Jump to content

Ulei motor Fabia

gdm
 Share

Postare recomandată

Mersi Colegu` acuma am inteles, dar la pret care e diferenta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 months later...

salut. Luna asta ar cam trebui sa fac revizia la Fabie. Cum am 132 si ceva de mii km voi merge tot pe 5w40. Anul trecut am mers pe Aral High Tronic(cutie albastra) de care sunt multumit.

Umbla in schimb ceva vorbe prin targ ca Aralului nu iar place pe caldura si la turatii iar masina mea mai vede 4000 si putin peste si nu am sesizat sa fie probleme, la fel iarna nu a facut probleme.

Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg tot pe Aral? Sau sa incerc ceva de la Castrol sau Mobile?

Este vb de 1.9 SDI si ma refer la ulei strict pt. acest motor.

Link către comentariu

Eu am mers pe Castrol prima oara, a doua oara pe Aral High Tronic ( New Formula )-tot 5w-40. Parca Aralul ii place mai mult :) Deja are 6500 de la ultimul schimb si a papat cam 500 de grame sa zic asa.

Ma intorc la Castrol eu, sau poate incerc Mobil 1. Din cat in cat ii faci revizia? 10.000? Eu acum trebuie sa ii schimb si filtrul de motorina ca a ajuns la 20.000. Costuri mari nene :)

Link către comentariu

Eu am folosit tot Motul specific ..... 5W40 (cred ca-i al patrulea an la Fabia), sunt consecvent, ce sa (mai) spun ? :)

Doar ca fiind multumit, nu vad de ce as schimba; a fost mai bine, dpmdv, decat Aral sau Castrol.

Si la alte masini, non Vwag, folosesc tot Motul, adecvat motorului respectiv.

Link către comentariu

,,de care sunt multumit" : pai atunci de ce sa dai mai multi bani? Esti multumit....da-i pace.

,,Umbla in schimb ceva vorbe prin targ" : nu asculta tu vorbele, uita-te in fisa tehnica a uleiului si lasa lumea sa vorbeasca. Tu esti deosebit fata de ceilalti..... ai inteles Bogdane? :lol: Cand toata lumea va merge in stanga, tu vii cu mine in dreapta...ok? :lol:

De decizia lui Sudsemnatu, nu indraznesc sa zic nimic....el deja gata este decis......,,Ma intorc la Castrol eu" ...iar ai vrut sa compui ceva ? :lol: Numai la versuri iti este capul asai? Spune repede.....

Modificat de carmina
Link către comentariu

Nu vreau sa dau mai multi bani desigur dar na vreau sa stiu ca am o ungere bune si iarna la -20 de grade si in noptile de vara cand mai pupa si vreo 4000 de ture si 16...km/h daca ma intelegi :icon_redface:

De castrol am auzit(nu am probat) ca se produce si prin Turcia, de Aralul care l-am cumparat eu era facut in germania(lumea spune ca acolo`i miezu :lol: )....de mobil1 eu stiam ca is mai buni la motoarele pe benzina..in cealalta masina care e pe benzina e pus mobil1 de la reprezentanta si din cate am vazut eu merge brici.

Acuma eu ceream si o alta parere. De mers, merg cu tine... nu scapi de mine.... :beer:

Sudsemnatu eu fac revizia de la an la an si schimb toate filtrele si uleiul. Anul trecut mam intarziat putin si ma prins cu 17k anul asta o sa fie aproape 12k..masina merge predominant in oras. Eu nu stiam de faza cu filtru de motorina la 20k dar ma gandesc ca ar fi necesar mai des la ce motorina avem...aud povesti de la altii cu apa inghetata in filtru iarna..

Link către comentariu

@Carmina..mi-a cam stat pe limba :)

@Bogdan...nu stiu ce sa zic, uite poate ne lumineaza Carmina cum e cu filtrul asta de motorina, daca trebuie schimbat mai des de 20k. Eu l-am pus acum vreo 16.000 si intentionez sa il schimb in vreo 4000. Apa in motorina? Corect! Asta e si rolul lui, sa retina impuritatile si eventual apa, nu? Daca eu il schimb azi si ma duc maine la o benzinarie, unde si-au batut joc si au pus apa, alimentez, ce fac? S-a dus filtrul gata? Nu stiu daca e chiar asa.

Eu inainte...am avut montat, de fostul proprietar, la o supernova, un filtru de motorina pe motorul 1.4 Benzina. La un moment dat mi s-a pus pata si l-am dat jos, dupa ce facusem vreo 50.000 cu el. Stii cata apa a iesit? Destula!

Asta ma sperie si mine la Castrol...Turkey :) Apropo..diseara joaca Turcia-Romania, cu cine tineti ?:))

Link către comentariu

Eu de ceva vreme folosesc Redline 0w-40 , chiar am fost curios sa vad cum e. Nu pot sa zic ca motorul e mai silentios, ca merge mai totund ca nu stiu ce (parerea mea e ca la inceput cand torni un ulei nou in motor, oricare ar fi el e o diferenta de cum se aude motorul fata de cum se auzea cu cel vechi...ma rog) singura diferenta sesizata de mine a fost cea a consumului de ulei, cu asta nu-mi mai papa ulei, momentan am aprox 4000 km de la ultimul schimb si nu am completat nici macar o picatura, inainte deja completand cu vreo 200-300 ml.

Subsemnatu..ce intrebare e asta, cu cine tinem? ;)

Link către comentariu

Watasi ai facut o alegere foarte buna, e drept ca este mai scump, fisa tehnica e super ok.

Sudsemnatule, Touaregul are inca garantie, este servisata la reprezentanta ww, doar daca ma uit in carte sa vad la cati km au schimbat si filtrul de motorina pot sa iti spun exact, deocamdata eu sunt cea care scot banii, nu pot sa intervin....fiindca ei stiu cel mai bine ce trebuie inlocuit si ce nu....si nici nu vreau sa intervin.

,,Eu l-am pus acum vreo 16.000" : avand in vedere ca vine si sezonul rece, eu in locul tau l-as schimba, te va scuti de multe probleme. Cum vrei tu.....

La intrebarea adresata, cam greu sa iti dau un raspuns, nu le am eu cu jocurile astea, dar am sa incerc totusi un raspuns....

Parerea mea: daca diseara la meci se va prezenta lotul olimpic de gimnastica sigur vom castiga, sau macar cea de la tir, cu echipa de volei care este acum nu avem sanse. :blah_:

Modificat de carmina
Link către comentariu

Sincer eu i-as baga pe baietii de la Rugby :) Stejarii !

Atunci o sa iau aminte si o sa schimb filtrul de motorina, pana incepe iarna. Schimb cu ocazia asta si filtrul de aer. Raman cu restante...uleiul si filtrul de ulei :)

Link către comentariu

0w40 nu se poate pune decat pentru benzinar din cate stiu dar revenind la diesel imi recomandati sa raman la Aral?

Link către comentariu

De ce ai vrea sa il schimbi? daca nu papa mult ulei intre schimburi mergi tot pe aral, daca tii neaparat sa schimbi marca poti merge pe Rheinol sau Liqui Moly, din cate am auzit sunt foarte ok.

Link către comentariu

,,Acuma eu ceream si o alta parere" : nu zic nimic ok? :lol:

Doar pentru ,,0w40 nu se poate pune decat pentru benzinar din cate stiu" :

Uite Bogdane:

post-25544-0-31582900-1350068065_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

W A T A S I am sa ma uit si la ce ai spus si sa vad.

carmina de ce nu zici nimic? :lol: hai ca mai facut curios

Is lamurit acuma ca este si pentru diezel dar ma gandesc ca 0w40 pui la un motor tanar cu putini km nu la unu cu 132k, nu gandesc eu bine?

Link către comentariu

A folosit cineva q8 diesel 5w-40 pt tdi pd , impresii? trebuie sa schimb si nu stiu ce sa pun...trebuie 505.01...sau alte recomandari daca aveti

Modificat de mugur79
Link către comentariu

ma gandesc ca 0w40 pui la un motor tanar cu putini km nu la unu cu 132k, nu gandesc eu bine?

nu, altii pun 5w-30 chiar.

Link către comentariu

FABIABBY: nu stiu in ce cartier locuiesti dar iti voi da 2 variante de top:

1. daca locuiesti in comuna germana atunci musai Castrol 5w40

2. daca locuiesti in dallas atunci musai mobil 1, varianta SUA , 0w40....o sa fii multumit.

Daca ar fi sa decid eu in locul tau: http://www.ulei-sua....ar-cormula.html

Dupa cate vezi m-am gandit si la siguranta ta, nu poti sa te vada vecinii intr-un cartier german cu ceva produs in State.... :lol: sau invers.

Numai de bine..... :icon_thumleft:

Modificat de carmina
Link către comentariu

Uleiul castrol nici nemtii nu-l mai recunosc de ceva ani,mobilul e cunoscut f bine de turci asa ca pune ce ai folosit si a fost ok,sant motoare intre motoare chiar si cu aceleasi coduri,unul merge mai bine altul mai prost,motto-ul scump si bun nu mai exista,este numai marketing,eu la concluzia asta am ajuns

Link către comentariu

Varianta sugerata de Carmina e una f buna , chiar una de top si e SUA, crede-ma ca stie ce vorbeste :) intr-adevar cam aproape tot ce se gaseste prin magazine(ref la mobil) e de la turci.

Link către comentariu

Ma pregatesc sa fac schimbul de ulei.

Pana acum am folosit doar Castrol Edge 5W40 pt PD 505.01. Acum pe final am devenit cam sceptic in privinta lui.

As incerca Motul Specific VW 505.01 pe care am vazut ca il folosesc tot mai multi, si care ese pare ca e frantuzesc 100%. Ce pareri aveti?

De ce sunt scpetic cu privire la Castol? Pe langa proveniena de fabricatie nesigura...?

Am observat ca a mai trebuit sa completez cu ulei. Cam la 10000km pana in 500ml. Eu care nu completam aproapre deloc.

Treaba e ca am vazut si pe unde il pierd. La inceput dadeau ceva vapori pe la furtunul care iese din motor, de la filtrul epurator cred. Apoi, vad ca am ulei pe unul din suruburile de la capacul motorului, pe partea din spate (cred ca ies tot vapori).

Link către comentariu

Parerea mea ar fi sa rezolvi intai pierderile de ulei , adica orice ulei ai baga in motor, daca il pierde....intelegi? Motul e clar superior Castrol-ului. eu as merge pe Motul, eu intotdeauna ii dau ce e mai bun masinii, mai ales motorului.

Link către comentariu

Imi vine greu sa cred ca e vina motorului, Speram ca schimband uleiul sa nu mai fie cazul sa remediez ceva,

Dar, daca ma gandesc mai bine, e posibil sa fie totusi garnitura de sub capac...sau poate sa piarda pe lnag surub...

Link către comentariu

Intr- vreme lumea care vroia ceva autentic nemtesc se orienta spre Aral, dar cum fac parte din concernul BP (ca si Castrol) nu se mai stie cu globalizarwa asta ce pe unde e produs.

Acum Liqui Moly e preferinta celor care vor ulei din Germania. Dar calitatea costa.

si un pic trebuie sa te orientezi daca vrei sa-l gasesti la pret rezonabil.

Eu in Octavia am Castrol Edge, iar in Corsa-ul sotiei LIqui Moly.

Link către comentariu

Liqui Moly foloseam acum mai bine de 10 ani in urma, pt unele din masini; vremuri in care f multi se uitau la el cam .... dispretuitor.

Motul este o companie japoneza, are o fabrica in Franta, de unde se aduc in UE; oricum si din pct asta de vedere e mai ... linistitor decat in cazul altora.

Link către comentariu

Aer Curat:

Nu vreau sa te supar, dar eu stiu altceva cu privire la aceasta companie, posibil sa gresesc, dar uite:

http://en.wikipedia....Motul_(company)

,,Ce pareri aveti?"

Este un ulei ok Aditule.

Pareri daca vei cauta despre acest ulei vei gasi si pro.....dar si contra.

Nu asta conteaza in opinia mea, pe tine te intereseaza fisa tehnica a uleiului, si daca are aprobarea constructorului...

,,fabricatie nesigura...? " Ce este sigur in lumea asta? Eu personal nu stiu.....

Modificat de carmina
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!