Jump to content

Becuri H7 LED

djdolphins07
 Share

Postare recomandată

Nici VW nu are pe asa numitele faruri LED mid-range, ba chiar pe Audi au si Xenon fara spalatoare. Evident toate lumineaza mai slab decat versiunile cu spalatoare pentru a satisface cerintele legale. Sunt sigur ca si Dacia respecta legislatia ... pana la proba contrarie, faptul ca te orbesc pe tine nu reprezinta o dovada ca trec de pragul legal 😛.

Modificat de adrian001
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

In general insemna ca sunt doar reglate prost spre deloc.

Link către comentariu

marius1982.11

Am facut azi un film in acelasi conditii cu CHR-ul care are LED de la mama de acasa. Am impresia ca filmarea mea nu face dreptate la aceste leduri.

Am fost cu un amic care era impresionat (mai impresionat ca mine) de cum bat astea cand am luat masina si i-am prezentat si golful si a zis ca "vad" bine, surprinzator de bine. Clar nu au umbre si delimitarea intre lumina si umbra e cum trebuie sa fie la lupe.

Poza din camp e poza cu telefonul nu e captura video.

Eu le recomand daca puteti trece peste umbre, nu va pirdeti pe drum cu ele.

20250211_205952.jpg

vlcsnap-2025-02-11-21h18m17s984.jpg

vlcsnap-2025-02-11-21h18m45s457.jpg

Link către comentariu

marius1982.11

Golful e masina de duminica, nu iese numai pe soare 😜 sau doar interventii. Glumesc. 

Daca ai drum prin tm ti le prezint live cu placere.

Altfel, daca prin o ploaie am sa zic ce si cum, ca pozele sunt cum sunt. Ca si un concert sau cursa de F1, niciun aparat nu poate capta atmosfera live :))

Link către comentariu

• 9 months later...

Neata,

Intre timp a mai aparut o serie si anume: NIGHT BREAKER® LED SPEED 450

Las aici si un link catre pdf-ul cu prezentarea produselor + compatibilitatea lor pe partea de omologare: https://look.ams-osram.com/m/279bdebe1f871386/original/LED-Night-Breaker-H7-Vehicle-List-EN.pdf si https://www.osram.com/ecat/NIGHT BREAKER LED SPEED H7 450-LED high and low beam lamps (street legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_35478338/ZMP_4073768/ 

N-am fost convins atunci dar mai incerc o data. A mai pus intre timp cineva pe G4 vreun set? (exceptie celor ce au pus si ne-au aratat pozele aici - multumim!)

Inca incerc sa ma mint daca merita 600 lei sau nu. 

Nici xenon nu as pune:

-desi am spalatoare, tot nu sunt legal ca nu am trecut pe la rar sa imi scrie in carte modificarea

-toate kiturile OEM sunt deja obosita la 20 de ani de la productie

Asa ca...daca exista cineva care si-a luat varianta asta de 450, dati un semn aici ^_^ . 

Multumesc!

Link către comentariu

Pe mine ma retine mult sa le iau urmatorul lucru: Aproape acelasi flux luminos.
(calculat la 2h/zi condus in medie).

1. Osram Original H7: 
55W:

Lifespan B3: 330h (la mine ar fi cam... aproape 1/2 ani). 
Lifespan Tc: 550h (aprox 1 an). (calculat la 2h/zi condus). 
image.thumb.png.c50f665a8b4c3326e43afae0faf79ab9.png

2. Osram Led Speed 450 H7:
16W:

Lifespan B3: 1500h (la mine ar fi cam...2 ani). 
Lifespan Tc: 3000h (aprox 4 ani).

image.thumb.png.092a3917ebe4389bbab7e44bdeac8ba1.png

3. Osram Night breaker 220 H7 (tot halogen):
55W: 
Lifespan B3: 150h (la mine ar fi cam... 3 luni). 
Lifespan Tc: 250h (aprox 6 luni).

image.thumb.png.678a318588d31e737a199d4a5190977b.png

Ce ma atrage: Consumul mult mai mic pe faruri, caldura mai putina (stiti problema cu cablajele din faruri) Consum mai mic = incarcare mai mica pe generator = teoretic, si consum mai mic combustilbil, dar probabil insesizabil. 

Acum, in practica, daca au 1550 lm, alb rece, pe conditii bune de drum s-ar putea sa se vada mult mai bine marcajele. S-ar putea. Pe conditii de ploaie s-ar putea sa fie mai rau... nu stim... :))
Daca era un ...1700 lm... as fi mers pe LED dar asa parca am retineri. 
Nu stiu cum au obtinut ei acel 450% mai multa lumina. 

image.png.bcc54c627e7829d492f6d34590aa9f67.png

Garanție extinsă de 5+1

Asta inseamna ca mi le inlocuiesc daca se ard in primii 2 ...4 ani? 

"

Here's how the guarantee works:

NIGHT BREAKER LED lamps that fail to work properly as a result of a product defect in non-commercial applications during the several years period are covered by the OSRAM guarantee. Please note: The guarantee applies only to countries with customer service addresses.

What to do when the lamp fails?

To receive a replacement, please fill out the form for quality claims below. In individual cases you receive a similar product or a credit note of the purchase price. Your statutory rights to defective goods remain unaffected. Submit the complaint and you will be contacted soon.

List of countries offering the guarantee"
Romania este inclusa acolo. 

Pret: 566 lei , transport gratuit

Link către comentariu

Si adaugam aici si un mic calcul facut prin Google Gemini (AI). 

Citat:

Salut! Este o întrebare tehnică foarte bună, iar pentru legendarul motor 1.9 TDI (Pumpe Düse), calculul este destul de interesant, deși rezultatul practic te-ar putea surprinde.

Pe scurt: Economia de combustibil este insesizabilă în utilizarea de zi cu zi (neglijabilă), dar beneficiile pentru sistemul electric sunt reale.

Iată calculul detaliat ("matematica" din spatele schimbării):

1. Calculul puterii economisite

Consum vechi (Halogen): $55W \times 2 = 110W$

Consum nou (LED): $16W \times 2 = 32W$

Economie electrică ($\Delta P$): $110W - 32W = \mathbf{78W}$

2. Impactul asupra motorului (Fizica)

Curentul electric din mașină nu este "gratis"; el este produs de alternator, care este învârtit de motor prin cureaua de accesorii. Trebuie să luăm în calcul eficiența (pierderile) pe lanț:

Eficiența Alternatorului: Un alternator auto are o eficiență de aproximativ 60% (restul se pierde prin căldură).

Pentru a produce acei 78W electrici economisiți, motorul trebuia să depună un efort mecanic de:

$$78W / 0.60 \approx 130W \text{ (putere mecanică)}$$

Eficiența Motorului Diesel (TDI): Motorul 1.9 TDI este eficient, transformând cam 40% din energia motorinei în mișcare (restul e căldură și frecare).

Energia chimică (motorină) necesară pentru a produce acei 130W mecanici este:

$$130W / 0.40 \approx 325W \text{ (energie chimică)}$$

3. Transformarea în litri de motorină

Un litru de motorină conține aproximativ 10 kWh (kilowați-oră) de energie (sau aprox. 9.8 - 10.7 kWh în funcție de calitate).

Economia pe oră:

$$0.325 \text{ kW} / 10 \text{ kWh/L} \approx \mathbf{0.0325 \text{ litri pe oră}}$$

Ce înseamnă asta în realitate?

Dacă conduci timp de o oră cu farurile aprinse, economisești aproximativ 30-35 mililitri de motorină.

La un drum de 100 km (viteză medie 100 km/h): Economisești aprox. 0.03 litri/100km.

În oraș (viteză medie 30 km/h): Durează 3.3 ore să faci 100 km, deci economia ar fi de aprox 0.1 litri/100km.

Concluzie

Diferența de consum este prea mică pentru a fi observată la pompă sau pe computerul de bord, deoarece variațiile date de stilul de condus, presiunea în pneuri sau vânt sunt mult mai mari.

Totuși, schimbarea merită făcută din alte motive:

Protecția Alternatorului și Bateriei: Scazi sarcina continuă cu ~6-7 Amperi. Asta înseamnă că alternatorul lucrează mai "relaxat" (se încălzește mai puțin), iar bateria se încarcă mai repede și mai ușor, mai ales iarna sau pe drumuri scurte.

Vizibilitate: Osram LEDriving (cele omologate) oferă o lumină net superioară halogenului, ceea ce crește siguranța activă.

Aspect: Mașina va arăta mai modernă.

Sfat: Deoarece ai menționat Osram Road Legal (probabil gama Night Breaker LED), asigură-te că ai descărcat și Certificatul de Omologare de pe site-ul lor și îl ții în mașină, pentru a evita discuții la un eventual control RAR sau de poliție (deși sunt legale, e bine să ai dovada).

Intreb la Aspad shop si daca am drept de retur daca nu sunt multumit de luminozitate, poate as face un test. :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   3 membri

• BFlamer
    • Emy D
    • aditzu'
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!