Jump to content

Inlocuire Head Unit (navigatie) furat


myshum
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Inainte de toate imi cer scuze daca s-a mai discutat undeva despre asta insa eu nu am gasit nimic aici in sectiunea pentru CC

Povestea in cateva cuvinte suna cam asa...

Noaptea de 28.02 spre 01.03 mi s-a spart geamul din dreapta fata si mi s-a sustras (ca sa nu zic furat) head unit-ul (navigatia) un Zenec ZE NC2011D care acum trebuie inlocuit si habar  nu am cu ce sa o inlocuiesc pentru a pastra toate functiile masinii dar in acelasi timp pentru a reduce riscul de a fi furata pe viitor

Masina este din 2011 cu volan multifunctional, modul bluetooth premium (zic eu din fabrica), Dynaudio, si camera pentru mersul cu spatele.

Dintre toate acestea as putea sa renunt la camera pentru mersul cu spatele si sa aleg un head unit fara display color pentru a fi mai putin tentant in fata hotilor insa nu stiu ce sa aleg pentru a pastra celelalte functii

O alta varianta ar fi ceva after-market cu fata detrasabila, daca are cineva o recomandare buna.

Oricum in urma acestei experiente am decis sa montez si o alarma care sa trezeasca si mortii din cimitire, cea din fabrica nu e capabila sa sperie nici macar o pisica, precizez ca furtul a avut loc sub fereastra mea, etajul 3, insa din cauza vantului nu am auzit nimic

Asadar accept si sugestii de alarme care sa isi faca treaba ca la carte,

Va rog sa va dati cu parerea si sa ma ajutati sa aleg deoarece e un domeniu care ma baga putin in ceata.

Merci

 

20170301_091019.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Recomand RNS 315 cu hartile de Romania instalate. Hotii nu prea il fura fiind 600-700 Ron pe piata econd hand. Are bluetooth si intrare camera marsarier.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nasol rau sa vad asa ceva. Da te poti orienta si spre 315 dar si alea se fura ca din nimic hotii incearca sa faca bani chiar si 100 lei. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posteaza un log al masinii pentru ca apar urmatoarele neclaritati in prezentarea ta;

 1. Daca masina are Dynaudio si ai avut Zenec trebuie sa existe si interfata de la Connects 2 pentru pornirea amolificatorului !. Daca aceasta exista trebuie eliminata daca pui RNS 315. 

2. Modulul de BT era intern in Zenec, modulul OEM a fost scos din lista can gateway si scoasa mufa din unitatea de sub scaun?

3. Camera este originala in sigla , cu semnal videocomposite? Pe Zenec merge daca este AM , pe RNS 315 , nu! 

Pentru recomandari corecte , pune un scan.... cu VCDS.

Recomandarea mea:

RNS 315

Viper 3901V pe telecomanda masinii, personalizare goarna, daca gasesti pe undeva poti pune si un pager chinezesc la Viper.

Sau direct alarma Viper cu pager ( fara pornire motor) pentru simplitate montaj.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi pare rau de patanie, dar punandu-ti alarma nu vei elimina nici un risc pentru astfel de furturi. Acea navigatie ti-a fost sustrasa in 20-30 secunde maxim, ti-o lua oricum si cu mama goarnei pe masina.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mecatronic,

Inainte de toate multumesc pentru timpul acordat,

Un log al masinii nu am cum sa pun deoarece nu am ,,uneltele`` necesare, stiu ca urmatoarea sugestie ar fi sa merg la cineva care are insa aici treaba se complica putin deoarece locuiesc in Italia iar aici oamenii au un caracter mai deosebit cand vine vorba de a te ajuta.

1. Nu stiu daca exista interfata Connects 2, masina am cumparat-o cu acel Zenec si drept urmare nu am informatii exacte, tin totusi sa precizez ca initial, din fabrica, presupun ca a avut RNS 315 deoarece printre hartiile primite de la vanzator sunt si cateva manuale ale acesteia (in olandeza)

2. Banuiesc ca folosea modulul Bluetooth al Zenec-ului din simplul motiv ca nu puteam raspunde la telefon folosind comenzile de pe volan ci doar interfata toucjh a navigatorului, o sa verific daca modulul de sub scaun este deconectat (momentan masina este la un prieten in curte avand geamul lipsa)

3. Camera este originala, cea ascunsa sub sigla VW

Credeti ca sistemul Dynaudio si bluetooth-ul se pot impaca si cu o unitate centrala dintre cele mai simple fara interfata touch si fara display mare, color, tentant...etc deoarece (dupa cum am zis si mai sus) sunt dispus sa ma lipsesc de camera, iar in privinta navigatorului o sa folosesc unul normal pe care sa il iau cu mine in casa?

Sau stiti vreun head-unit cu fata detasabila care sa se impace bine cu restul functiilor?

Va multumesc inca din nou tuturor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@CristiALF Alarma cu perimetru bipaie numai cat te apropii de geam,suna imediat ce e spart geamul ,in acest timp usile nu se deschid si de pe geam nu scoti navigatia in 20-30 sec ,daca mai pui si 4 suruburi securizate nu ti-o poate lua nici in 5-10 min

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai...tu ii subestimezi pe baieti :) Si cred ca daca e unul mai "beat" si nu reuseste prea repejor, cred ca ti-o executa putin inainte de plecare, asa ca multumire..

Asa, daca o sudezi de sasiu, da, nu ti-o mai ia usor , altfel...

Eu nu cred ca in Romania exista o solutie safe pentru astfel de cazuri, in afara de cazul in care la munca ajungi in parcare subterana/pazita si in rest, ai noroc.. In general se fura noaptea, asa ca daca stai la casa de ex, sau ai parcare subterana, limitezi riscurile. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mie imi pare rau de ce ti s-a intimplat. Cred ca "lucratorul" a avut comanda speciala. N-ar fi rau sa urmaresti si siteurile de gen (olx) poate, poate. La politie ai fost? Nu stii de unde sare iepurele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zenec ZE NC2011D are interfata Dynaudio incorporata , pornea pe CAN amplificatorul, orice ai pune trebuie codat pentru Dynaudio! Orice OEM!

Foarte putine branduri aftermarket au integrata interfata: Kenwood, Zenec, la preturi de pana la 1200 euro (Kenwood).

Deci iti recomand ceva OEM, RCD 510 cu intrare de camera sau RNS 315.

Daca acea camera este OEM, a fost decuplata din calculator ( pentru a putea fi folosita pe Zenec), in principiu ai 3 probleme: obligatoriu unitate OEM, modul BT ( daca mai este fizic), camera daca mai are calculator de RVC highline si cablaj. 

Ca nu mai ai Zenec-ul nu se pune la probleme,... ai scapat de el!:banghead:

Modificat de Mecatronic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Urmaresc mai mult din curiozitate insa nu am sperante sa recuperez ceva, tot ce vreau este sa evit astfel de neplaceri pe viitor.

Referitor la Politie, da am fost, dar nu am incredere deloc in ei, ultima data cand mamei mele i s-a furat geanta i-au spus la politie ca daca prinde hotul sa il duca la ei ca se ocupa dansii :)

Chiar daca aici as putea avea asteptari mai mari avand in vedere ca e o tara ,,vestica`` sincer atitudinea lor este aceeasi cu alor nostrii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vad ca in rama de la HU sunt 4 gauri, cumva ai avut si NaviLock si tot au reusit sa ti-l ia ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, am avut...inca mai am pentru ca in noaptea cu pricina nu era pus, masina fiind sub fereastra mea si locuiesc intr-o zona care nu e rau famata iluminata chiar foarte bine noaptea

Nu stiu daca sa ma bucur ca nu era pus sau sa imi para rau...ma tem ca daca il folosesc sunt capabili sa distruga tot bordul pentru a ajunge la prada...nu stiu sincer ce sa cred

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am revenit,

Pentru a nu lasa povestea in coada de peste iata care a fost rezolvarea pe care am ales-o.

Dupa cateva ore petrecute citind diferite forumuri, unde mi s-a confirmat ca functioneaza, am decis sa iau un rcd 310 chiar daca venea la pachet cu un mare dezavantaj, si anume lipsa posibilitatii de a afisa camera de mers cu spatele asa ca ma voi obijnui fara.

Motivul pentru care am optat pentru ceva fara display mare color e destul de simplu...nu vreau sa mai existe tentatia de a fi furata

Am luat varianta iluminata cu alb, nu cea albastra, de pe ebay, era nou nouta si cu un pret pe masura...100 euro

Conectat cele doua mufe si ca prin minune se impaca foarte bine cu Dynaudio, chiar mai bine decat Zenec-ul as zice, nu a trebuit sa fac absolut nimic

Treaba s-a complicat cand a venit vorba de bluetooth, modulul premium de sub scaunul pasagerului era deconectat asa ca l-am conectat, aici ii datorez mii de multumiri lui @Mecatronic pentru ca mi-a atras atentia ca acel modul e posibil sa fie deconectat, insa nu reuseam sa imperechez al meu s7 cu masina...nu se gaseau reciproc asa ca am lasat-o moarta doar pentru a-mi da seama dupa 10km cat sunt de ignorant....imperecherea se face din BC si nu din HU....m-am simtit de-a dreptul idiot...le-am imperecheat si acum am si muzica prin bluetooth...

Singura chestie care nu vrea sa functioneze este magazia de cd-uri...le incarca insa cand selectez AUX de pe HU nu imi apare nimic si nu se aude nimic...cu siguranta o sa o rezolv la un moment dat cand trec pe la cineva mai priceput...sau e posibil sa fiu ignorant si in acest caz

Va multumescv din nou pentru timpul vostru, pierdut pentru a-mi da mie sfaturi si ....paziti-va HeadUnit-ul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar daca Rcd 310 functioneaza cu Dynaudio, e sigur ca nu e codat corespunzator, trebuie verificat si in gateway list daca totul e ok. Trebuie verificat si care a fost abordarea la montarea camerei OEM pe Zenec ( eliminare fizica modul, deconectare, stergere gateway list)....,etc.

Recomand scanare, codare corespunzatoare, verificare mufa cd changer in mufa MOST si in cd changer.

Daca ai avut magazie OEM , aceasta nu era compatibla cu Zenec.

Daca atunci cand apesi MEDIA nu apare CDC, e clar ca a fost deconectata.

Faptul ca unele lucruri "functioneaza" doar prin conectare nu inseamna ca e si corect.... Spor la o rezolvare corecta OEM!

Modificat de Mecatronic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci mult de informatii @Mecatronic chiar imi pare rau ca esti in partea cealalta de tara si nu pot da o fuga cand vin in concediu...stie cineva pe careva din partea central vestica a tarii care sa fie priceput la toate astea? Sibiu...Cluj...Hunedoara...Timis...Alba...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca treci prin cluj te ajut eu. Da de stire sa vedem ce ai acolo de bai. Sau la Hunedoara te pot trimite la Ionut. Sunt niste băieți de treaba. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Super, 

O sa trec cu siguranta pe la Cluj cand ajung in concediu deoarece sora mea locuieste in noul Silicon Valley :)

O sa dau de stire...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut!

 

De ceva timp am schimbat navigatia trecand de la RNS 315 la RNS 510.

Totul bine si frumos doar ca de cand am facut schimbarea nu mai functioneaza voice-control (fara de care pot sa traiesc bine mersi), si directiile de la gps nu mai apar in MFD.

Credeti ca este ceva ce se poate rezolva prin codare (conexune VAG-COM)?

MFD-ul este ca cel din imaginea atasata.

 

P.S. As vrea sa vand RNS 315 vechi, aveti vreo idee unde e scris codul radio?

20140430_110313.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare,

Am revenit, de cand a avut loc incidentul inca nu am primit banii de la Casco, stie cineva cu exactitate cate e un RNS 315 respectiv RNS 510 nou, de la furnizor cu garantie etc?

Multumesc celui care imi poate da aceasta informatie foarte importanta pt mine in acest moment

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un RNS 315 e vreo 8.000 de lei iar un RNS 510 e in jur de 15.000 lei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar nu stie nimeni cu exactitate?

Am gasit cate ceva pe Amazon insa mie unul mi se par exagerate acele preturi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU ai vazut postul de deasupra ta ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
în urmă cu 2 ore, myshum a scris:

Am gasit cate ceva pe Amazon insa mie unul mi se par exagerate acele preturi

Preturile de pe Amazon ti s-au parut mari? :biggrin:

Afla ca sunt mici fata de cele din reprezentanta.

Ar fi trebuit sa il crezi pe Hayate inca de la inceput, pentru ca are dreptate: intr-o reprezentanta din tara, un RNS 315 este vreo 8000 lei iar un RNS 510 undeva la 15000 lei. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa inteleg ca cele le la 600-700 de pe OLX sunt replici ? Nu intreb retoric, chiar nu stiu.

 

Oricum.. la 15000 ron.. cumperi o masina avariata din UK cu navigatie, si vinzi restul .. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!