Jump to content

VW Passat B6 1.6 FSI


XoFt
 Share

Postare recomandată

Buna ziua!

Deschid acest topic, referitor la 1.6 FSI pentru b6, pentru ca nu s-a mai discutat de ceva timp si consider ca abia acum s-a ajuns la momentul in care sa se poata discuta despre fiabilitatea acestui motor. 

Rog posesorii de Passat B6 1.6 Fsi sa imi dea detalii legate de problemele cu care s-au confruntat, cum se prezinta motorul dupa 150 k, chestiuni legate de consum de combustibil, de ulei etc.!

Mentionez faptul ca doresc sa achizitionez un b6 1.6 Fsi, an 2005/2006 si vreau sa stiu daca fac o alegere buna.

Va multumesc!

Modificat de XoFt
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut. Nu inteleg de ce toata lumea opteaza pentru 2.0 TDI. Ok, multi cai putere, cuplu mare etc.
Ce cautam la o masina? Asta ne intereseaza in primul rand. Majoritatea ne-o dorim pentru ca e frumoasa si pentru ca bugetul ne-o permite. Dar unu' ca mine, de 25 de ani care are un job normal, rate peste rate samd. se gandeste inainte de toate la intretinerea acelei masini pe care vrea s-o cumpere. Bun, vrei diesel? Pregateste-te sa scoti bani cand pica ceva "neprevazut". Se stie ca masinile cu motoare pe benzina sunt rezistente pentru ca exista de foarte mult timp. Diesel-ul cu Turbo ofera senzatii tari, dar si mai putin tari.
In fine, am deviat de la subiect.
Detin 1.6 FSI DSG an 2006. Masina intretinuta super bine. Consumabile la timp, motorul abia ca se aude, mai ales la relanti. Comsum de Bucuresti la ore de varf ( 09:00 si 19:00 ) 10 L/100 km. Uneori si 11-12, cand mi-e "sete" de sprint-uri. Masina cere doar benzina buna, revizii la timp si te duce cat vrei tu. Vesnica problema VW, apare check engine daca alimentezi cu benzina proasta ( Lukoil, Rompetrol ) de 95. Crede-ma, consumul scazut de carburant compenseaza cu pretul acestuia si asa ai si grija de motor. Nu strica o verificare EGR la un service bun. La asta am inteles ca nu se curata ci se schimba. Inca n-am avut nevoie sa-l schimb.
Nu mananca ulei decat daca te lacomesti si pui ceva ieftin sau "de la baieti". Folosesc Motul si 5W30 si nu a disparut niciun ml din el.

Daca am omis ceva, te rog sa ma intrebi. :)

Modificat de Dragauche
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti spun eu de ce opteaza lumea pentru 2.0 tdi. Pentru ca merge mult mai bine si consuma mai putin decat motorul de 1.6 FSI. Daca iti e frica de cheltuieli ulterioare ia-ti Logan nou. e si mai rapid, si mai economic este EURO 6 fata de EURO 4, impozit mic, consum mic, asigurare mica, siguranta cam pe acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@valioglu, impozit mic si asigurare mica ai si la 1.6. Nu asta cred ca vrea sa spuna XoFt. El s-a axat pe acea masina si doreste s-o cumpere. Daca voia Logan, ar fi intrebat pe dacia forum sau cum s-o numi...
Motorul de 1.6 FSI e mai mult decat ok pentru oras, aglomeratie, ore de varf cu blocaje interminabile. Pe langa asta, grupul de Passat B6 de pe FB e plin de intrebari legate de problemele TDI-urilor. 85% sunt legate de diesel-uri.
Omul si-a cerut parerea pentru 1.6 FSI si i-am dat-o.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe acest forum (nu stiu pe FB) sunt multe probleme, dar mai ales legate de electrica / electronica, retrofituri, etc Sunt legate si de motoare tdi, dar masina asta s-a cumparat mai ales cu motor diesel si atunci par a fi mai multe probleme deoarece si motorizarile majoritare (cu mult) sunt cele diesel...

Si eu i-am dat o opinie la intentia de a cumpara versiunea asta de motorizare, aceea ca nu merita un motor asa de slab si cu un consum asa de ridicat cand ai optiunea unuia  mult mai decent.

Chestia e ca masina e mare si grea, e clar submotorizata cu 1.6 nonturbo, daca o mai si incarci si mergi la munte e deja chinuita. In aglomeratii e ok dieselul, consuma foarte putin la relanti. Passatul de 1.6 e inferior ca si consum, performante si costuri unui logan pe benzina si mai ales a unuia diesel, asta am vrut sa subliniez. In sensul ca daca tot iti iei masina second e mai bine sa alegi un motor mai adecvat, daca nici Passaturi second hand nu ai de unde alege...

NU vreau sa starnesc un flame, e o opinie de care poate tine cont sau nu, eu am mers cu ambele si iti spun ca nu merita motorul de 1.6.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!