1500 lei...

- schimbat butonul de start/stop engine - detaliat aici -> https://vwforum.ro/topic/130611-probleme-specifice-kodiaq/?do=findComment&comment=3115532

- inlocuit comenzi volan deoarece scroll-ul de volum a pleznit deodata ( vezi poza ). Banuiesc ca de la caldurile din ultima perioada.


Goodies:

- una bucata OBD eleven pro - activat cateva functii interesante.
- ceva accesorii pt. self wash/intretinere geamuri & interior.
- retrofit camera marsarier originala; intr-un moment de ratacire am uitat sa iau acest optional cand am configurat masina. La schimbul comenzilor de pe volan am profitat de ocazie si am rezolvat si acest lucru. 

 

In rest masina merge foarte bine. Ma pregatesc usor pentru trecerea la electrica...poate la anul 🙂

1-1024x613.jpg

2-1024x1766.jpg

3-1024x575.jpg

4-1024x575.jpg

5-1024x1365.jpg

7-1024x968.jpg

Link către comentariu
  • 11 months later...

Un mic update:

 

Km actuali: 55500

Zilele trecute am facut revizia anuala unde s-au schimbat urmatoarele: ulei, filtre ulei & aer (filtrul de polen il schimb eu o data la 6 luni)

Bujii

Airbag sofer - am fost afectat de recall-ul Takata.

Efectuat ITP

 

In Decembrie 2022 am facut si revizia la cutia de viteze, unde s-au inlocuit uleiul  + filtrul - ambele OEM (masina avea 50.000 km la momentul respectiv) - am zis sa nu astept pana la 60.000 cat e recomandat deoarece masina avea deja 5 ani de utilizare. Operatiunea s-a facut la un service autorizat pt. revizii/reparatii cutii viteze automate si totul a decurs impecabil.

 

Pe la inceputul anului am spart si gheata la accidente. Unul minor din fericire (cateva zgarieturi pe bara fata si 2 plastice schimbate) cauzat de o neacordare de prioriate (n-am fost eu vinovat :) 

S-a rezolvat la reprezentanta iar masina a iesit ca noua.

 

Goodies: achizitionat un adaptor pt. wireless AA. E fix ce trebuie pt. oras.

 

In rest, masina merge excelent. 

_car.png

1688458661652.jpg

1688458774651.jpg

wireless.png

Modificat de stryder
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!