Jump to content

Zgomot in sarcina Golf 1.4 AXP


pagans
 Share

Postare recomandată

Salut colegi,

Sunt posesor al unui Golf 4 1.4 AXP, 2001, hatchback, si am o problema mai ciudata, fata de care niciun mecanic nu a putut sa imi dea un raspuns concret, cel putin in Sibiu.

First things first: Masina a fost cumparata in 2014, adusa direct din Germania, 147.000 km in bord, reali undeva pe la 180.000 in acel moment. Cand vremea era mai rece, in special dimineata, in sarcina si la turatii mari puteam auzi un vuiet, cam de 250Hz, in toata caroseria. Nu avea o origine exacta, dar cum aparea foarte rar nu am dat prea multa importanta. Cu timpul am mai schimbat distributie, curea de accesorii, suporti motor, un suport pe la evacuare, ca deh, ca la o masina de 15 ani.

In vara la o revizie, pe langa niste bucse la brate am descoperit ca aveam o problema cu racordul de la teava de esapament, dintre cele doua tobe (cred). Era o teava mama-tata, si a fost montat un racord metalic in loc. De atunci a disparut si acel sunet. Problema e ca tot cam in aceeasi perioada am inceput sa simt niste vibratii, ca o rezonanta intre 2800 si 3200 ture, in orice viteza.

Acum, ca vremea s-a mai racit, am observat si un zgomot, un vuiet mai exact, incepand cu 2000 ture, cam pe la 100Hz, si doar in sarcina. Asta in schimb apare aproape de fiecare data. La 2800 sunetul se aude ceva mai tare insotit de acele vibratii, pana la 3200, dupa care dispare, ori e acoperit de zgomot.

Pe langa asta, am observat ca la fiecare pornire se aude sub masina un sunet ca si cand ar scapa aer pe la una din tobe. "Problema" e insa ca nu scapa (blocat evacuarea, presiune, nu sunet nu nimic).

 

Apelez la opiniile si experienta voastra, din moment ce nu de putine ori am gasit aici solutii pentru masinuta mea.

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...
alonso_first_one

Am exact acelasi motor ca al tau si se aude un zgomot asemanator cu o toba sparta in momentul in care o turez la 3000,indiferent in ce treapta de viteza s-ar afla.Am intrebat acest lucru la service si ei mi-au spus ca nu aud nimic anormal.Chiar si cand stau pe loc si turez motorul pe liber se aude ca si cand ar trage aer fals pe la un furtun,undeva sub motor,de fiecare data cand accelerez.Daca afli ceva sa ma anunti si pe mine te rog.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat problema acum doua zile, cel putin partial. La mine se auzea cand acceleram brusc, undeva sub masina, ca si cum as fi avut toba sparta, desi nu parea sa piarda atunci cand o obturam.

Aparent problema era racordul ce a fost schimbat, cel dintre catalizator si toba intermediara, pierdea ceva presiune pe acolo. Am rezolvat cu niste silicon termic si strans bine racordul ala (racordul nu era cel original, cel original e ca un U cu doua piulite, tipic vw, si prinde tevile mama-tata, cel nou e BOSAL, 265-119, o teava gatuita cu doua suruburi).

Sunetul nu se mai aude, vibratiile s-au diminuat foarte mult. Au ramas totusi cele specifice cand trec de 3000 ture (i guess that shit is kinda normal?)

Also, pe sub masina am gasit si scutul termic de aluminiu rupt dintr-o clema. Un dop de Cola infipt pe pseudo-surubul ala a rezolvat problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

https://gofile.io/?c=WvqRcO Am si eu o problema la masina cand are AC-ul pornit, Se aude ca o rezonanta cand deccelereaza/accelereaza, aveti idee de la ce o fi ? Are freon si da bine rece.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!